<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A magyarok zöme kifejezetten örül a munkanapok átrendezésével járó hosszabb hétvégéknek, minden hatodik ember külföldi utazást is tervez egy vagy akár több ilyen alkalommal is – derül ki egy friss felméréséből. A szombati munkanapoknak viszont kevésbé örülünk, és nem is tarjuk eléggé hatékonynak.

A Groupama Biztosító arra volt kíváncsi, miként viszonyulnak a magyarok a munkanapok átrendezésével járó több szabadidőhöz, illetve a cserébe ledolgozandó szombatokhoz, és azt is felmérte, mennyien terveznek külföldi kiruccanást ezekre a hosszú hétvégékre. Az NRC Marketingkutatócég által végzett reprezentatív országos kutatásból kiderült, hogy a magyarok nagy része kifejezetten örül az ünnepek miatti naptári átrendezéseknek: egy részük szerint minél több a hosszú hétvége, annál jobb, és a legtöbben (68%) programokat is szerveznek ezekre az extra szabadnapokra.

Nem ennyire egyértelmű a kép a szombati munkanapokkal kapcsoltban. A válaszadóknak már csak 55 százaléka gondolja úgy, hogy a hosszú hétvégék kárpótolnak a szombati munkanapok miatt, ugyanakkor sokan (44%) bevallják, hogy azokon a szombatokon, amikor ledolgozzuk a hosszú hétvégét, általában nem dolgoznak annyit, mint szoktak.

Kiderült, mivel foglaljuk el magunkat a hosszú hétvégéken >>>>

Vannak, akik egyáltalán nem lelkesednek annyira a hosszú hétvégékért: minden ötödik válaszadó szerint felborítják a szokásos életritmusunkat, 15 százalékuk pedig arra panaszkodik, hogy sokszor gondot okoz nekik, hogy hogyan töltsék el a felszabaduló szabadidőt.

Hosszú hétvégék 2018-ban:

 • január 1. hétfő, újév első napja (hosszú hétvége)
 • március 15. csütörtök, nemzeti ünnep (hosszú hétvége)
 • március 30. péntek, nagypéntek
 • április 2. hétfő, húsvéthétfő (hosszú hétvége)
 • május 1. kedd, munka ünnepe (hosszú hétvége)
 • május 21. hétfő, pünkösdhétfő (hosszú hétvége)
 • augusztus 20. hétfő, államalapítás ünnepe (hosszú hétvége)
 • október 23. kedd, 1956-os forradalom ünnepe (hosszú hétvége)
 • november 1. csütörtök, mindenszentek napja (hosszú hétvége
 • december 24. hétfő, szenteste
 • december 25-26. kedd és szerda, karácsony (hosszú hétvége)

  Amikor le kell dolgozni:

  • március 10. szombat, ledolgozás, áthelyezett munkanap – március 16. péntek
  • április 21. szombat, ledolgozás, áthelyezett munkanap – április 30. hétfő
  • október 13. szombat, ledolgozás, áthelyezett munkanap – október 22. hétfő
  • november 10., szombat, ledolgozás, áthelyezett munkanap – november 2. péntek
  • december 1. szombat, ledolgozás, áthelyezett munkanap – december 24. hétfő
  • december 15. szombat, ledolgozás, áthelyezett munkanap – december 31. hétfő

  Idén minden hatodik magyar tervez külföldi utazást is valamelyik hosszú hétvégére

  A hosszú hétvégék kiválóan alkalmasak egy-egy külföldi kiruccanásra. Minden hatodik megkérdezett (16%) válaszolta azt, hogy legalább egy hosszú hétvégét külföldön tölt majd, ráadásul akik elutaznak, nagyobb részben több utazást is terveznek (a külföldre utazók 63 százaléka). Az utazási kedv még nagyobb a fővárosiak körében: a budapesti lakosság csaknem negyede tervezi, hogy átlépi a határt valamelyik hosszú hétvégén.

  A Groupama Biztosítónál az elmúlt évek tapasztalatai szerint a hosszú hétvégék idejére megnő az utasbiztosítási szerződéskötések száma. A növekedés kisebb mértékű a hagyományosan családi körben eltöltött, húsvéti vagy karácsonyi ünnepek idején, a munkanapok átrendeződése miatt nyert többi hosszú hétvégén azonban akár háromszorosára is nőhet az utasbiztosítási szerződéskötések száma az átlagoshoz képest.

  „Idén különösen sok hosszú hétvégét élvezhetünk. Ilyenkor a legtöbben veszélytelennek tűnő városlátogatást szerveznek, de akár egy rövid külföldi utazás alkalmával is előfordulhat olyan helyzet, ami gyors orvosi ellátást tesz szükségessé, vagy más segítséget kell igénybe venni. Egy sürgősségi ellátás akár több millió forintba is kerülhet, ezért is fontos, hogy senki ne induljon külföldre utasbiztosítás nélkül" – mondja Kádár Péter, a Groupama Biztosító termékmenedzsment igazgatója.

  Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja
  Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
  A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
  Vásárló Gyereknek lenni jó!
  PR | 2023. május 31. 15:28
  A gyermeki fantázia világokat képes teremteni. De mi történik akkor, ha a valóság ugyanolyan csodálatos, mint a szárnyaló képzelet? Ha egyszer csak életnagyságú TRex hátára lehet pattanni, lehetőség nyílik ráját simogatni, cápát etetni, trambulinon ugrálni?
  Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik
  Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
  McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
  Vásárló Top 10 női parfüm 2023 - szezonnyitó illatok
  Márkázott tartalom | 2023. május 25. 11:43
  Az illat - a megjelenés szerves része. Egyes illatok erős mágneses térként vonzanak, mások fordítva eltávolodásra késztetnek. Az aroma sokat elárul az emberről, egyfajta névjegykártya. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő parfümöt. A trendekről, a kiválasztási szabályokról és a 2023-as 10 legjobb női parfümről beszélgetünk.
  Vásárló Ez a világ 10 legkülönlegesebb és legdrágább luxusórája
  Kollár Dóra | 2023. május 20. 18:36
  A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 
  Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak!
  Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
  A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
  Vásárló Újabb széleskörű árcsökkentés a Tesconál
  Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:02
  A Tesco további árcsökkentéseket jelentett be 30 saját márkás tészta- és étolajtermékre brit hálózatában.
  Vásárló Megdőlt egy furcsa rekord Amerikában
  Privátbankár.hu | 2023. május 15. 19:54
  Sosem jártak még átlagosan ennyire öreg autókkal az amerikaiak.
  Vásárló Minőségi szerszámkészlettel a minőségi munkáért
  Márkázott tartalom | 2023. május 11. 08:54
  Függetlenül attól, hogy hivatásos szakemberek vagy otthoni ezermesterek vagyunk, a minőségi eszközökre minden esetben szükség van. Nemcsak azért, mert így sokkal profibbnak tűnünk a külső szemlélők számára, hanem mert az egész munkafolyamat sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz. Szerencsére ma már több megoldás közül is válogathatunk.
  Vásárló Nagy bejelentést tett a Tesco: ez most tényleg sokaknak örömhír
  Privátbankár.hu | 2023. május 10. 13:57
  Nem várta meg a Tesco a kormányzati intézkedéseket, tovább csökkenti az általános árszintjét.
  Privátbankár
  Mfor
  Piac és Profit

  Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

  Részletek

  hírlevél
  Ingatlantájoló
  Együttműködő partnerünk: 4iG