<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy friss felmérés szerint Magyarországon mindössze 31 százalék az asszisztenciabiztosítással rendelkező autósok aránya.

A Smartsurance Technologies biztosítási innovációkat fejlesztő cég reprezentatív felméréséből kiderül, hogy a váratlan helyzetekben, baleset, műszaki hiba, üzemanyaghiány esetén segítő biztosítást főképp a fiatalabb autók tulajdonosai veszik igénybe, pedig az idősebbeknek inkább szükségük lehet mentésre, helyszíni javításra.

A legalább 11 éves gépjárművek 80 százalékára nem kötnek asszisztenciabiztosítást, sok tulajdonos azt sem tudja, hogy volna erre lehetősége.

Főleg a fiatalok vannak felkészülve a váratlan helyzetekre. Fotó: Pixabay
Főleg a fiatalok vannak felkészülve a váratlan helyzetekre. Fotó: Pixabay

Az autósok 78 százalékban műszaki okokból kérnek segítséget, általában a turbó-, az üzemanyag-, a kormány-, vagy hűtőrendszer meghibásodásakor, defekt alkalmával, vagy azért, mert az akkumulátor lemerült. Baleset miatt 14 százalékban kell a szolgáltatást igénybe venni, és - mint írták - vannak nem "hétköznapi esetek" is, amikor például valaki félretankol, elhagyja vagy bezárja az autóba a slusszkulcsot, esetleg megsérül a szélvédő.     

Sok bajt meg lehetne előzni

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nyáron több a segélykérés, bár a problémák jelentős részét meg lehetett volna előzni, ezért összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat. A rendszeres karbantartás a legfontosabb, ellenőrizni kell az akkumulátor és a gumiabroncsok állapotát, nyomását, az olaj- és hűtővízszintet.

Rendszertelenül karbantartott gépjárműveknél alapos átvizsgálás indokolt, beleértve a hűtő és fékrendszereket, valamint a futómű helyes beállítását. A nyári melegben a hűtővíz túlmelegedése sok gondot okoz, hosszabb utaknál pedig arra kell figyelni, hogy a tetőcsomagtartó, utánfutó és egyéb, szokatlan terhelések miatt másképp kell vezetni, jobban kell figyelni a sebességre.

(MTI) 

Vásárló Különleges ékszerkollekciók
Márkázott tartalom | 2023. január 25. 10:23
  Évről évre különleges ékszerkollekciók jönnek divatba. Jellemzően ezeket a márkákat híres emberekkel, celebekkel reklámozzák, így hamar igen népszerűek lesznek.
Vásárló Üzleti öltözködés – Tényleg ennyire bonyolult?
Márkázott tartalom | 2023. január 22. 10:44
Öltöny vagy ing farmerrel? Magassarkú vagy sportcipő? Az üzleti dresszkódok sűrű eredjében nem nehéz eltévedni. A különféle ruhadarabok mellett a karórák, a zoknik, a retikülök és a márkás szemüvegek pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet. Azonban néhány egyszerű szabály megtanulása sokkal könnyebbé teheti a dolgunkat.
Vásárló Mire figyeljünk egy sportfogadási portálnál?
Márkázott tartalom | 2023. január 20. 12:24
A sportfogadás szinte egyidős a versenyszerű sportok megjelenésével. Sok mindenben fogadhatunk, akár egy szívességet is vállalhatunk vereség esetén, de a legtöbben pénzben játszanak. Ma már nem kell elsétálni a legközelebbi lottózóba, hanem könnyedén, egy internetes weboldal megnyitásával el is kezdhetjük a játékot.
Vásárló A legjobb játékok a gyerekeknek
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 18:54
Nem csak szórakoztatnak, fejlesztenek is.
Vásárló Milyen előnyei vannak a saját cég indításának?
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 13:31
Milyen kérdésekre kell választ keresnünk?
Vásárló A GVH-nak is szúrja a szemét, ami a hazai élelmiszerüzletekben megy
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:06
Éppen ezért vizsgálják az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás.
Vásárló Hogyan élik túl a telet a vadállatok?
Márkázott tartalom | 2023. január 18. 12:50
Bemutatjuk, milyen stratégiákat alkalmaznak. A tél nehéz időszak lehet a vadon élő állatok számára, de sok faj hatékony stratégiát dolgozott ki a hideg hónapok túlélésére. Ezek az alkalmazkodási módok hozzájárulnak a fajták fennmaradásához.
Vásárló Mire jó a probiotikum?
Márkázott tartalom | 2023. január 16. 11:04
Sokat olvashatunk a probiotikumokról, és azok jótékony hatásairól. Azonban a legtöbben még mindig legfeljebb az antibiotikum kúra mellé alkalmazzák őket, vagy éppen akkor sem. 
Vásárló Az úti cél: Anglia
Márkázott tartalom | 2023. január 15. 12:43
Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.
Vásárló Közigazgatási és jogi állások Egerben
Márkázott tartalom | 2023. január 13. 11:57
Köztisztviselőnek nevezzük azt a személyt, aki a közigazgatásban dolgozik hivatalnokként, az állam vagy az önkormányzat kötelékében áll, és a közhatalmat gyakorolja. Egerben és környékén is vannak köztisztviselői munkák, lássuk milyenek!
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG