3p

Bár 2022 őszén jelentősen beindult az álláskeresések üteme, de az év végi elemzések mégis azt mutatták, hogy a munkaerőhiány továbbra sem csökken Magyarországon. Ez idén sincs másképp.

A cégek pedig leginkább a fizikai pozíciókra keresnek dolgozókat, és mivel nagyon sok köztük a nemzetközi vállalat, így némi angol nyelvtudás birtokában hatalmas előnnyel indulhatunk. Az Ózdállás https://ozdallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka aloldalán és az egyéb álláskereső portálokon meghirdetett munkakörökre érdemes jelentkezni.

Elképzelhető ugyanis, hogy külföldre küldenek majd minket megtanulni egy-egy gépsor működését, és ha az oktatás anyagát csak tolmács segítségével tudjuk megérteni, az eléggé körülményes tud lenni.

Természetesen a kékgalléros munkavállalók esetében nem az angol anyanyelvi szintű vagy középfokú ismerete az elvárás, hanem elegendő egy alapfokú, társalgási szintű nyelvtudás. Ezzel ugyanis már magabiztosabban merünk majd kérdezni, illetve sokkal gyorsabban és könnyebben tudjuk megszerezni a szükséges tudást.

Arról nem is beszélve, hogy így könnyebben tudunk kommunikálni a külföldi kollégákkal, ami a hatékony munkavégzés szempontjából elengedhetetlen.

Mire számíthatunk, ha fizikai munkakörben szeretnénk elhelyezkedni?

Az utóbbi években bizonyos munkakörökben jelentős béremelkedés volt észlelhető, amely egyrészt a munkaerőhiánynak köszönhető, de a minimálbér 2022 első negyedévében történő közel 20%-os emelése is nagymértékben hozzájárult ehhez.

Ez a növekedési ütem pedig az egész évre jellemző volt. De egyébként a COVID-19 világjárvány kitörésekor tapasztalható rövid megtorpanástól eltekintve már évek óta 10% körül van a fizikai órabérek növekedésének az éves mértéke.

Kinek lehet félnivalója a jelen gazdasági helyzet miatt?

Mivel nagyfokú hiány van az egész ország területén a szakképzett fizikai dolgozókból, így azoknak a munkavállalóknak, akik speciális tudással rendelkeznek, vagy kitanultak egy-egy szakmát, nincsen mitől tartaniuk.

Azok a dolgozók viszont, akik szakképzettséget nem igénylő fizikai munkát végeznek, már sokkal inkább veszélyeztetettebbek. Egyre inkább jellemző ugyanis a cégek többségénél az automatizálási folyamatok elterjedése.

Az álláskeresőknek tehát érdemes minél hamarabb tanulmányokba kezdeniük, és szakmát szerezniük. Ez ugyanis egy olyan pluszt jelent, ami rendkívül sokat növelhet az esélyeiken a munkaerőpiacon.

Keresett kompetenciák

Végül ejtsünk pár szót arról is, hogy melyek azok a kompetenciák, amelyeket a munkáltatók keresnek! Akár a szakképzettséget igénylő, akár a szakképzettség nélkül végezhető munkaköröket nézzük, a munkáltatók mindkét esetben arra törekednek, hogy egy megbízható, konzisztens teljesítményt nyújtó munkavállalót találjanak a betöltésükre.

Tehát ha ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezünk, és még emellett némi angol nyelvtudás és speciális ismeretek birtokában is vagyunk, akkor garantáltan ki tudunk emelkedni majd a jelentkezők tömegéből.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Érdekes jóslat jelent meg Lidlről, a Tescóról és a többi boltláncról
Buksza blog | 2023. november 29. 16:04
A legnagyobb boltláncok - köztük a Tesco és a Lidl - a piaci súlyuknál fogva fordulatot hozhatnának a húsfogyasztásban és ezzel a környezetvédelemben néhány éven belül.
Vásárló Erre vártak az autósok: péntektől csökken a benzin ára
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:01
577 forintot kell majd fizetni egy literért.
Vásárló Mennyiért lehet bevásárolni a magyar diszkontokban? Itt a Privátbankár Diszkont Árkosár legfrissebb felmérése
Csernátony Csaba | 2023. november 27. 05:42
Tartották magukat novemberben is a diszkontláncok, a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára alig változott októberhez képest. Tehát a drágulás elmaradt, igaz, egyelőre várni kell az árak csökkenésére is.
Vásárló Itt a fordulat: vesztésre állnak a boltok online riválisai
Buksza blog | 2023. november 24. 09:31
Rossz idők járnak az online élelmiszer-forgalmazó cégekre: a járvány alatt felfutó elektronikus vásárlás után egyre inkább visszatértek a vevők a fizikai boltokba. Az Egyesült Államokban például az élelmiszerek mintegy 11 százaléka talál gazdára az interneten. Magyarországon is hasonló a helyzet: itt az elszálló árak miatt tértek vissza sokan a boltokba.
Vásárló Jönnek az új "árcímkék", érdemes tisztában lenni a boltok bűvésztrükkjeivel!
Buksza blog | 2023. november 22. 11:20
Az elmúlt évben nagyon árérzékennyé váltak a vásárlók, ezért kulcskérdés lett az árazás. A következő évben tovább folyhat a vásárlók „elbűvölése” a jó ármeghatározással.
Vásárló Komfortos otthon, kisebb környezethasználat
PR | 2023. november 21. 09:05
A napi közlekedés mellett az otthon, a háztartás működése a legnagyobb környezethasználat egy átlagember életében. Fűtünk, világítunk, háztartási gépeket üzemeltetünk – mindez jelentős energiafogyasztással és ökológiai lábnyommal jár. A fejlett országokban, így Magyarországon is egyre nagyobb teret nyernek az ún. intelligens otthonok, amelyek úgy képesek növelni a mindennapok komfortját, hogy közben egyszerre csökkentik a lakhatáshoz kapcsolódó negatív környezeti hatásokat és fokozzák a mindennapok biztonságát. Íme ezen otthonok legfőbb előnyei!
Vásárló A karikagyűrű divat évről évre változik
Márkázott tartalom | 2023. november 20. 10:16
A házasságkötés egy igen nagy döntés a pár életében, hiszen ezután már hivatalosan is összetartozónak minősülnek. Az összetartozás egyik szimbóluma a karikagyűrű, amit a pár az esküvő alkalmával húz rá egymás ujjára.
Vásárló A víz, mint természetes üzemanyag: így segíti a hidratáltság a hatékony munkavégzést
Márkázott tartalom | 2023. november 19. 09:49
A víz az emberi test legfontosabb üzemanyaga. Alapvető szerepet játszik az életfunkciók működésében, ugyanakkor a megfelelő hidratáltság javítja az agy teljesítményét és segíthet csökkenteni a fáradtságot. Éppen ezért a vízfogyasztás a munka folyamán is nélkülözhetetlen.
Vásárló Pocsék eredmény jött: utolsók között a magyar üzletek
Buksza blog | 2023. november 18. 16:03
Az uniós kiskereskedelmi listán Magyarország a legrosszabbul teljesítő államok között van. Csak Belgium és Szlovénia rendelkezik rosszabb eredménnyel. A spanyolok jelentik a jó példát. 
Vásárló Az Aldi újabb forradalmat indítana, így lehetnek olcsóbbak az élelmiszerek is
Buksza blog | 2023. november 18. 09:09
Olcsóbbá válhatnak alapvető élelmiszerek az Aldi boltjaiban: egy üzletben már munkába állt egy újratöltő állomást, amelyből kimérve, és a csomagolt verzióhoz képest olcsóbban lehet vásárolni. Az állomás ráadásul a környezetnek is jót tesz: heti egy újratöltéssel ugyanis 1,4 milliárd egyszer használatos műanyagtól lehetne elköszönni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG