Orbán Viktor a közétkeztetésben. (Kép forrása: Orbán Viktor Facebook oldala) |
Megnyugtató eredményekkel zárult a közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhák vizsgálata - legalábbis ez derül ki a Magyar Idők cikkéből. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a napilappal azt közölte, hogy eddig összesen 3253 főzőkonyhát ellenőriztek és minősítettek a szakemberek.
A vizsgálat során 147 szempontot vesznek figyelembe az ellenőrök. A szakemberek vizsgálják a termékek minőségét, az ételkészítés folyamatát, a konyha felszereltségét, tisztaságát, valamint a minőséget és élelmiszer-biztonságot garantáló dokumentumok meglétét, illetve a vonatkozó jogszabályok betartását.
A vizsgált főzőkonyhák 7 százaléka jeles minősítést kapott, 30 százalékuk jó, 39 százalékuk közepes, 17 százalékuk pedig elégséges osztályzatot szerzett. A mintegy 3253 egység 7 százaléka nem felelt meg a követelményeknek.
Az ételek minőségével kapcsolatban sem tártak fel súlyosabb szabálytalanságot a hatóság emberei - írja a Magyar Idők.