<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Ahogy a robotika fejlődik, egyre gyakrabban kerül elő a téma, hogy a szexet is helyettesíteni tudják-e vagy sem, és annak milyen társadalmi hatásai lesznek. Vannak, akik szerint nemsokára mindenki ilyet fog használni, mások szerint ez még sok év kérdése, megint mások meg inkább betiltanák az egészet.
(Forrás: Realdoll.com)

Tudósok és írók már évtizedek óta pedzegetik, de főleg pár film után már a köztudatba is kezd bevonulni, hogy a mesterséges intelligencia egyfajta társpótlékot is jelenthet az embernek, a robotok pedig szexpartnerek is lehetnek. („A nő”, 2013, „Ex Machina”, 2015, de már a Star Trek: Az új nemzedék is tartalmazott ilyen elemeket.)

Most, hogy a robotika is és a mesterséges intelligencia is gyorsan fejlődik, felmerült, hogy a szexrobot akár pár év múlva is megvalósulhat. A The Huftington Post szerint azért még kell hozzá jó pár év, amíg teljes értékű szexrobotokat gyártanak majd, amit öt érvvel támogatnak meg. A technikának is kell még fejlődnie, az áraknak is csökkenniük kell – és számos perverzió lehetőségét kell megvalósítani.

Érzelem és olcsóság

Az egyik pont szerint a mesterséges intelligenciának még sokat kell fejlődnie, hogy érzelmi és szexuális intelligenciát tudjon felmutatni. Érzelmi intelligencia nélkül a robot csak kifinomult szexjáték, szexbaba marad.

Egy másik pont szerint egyelőre a virtuális valóság lesz a menő – Japánban most rendezték meg az első ilyen pornófesztivált. A kapukat a rendőrségnek kellett megvédenie az érdeklődők tömegeitől. Egy másik probléma, hogy a robotok nagyon drágák, a TrueCompanion cég gyártmánya például majdnem 10 ezer dollár, azaz 2,8 millió forint. (Itt nézhető meg, kb. 2.15 perctől.)

Jobb legyen, mint egy vibrátor

Az első számú problémának a cikk azt tartja, hogy a drága készülékeknek többet kell tudnia, mint a jelenlegi szexjátékoknak. Itt visszakanyarodnak a mesterséges intelligencia problémájára, ami nélkül valószínűleg távolról sem nyújtanak elég többletet a robotok a hagyományos szexjátékokhoz képest.

A BBC cikke is azt emeli ki, hogy technikailag sok minden van, ami robothoz hasonlít, például különböző távirányítású, programozgató vibrátorok és más eszközök. De ezek inkább csak játékszerek, robot alatt olyan humanoid valamit értenek, ami nem csak irányítható, hanem a mesterséges intelligencia révén egyfajta gondolkodásra is képes. Megérti a beszélt nyelvet. Addig azonban még sok mindennek fejlődnie kell, a processzoroknak, a nanotechnológiának, a bőrszerű anyagoknak és a mesterséges intelligenciának.

Nem tudnak felállni

A BBC az Abyss Creations szexbabáit tartja még a leginkább robotra hasonlító termékeknek, ezek valahol 6000 dollár körül kezdődnek, plusz sok száz dollár szállítási költség. De ezek sem robotok. Egy nagy hibájuk még, hogy nem képesek felállni – 47 kilós súlyukat nem tartja meg a szerkezetük. Egy robotnak nemcsak felállni, de járkálnia is kéne, és pózokat mutatni a végtagjaival – írják.

Még nem is léteznek, máris heves ellenállást váltanak ki a leendő szexrobotok sokaknál. Ilyenek az Amnesty International nevű szervezet, vagy a prostituáltak szervezetei. De vannak, akik attól tartanak, hogy emberi kapcsolatokat fognak szétzilálni, nőket és gyermekeket szerencsétlenné tenni a készülékek.

Más viszont azt mondja, sok ember már a robotok megjelenéséig annyira hozzá fog szokni a számítógépes, pornográf szexpótlékokhoz (mint az új virtuális valóság is), hogy a robotok megjelenése nem is jelent majd olyan nagy további változást.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló A nap képe: ezer forintért adják a tejet ebben a budapesti áruházban
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 18:01
Bio és 3,5 százalékos, de az ártól akkor is lehidaltunk. 
Vásárló A karácsonyi ajándékon is spórolnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 14:53
Kevesebb ajándékot vesznek a magyarok idén karácsonyra, és 7 százalékuk senkinek nem ad ajándékot - derült ki a Yettel országos reprezentatív kutatásából.
Vásárló Néhány nap, és ajándékot kapnak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 14:19
Csökken a tankolás ára.
Vásárló A LEGO® a felnőttek arcára is mosolyt csal
Márkázott tartalom | 2022. november 15. 08:32
Ha Neked is fejtörést okoz a karácsonyi ajándékok kiválasztása, segítünk. Mit szólnál valamihez, ami játékos örömöt szolgáltat, megmozgatja a kreatív gondolatokat és lehetőséget kínál a humoros énetek kiélésére? A LEGO nem csak a gyermekek játékszere; minden felnőtt számára létezik hozzá illő készlet, legyen szó járművekről, művészetről és dekorációról, filmekről vagy videójátékokról. Lepd meg a szeretteid és élvezzétek a közös játékot!
Vásárló Az otthon és a kert gondozásához nélkülözhetetlen eszközök
Márkázott tartalom | 2022. november 13. 08:52
Amikor egy lakásról vagy házról, és a hozzá tartozó kertről gondolkodunk, általában nem az az első gondolatunk, hogy milyen szerszámokra és szerszámgépekre lesz szükségünk a karbantartásához. Pedig számtalan olyan eszköz van, ami nélkül nem tudjuk megoldani még a legegyszerűbb feladatokat sem. Nézzük, milyen dolgok nélkülözhetetlenek a ház körül!
Vásárló A húsdaráló és a legfontosabb alkatrészei
Márkázott tartalom | 2022. november 12. 09:44
A darált húsos ételeket imádjuk. Össze is fut a nyál a számban, ha a rakott spagettire vagy a bolognai spagettire gondolok, de az egytálételeket is bármikor szívesen tálaljuk otthonunkban. Azok számára, akik friss alapanyaggal szeretnének dolgozni, elengedhetetlen a húsdaráló.
Vásárló A nap képe: újabb boltban korlátozzák a tojásvásárlást
Privátbankár.hu | 2022. november 12. 09:40
Kollégánk a Reál boltjában járva látta ezt a figyelmeztető táblát.
Vásárló Készülnek a nagy lakásfelújítási tervek?
Márkázott tartalom | 2022. november 11. 09:48
Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire ráférne az otthonunkra egy alapos tatarozás, hiszen a forró nyári hónapokban sokkal többet tartózkodunk kint a szabadban, és leginkább csak akkor szembesülünk az otthonunk hiányosságaival, amikor az ősz és a tél bezár minket a négy fal közé.   Ilyenkor akad ugyanis időnk arra, hogy alaposan szétnézzünk, és mivel a hideg esték amúgy is kuckózással telnek, jobban felerősödik bennünk a vágy, hogy tovább csinosítsuk az otthonunkat.
Vásárló Árstop: néhány nap haladékot kaptak a boltok
Privátbankár.hu | 2022. november 10. 17:07
November 14-ig nem büntetnek a krumpli és tojás árstopok megsértése miatt.
Vásárló Katasztrofálisan gyenge a forint, hirdess inkább euróban!
Márkázott tartalom | 2022. november 9. 14:13
Úgy látszik nincs remény a 400 forint alatti euróra, hiszen az elmúlt napokban is épphogy csak benézett 400 alá a forint. Az utóbbi időszak átmeneti erősödése az euróval szemben már megtorpant. Így akár megtakarításról, akár befektetésről van szó, érdemes euróban gondolkozni. És ha eladó ingatlanunk van, az árfolyam kockázat elkerülése érdekében érdemes azt is euróban értékesíteni. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG