<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Manapság egy lakás vagy ház szinte helyszíntől függetlenül komoly összeg befektetését jelenti a vásárolni kívánók számára. Azok, akik a párjukkal kívánnak közös otthont venni, vagy már a meglévő családjuk számára keresnek ingatlant, kicsivel talán könnyebb helyzetben vannak. Az egyedülállók számára azonban lényegesen kevesebb támogatási lehetőség áll rendelkezésre, ebből kifolyólag megeshet, hogy nekik tovább kell várniuk álmaik otthonának megszerzésére.

Állami támogatások - Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK)

Azok, akik már legalább azt az embert megtalálták, akivel tervezik leélni a hátralévő életüket, sok támogatást kaphatnak az otthonuk megszerzéséhez. Persze ehhez arra is szükség van, hogy tervezzenek családot alapítani.

Családok számára, támogatásokkal is számoló hitelkalkulátor elérhető a megveszLAK.hu oldalán is, ahol ideális esetben álmaink otthonát is megtalálhatjuk!

Ha már van legalább egy gyermek a családban, akkor jogosultak lehetünk az egygyermekesek számára biztosított CSOK-keretre, de ha úgy számolunk alapvetően, hogy akár 3 gyerkőc is lehet a családban, és hajlandóak vagyunk a falusi CSOK keretében támogatott települések egyikére költözni, akkor nem csak az ingatlan vásárlására kaphatunk támogatást, hanem akár a felújítás munkálatokra is igénybe vehető egy nagyon kedvezményes, államilag támogatott kamatozású hitel is.

Állami támogatások - Babaváró hitel

A házaspárok számára elérhető még egy államilag támogatott konstrukció, a Babaváró hitel. Ennek keretein belül vállalni kell, hogy a hitel felvétele után legalább egy gyermek születni fog a családba. Ehhez mérten pedig különböző kedvezmények járnak a visszafizetésre.

  • Az első gyermek megszületése után véglegessé válik a kamatkedvezmény, valamint igényelhető 3 év szüneteltetés a törlesztésben.
  • A második gyermek megszületése után az állam a fennálló tartozás 30%-át elengedi, valamint további 3 év szünetet lehet igényelni a törlesztésből.
  • A harmadik gyermek megszületése után a fennálló tartozást az állam kifizeti, így a hitel megszűnik.

Azonban azzal az eshetőséggel is számolni kell, hogy megeshet, egyáltalán nem történik gyermekáldás a családban a hitelfelvételt követően. Mivel a szerződésben ki van kötve, hogy a hitelfelvétel után 5 éven belül gyermeknek kell születni, ha ez nem történik meg, az addig igénybe vett kamattámogatást vissza kell fizetni, a fennmaradó tartozás pedig 17%-os kamattal folytatódik.

Azoknak sem kell csüggedni, akik nem jogosultak állami támogatásokra. A megveszLAK.hu-n található lakáshitel kalkulátor mindenkinek megmutatja, milyen lehetőségei vannak ingatlant vásárolni.

Az egyedülállók lehetőségei

Azok, akik egyedülállóként szeretnének lakást vagy házat vásárolni, nincsenek ma könnyű helyzetben. Számukra jelen pillanatban ugyanis nem állnak rendelkezésre a fenti kedvezmények. Viszont a lakáshitel számukra is megoldást nyújthat.

Címkék: Vásárló

Vásárló Végül nem a kormány csodafegyvere hatott: egyéves mélypontra esett az élelmiszer-drágulás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. június 7. 05:48
Ahogy az várható volt, beérik a bázishatás: most is akkorát drágult a családi nagybevásárlás, mint tavaly nyáron, de százalékos értékben kifejezve rég nem látott mértékűre csökkent az éves árindex a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint. Az árstopos krumpli meglepően nagyot drágult, a kötelező akciók hatását pedig megtippelni sem lehet, mivel egyébként is tele vannak akciós táblákkal az üzletek.
Vásárló Az Aldi nagyot megy a briteknél, már egy éve a legolcsóbb szupermarket
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 16:23
Az Aldi lett Nagy-Britannia legolcsóbb szupermarketje a 12. egymást követő hónapban is, de alig maradt el tőle a Lidl.
Vásárló Ha szerdán tankolna, ezzel fog szembesülni
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 14:47
Nem nyúlnak az üzemanyagok árához a hét közepén. 
Vásárló Végre itt a nyár? – A szünidő gazdasági hatása a családi költségvetésre
Márkázott tartalom | 2023. június 1. 17:56
Ahogy közeledik a nyár, a kisgyermekes családokban felmerül az egyre feszítőbb a kérdés: milyen terheket ró a szünidő a családi költségvetésre? A nyári szünetre minden bizonnyal szüksége van a gyerekeknek, hiszen ilyenkor lehetőségük nyílik a pihenésre és a játékra.
Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
Vásárló Gyereknek lenni jó!
PR | 2023. május 31. 15:28
A gyermeki fantázia világokat képes teremteni. De mi történik akkor, ha a valóság ugyanolyan csodálatos, mint a szárnyaló képzelet? Ha egyszer csak életnagyságú TRex hátára lehet pattanni, lehetőség nyílik ráját simogatni, cápát etetni, trambulinon ugrálni?
Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Vásárló Top 10 női parfüm 2023 - szezonnyitó illatok
Márkázott tartalom | 2023. május 25. 11:43
Az illat - a megjelenés szerves része. Egyes illatok erős mágneses térként vonzanak, mások fordítva eltávolodásra késztetnek. Az aroma sokat elárul az emberről, egyfajta névjegykártya. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő parfümöt. A trendekről, a kiválasztási szabályokról és a 2023-as 10 legjobb női parfümről beszélgetünk.
Vásárló Ez a világ 10 legkülönlegesebb és legdrágább luxusórája
Kollár Dóra | 2023. május 20. 18:36
A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak!
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG