2p

Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.

Jól sikerült a lengyel CCC cipő- és divatáruházlánc április 30-án végződött első üzleti negyedéve – derült ki a vállalat beszámolójából. A nyereség több mint háromszorosára nőtt, miután a cég összes boltmárkája jó formában volt. 

Triplázott a boltlánc.
Triplázott a boltlánc.
Fotó: ccc.eu

A vállalat EBITDA-ja (a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 304 millió złoty (27,4 milliárd forint) lett. Ezzel szemben 2023 első három hónapjában 89 millió złoty (8 milliárd) volt ugyanez. Vagyis triplázásról van szó. Az árbevétel 9 százalékkal, 2,26 milliárd złotyra emelkedett.

Árfolyamok és grafikonok

Az eladásokat az új HalfPrice és a hagyományos CCC boltlánc is segítette. A CCC három évvel ezelőtt indította útjára a hagyományos áruházakat és elektronikus boltot is magában foglaló HalfPrice láncát, amely az úgynevezett off-price kategóriában igyekszik helyet szerezni magának a piacon. Ez a megjelölés azt jelenti, hogy a kiskereskedő túlgyártott termékeket kínál a szigorú definíció szerint legalább 50 százalékos árengedménnyel. A lengyel cég boltjaiban főként ruházati és lakberendezési áruk kaphatók.

A CCC-csoport igyekszik csökkenteni költségeit, hogy maradjon pénze adósságai lefaragására. A kiadások a február–áprilisi üzleti negyedévben egy százalékkal zsugorodtak, miközben az áruházak eladótere hét százalékkal bővült. „Az első negyedévben nem az árbevételt akartuk növelni, hanem a profitot” – mondta a Reuters beszámolója szerint Dariusz Milek, a vállalat alapítója és legnagyobb részvényese.

A lengyel cég azt tervezi, hogy az év közepéig újrafinanszírozza CCC cipőbolthálózatát, amihez egyebek mellett az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) vesz fel kölcsönt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Szereti a csokit? A radikális változás is benne van a pakliban
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 19. 15:01
A kakaó ára annak rendje és módja szerint elszállt az utóbbi időszakban, amit előbb-utóbb a csokoládéké is követni fog, hacsak ki nem találnak valamilyen trükköt a csokigyártók ennek elkerülésére.
Vásárló Ritka kellemetlen hírt kaptak a magyar autósok - megint megjelent a 600 forintos benzin réme?
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 11:55
Rendkívüli áremelkedés jön.
Vásárló Idegesítik a súlycsökkentő gyógyszerek a fogyókúra- és a hízókúraipart
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 11:24
Nem tudják hogyan reagáljanak a súlycsökkentő gyógyszerek erőteljes előretörésére az élelmiszeripari vállalatok és a fitneszbiziniszben érdekelt szolgáltató cégek.
Vásárló Sosem látott újdonságok a parfümpiacon: ez már az új világ?
Elek Lenke | 2024. június 16. 16:07
A 21. század a szagokról szól. Mindennek finom, kellemes, egyedi illatúnak kell lennie. A  globális parfümpiac egyre nő, és ez a tendencia itthon is érezhető. Több mint 10 milliárd forintot költenek évente a magyarok parfümökre, és nemcsak a nők. Főleg külföldi termékekre adnak ki ennyi pénzt, hiszen Magyarországon nem létezik ez az iparág, eltekintve néhány niche, azaz egyedi, művészi, designer illatkompozíciótól.
Vásárló Célba vették a konyhák új lakóit
Buksza blog | 2024. június 15. 09:25
A forró levegős sütők már nem számítanak újdonságnak, ami felkeltette a nagy élelmiszergyártók érdeklődését is. Úgy gondolják, ideje kiszolgálniuk az emberek új konyhai „játékszerét”.
Vásárló Nagy fekete pontot adhatnak a Tescónak
Buksza blog | 2024. június 14. 10:58
Ha a részvényesek jóváhagyják a juttatásait, akkor a Tesco vezérigazgatója 430-szor többet fog keresni, mint egy átlagos dolgozó. Ezt a befektetők egy része a cég hírnevét romboló döntésnek tartja. 
Vásárló Kormányzati meghívót kaphat a Lidl és az Aldi Kanadából
Buksza blog | 2024. június 12. 09:04
Kanadában a kormány lépéseket tett arra, hogy külföldi versenytársakat, például az Aldival és/vagy a Lidlt hívja az országba, hogy versenytársat kapjon a legnagyobb helyi boltlánc. 
Vásárló Gazdasági csapás jön? Egy meglepő mutatóból is kiderülhet
Buksza blog | 2024. június 12. 08:29
Akár esik, akár fúj, a hölgyek használnak szépészeti termékeket, ám nem függetleníthetik magukat attól, hogy mennyi pénzt költhetnek ezekre. Ebből fakad egy lehetőség a recessziók előrejelzésére.
Vásárló Percenként frissülő árakkal bombázhatják a vevőket a boltok
Buksza blog | 2024. június 12. 07:55
Olyan tempóban frissülhetnek az áruházi akciók a jövőben, hogy az akcióvadászoknak lényegében folyamatosan a boltban kellene maradniuk, mert csak így lesznek képesek lecsapni a legfrissebb árengedményekre.
Vásárló Megjött a rossz hír a kormánynak a választások előtt - a boltokból érkezett a pofon
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. június 7. 05:49
A hivatalos inflációs adatok egy nappal a választások után érkeznek, a Privátbankár Árkosár friss eredményei viszont már most olvashatóak. Az előző havi komolyabb árcsökkenés után ráfagyhat a vásárlók arcára a mosoly: sokat drágult májushoz képest a nagybevásárlás júniusban, és tavaly nyárhoz képest is minimális az árcsökkenés. Ha már választások, megnéztük, hol a legolcsóbb a krumpli, a narancs és a pezsgő.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG