<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az egyik szakértő szerint érdemes alaposan körbenézni vásárlás előtt.

Az apróhirdetési oldal számai egyértelműen jelzik: év elején érdemes a leginkább mobiltelefont vásárolni, ugyanis ekkor a legnagyobb a kínálat. Idén január-februárban közel 40%-kal több telefont hirdettek meg az eladók, mint a mostani, őszi időszakban. Mivel a karácsonyt követő időszak jellemzően az eladásról szól, várhatóan 2014 elején is lesz egy „boom” az apróhirdetési piacon.

A régieknek lassabban csökken az áruk

A Jófogás.hu szerint általánosságban elmondható, hogy annak a modellnek csökken a legdrasztikusabban az értéke, amit a legutóbb dobtak piacra, míg az korábbi modellek ára viszonylag stabil. Ez a trend jól megfigyelhető például a roppant népszerű Samsung Galaxy készülékek esetében is. Az új S4-es modell májusban még átlagosan 160 ezer 600 forintbe került, októberben viszont már 105 ezerért is meg lehetett venni.

Az eggyel korábbi típus, a Galaxy S3-as az év elején átlagosan 96 110 forintba került a neten, most éppen 69 213 forint az ára. Ezzel szemben a több évvel ezelőtti Samsung Galaxy S készülék ez év májusában 42 ezer 700 forintba került, októberre alig 2 ezer 500 forinttal csökkent az ára.

Fontos a személyes átvétel

Az iPhone-ok ára nem mutat feltétlenül csökkenő tendenciát, a legújabb modellek sem kezdenek zuhanórepülésbe néhány hónap elteltével. Az iPhone 5 esetében például az ellenkezőjét tapasztalhattuk: májusban még 148 ezer 500 forint körüli összegért tehettek szert rá a vevők, szeptemberre az átlagár 171 800 forintra ugrott. Jelenleg 157 ezer 500 forintba kerül a legújabb modell a neten. A régebbi típusok árszínvonala is hullámzik. Az iPhone 4S 12 ezer 300 forinttal, az iPhone4-es 5 ezerrel lett olcsóbb öt hónap alatt.

„Ha valamit, akkor mobiltelefont mindenképpen érdemes a neten vásárolni, hiszen az alig használt, vagy éppen csak kibontott csomagolású készülékekhez is jóval olcsóbban juthatunk hozzá, mint újonnan, a boltokban. A választék pedig hatalmas, ez az egyik legjobban forgó termék az apróhirdetési piacon - magyarázta Budai László, a Jófogás.hu ügyvezető igazgatója.

A szakember szerint mielőtt döntünk, nem árt több hasonló hirdetést is megnézni, hogy megismerjük az éppen aktuális árakat. Vásárláskor mindenképpen ragaszkodjunk a személyes átvételhez, mert így ellenőrizhetjük a telefon állapotát.

Vásárló Hatalmas eredményeket ért el az energiafelhasználás terén a Pólus Center!
PR | 2023. március 25. 11:24
A pláza a gazdasági kihívások közepette megőrizte a stabilitását, növelte forgalmát, illetve a látogatók számát, és az infrastruktúra-fejlesztés révén csökkentette energiafogyasztását.    
Vásárló Nyomdaipari és dekoratőri munkalehetőségek Pécsett
Márkázott tartalom | 2023. március 22. 11:20
A nyomdai vagy dekoratőri állások azért válthatja ki sokak tetszését, mert látványos eredményeket lehet elérni, ami ráadásul kézzel is fogható, bemutatható. Ki ne szeretné megmutatni ismerőseinek azt a kirakatot, amit maga rendezett be? Vagy éppen milyen jó kézbe venni azt az újságot, ami a kezünk alól kerül ki! Pécsett is lehetőség van ilyen munkára, lássuk hol vannak üres helyek!
Vásárló Újabb árcsökkenés a magyar boltokban - most a CBA tett bejelentést
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 07:06
Újabb fronton csökkentek a beszállítói árak, így a vaj, a trappista, a tészta után újabb árcímkékre lehet kisebb számot írni. Egyelőre még nem a kenyérről van szó.
Vásárló Hogyan legyünk sikeresek a karrierünkben?
Márkázott tartalom | 2023. március 19. 09:28
A karrierépítés egy hosszú és kihívásokkal teli út, amely rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szükségünk van néhány jó tanácsra. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony karriertippet, amelyek segítenek elindítani és fenntartani egy sikeres karriert.
Vásárló Így ne csapjanak be minket egy fiktív munkával
Márkázott tartalom | 2023. március 16. 18:49
Sajnos az utóbbi időben nagyon elszaporodtak azok az esetek, amikor fiktív munkával csaptak be embereket. Magyarországon is egyre több ilyen esetre derül fény, mely során anyagilag is megkárosítottak munkavállalókat. Nézzünk egy konkrét példát, valamint nézzük meg azt is, hogy miként tudunk az ilyen típusú fiktív munkák ellen védekezni.
Vásárló Az autósokat kiszolgáló szervizek és szolgáltatók svájci bicskájává válhat a most induló nDRU startup
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 18:02
Az autóipari szolgáltatók mostantól egy új, innovatív alkalmazás segítségével digitalizálhatják működésüket és eladásaikat, ezzel radikálisan, akár 40%-kal, növelve hatékonyságukat.  
Vásárló Öltözködési gyorstalpaló állásinterjúra, hölgyeknek
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 11:50
Bárkinek jól jöhet egy öltözködési gyorstalpaló állásinterjú előtt, nem igaz? A hölgyek olykor kifejezetten nehéz helyzetben érezhetik magukat, ugyanis nem szeretnének sem alul-, vagy épp túlöltözni.  Vannak íratlan szabályok, melyek betartásával máris magabiztosabbak lehetünk a következő állásinterjúnkon.
Vásárló Ezektől az ételektől óvakodj késő este!
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 13:25
Amikor diétába kezdünk, akkor érdemes előre megtervezni és beszerezni azokat az ételeket, melyeket a nap folyamán el szeretnénk fogyasztani. Egy nem megtervezett nap során ugyanis könnyen kísértésbe eshetünk, és összevásárolhatunk mindenféle olyan ételt, ami nem illik bele az étrendükbe. Az sem helyes, ha egész nap nem eszünk rendesen, mivel ebben az esetben estére már olyan éhesek leszünk, hogy mindent felfalunk, ami a kezünk ügyébe kerül. A vacsorával egyébként is érdemes csínján bánni, mivel könnyen elcsúszhat rajta a diétánk, ezért cikkünkben összegyűjtöttük 5 ételt, amit semmiképpen ne fogyassz vacsorára.
Vásárló Munkakeresés a 21. században
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 11:38
Régebben a dédszüleinknek, nagyszüleinknek nem volt szüksége arra, hogy munkát keressenek. Már gyerekkorukban meg volt, hogy mit fognak dolgozni egész életükben. Földművelés, termelőszövetkezet és miegymás, aki, amibe született. Viszont mára már mindenki megtalálhatja az ideális állást.
Vásárló Melyek a videós álláspályázat előnyei?
Márkázott tartalom | 2023. március 13. 11:16
A modern cégek toborzási módszereinek korszerű eleme a videós álláspályázat, amelynek lehetőségével egyre több munkáltató él. A mai világban sok olyan munkakör van, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, de azok esetében is hatékony lehet, ahol igen. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG