1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

11 300 rajongónkkal vágtunk neki jótékonysági kampányunknak, mely utolsó két hetéhez érkezett. A képlet egyszerű: te lájkolsz, mi fizetünk, a gyerekek meg örülnek. Nyomjuk meg a hajrát!

A tét nem kicsi: 300 ezer forintnyi ajándékot szeretnénk szétosztani az Okosjatekok.hu-val, ebben pedig 3 alapítvány segítségét kértük, akikkel együtt biztosan jó helyre tudjuk majd eljuttatni a készségfejlesztő játékokat. Egy hetünk és 175 ezer forintunk van, neked csak egy a dolgod: kattints! Mert a kattintás most valódi segítséget jelent.

Mi segítünk nektek, Ti is segíthettek nekünk!

Lájkolj minket - máris segítettél!


A kampány alapvető célja, hogy segíteni tudjunk, és persze azt is szeretnénk, ha ezzel párhuzamosan minél többen megismernék a Privátbankár.hu-t. Azt gondoljuk, hogy nap mint nap olyan közérthetően talált és hasznos információkkal töltjük meg a főoldalunkat, ami sokak mindennapi életét könnyítheti meg, segíthet abban, hogy tudatosabb pénzhasználókká váljunk, kevésbé legyünk kiszolgáltatottak, mikor ránk kerül a sor a kasszánál. Éppen ezért ma már például naponta háromszor élő híradóval is jelentkezünk.

A híradó elindítása mellett döntöttünk úgy, hogy kampányt indítunk, hogy még többen megismerjetek minket a Facebook-on - azonban úgy határoztunk, hogy szeretnénk mindezt egy jótékonysági akcióval összekötni, vagyis az erre a célra szánt 300 ezer forintot jó célra fordítani, nem pedig hagyományos reklámra költeni.

Ezért kértünk Titeket arra, hogy ebben segítsetek nekünk. Mi segítünk nektek, hogy okosan intézzétek pénzügyeiteket, Ti segíthettek nekünk abban, hogy értékes játékokat juttassunk 3 alapítványon keresztül rászoruló gyerekeknek.

Egy kattintás, ami valódi segítséget jelent

A képlet egyszerű, minden egyes lájk után, amit a Facebook-on a Privátbankár kap, mi 10 forintot írunk jóvá azon a virtuális számlán, melyből végül hátrányos helyzetű gyermekeket támogatunk. Kattintasz, mi fizetünk. A Facebook-oldalunkon közölt hírekkel könnyebbé akarjuk tenni a Ti mindennapjaitokat, és szeretnénk a gyerekek életét is szebbé varázsolni. A kampány indulásakor 11 300 rajongók volt a Facebook-on, így a jótékonysági számlánkra mi fel is töltöttünk 113 ezer forintot, a 300 ezres keretből azonban még bőven van. Jelenleg 125 ezer forintnál járunk, kampányunknak ez az utolsó hete. Elérjük-e a 300 ezret? Egy kattintás most elég ahhoz, hogy valóban tegyél valamit a hátrányos helyzetű gyerekekért.

Segítsünk együtt a hátrányos helyzetű gyerekeket támogató Csányi Alapítvány, az 1990-ben létrehozott Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány és az autistákat segítő MOHA Alapítvány gyerekein!


Akiknek segíthetünk


"Az autisták gondozása emberfeletti erőfeszítéseket kíván"

A 2007-ben életre hívott Mosoly Otthon Alapítvány (MOHA) az autizmussal élő gyermekeket és felnőtteket segíti országszerte 12 lakóotthon támogatásával, valamint a lakóotthonokban folyó művészeti terápia szervezésével.

 

 

A gyakran értelmi elmaradottsággal is párosuló autizmus első pillantásra talán csekély problémának tűnhet egy egyértelmű fogyatékossághoz viszonyítva, a vele élők számára azonban mégis szinte lehetetlenné teszi a társadalomba történő beilleszkedést.

Az autisták gondozása emberfeletti erőfeszítéseket kíván az érintettek családjától, ráadásul azzal a gyötrő kérdéssel is szembesíti a szülőket, mi lesz felnőtt, de önálló életre képtelen gyermekükkel. Erre a kérdésre jelentenek megoldást a Mosoly Otthon Alapítvány által támogatott kislétszámú, családias lakóotthonok, ahol megfelelő környezetben, képességeiket és személyiségüket figyelembe vevő bánásmóddal nagymértékben csökkenthetők viselkedési és beilleszkedési nehézségeik. Otthonra, munkára, társakra és tartalmas szórakozásra találnak, és a művészeti terápia által kibontakoztathatják tehetségüket is. A Mosoly Otthon Alapítvány által szervezett rajzfoglalkozások eredményeként mára több mint 1000 műalkotás, 2 országos hírű kiállítás és 4 nagy sikerű jótékonysági aukció jött létre.


"Az ellátás körülményei egyre rosszabbakká váltak, válnak"

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány célja a kórház fejlesztése, a gyermekek ellátása körülményeinek javítása, műszerezettségének és a dolgozók szakmai tudásának fejlesztése.

Az elmúlt években rendkívül sok eszközzel segítette a Heim Pál Gyermekkórház betegellátását. A pár százezer forintba kerülő pulzoximéterektől, infúziós pumpáktól a 36 millió forintba kerülő modern ultrahang készülékig nagyon sok orvosi műszert adományozott a kórháznak a támogatók segítségével. Ám hiába sikerült az alapítvány segítségével nemzetközi szinten tartani a kórház műszerezettségét, ha a gyermekek ellátásának körülményei egyre rosszabbá váltak, válnak.

Az alapítvány kuratóriuma ezért határozott úgy, hogy a kórház épületállományát is fejleszteni kell. Ezen a téren is komoly sikereket értek el, a meglévő épületek felújításának, az új épületek létrehozásának köszönhetően jobb körülményeket, nyugodtabb gyógyulást tudnak biztosítani az ezeken az osztályokon fekvő kis betegeknek.

Jelenleg terveket készíttetnek a kórház sebészeti tömbjének megépítésére. Az épület megépítése azonban több mint tízmilliárdos program. Ez hatalmas fejlődést jelentene a magyar gyermekellátásnak, ám csak nagy támogatottsággal valósulhat meg.


"A tehetségek felfedezése közös ügyünk"

A Csányi Alapítvány a gyerekekért azt vallja, hogy minden gyermek tehetséges valamiben, aminek kibontakoztatása, beteljesülése nagyban függ a körülményektől.

Az Alapítvány fő célkitűzése, hogy minél több tehetséges gyermeknek segítsen céljai elérésében. Az Alapítvány immár nyolcadik éve támogatja a tehetséges, hátrányos helyzetű gyermekeket az Európa-szerte egyedülálló Életút Programban, amely hosszú távon, 10 éves kortól egészen a diploma megszerzéséig segíti a fiatalokat.

Az Alapítvány fontos feladata a szociális és kulturális tevékenység, családsegítés, érdekképviselet, gyermek és ifjúságvédelem, ismeretterjesztés, a gyermekek általános iskolai, középiskolai, egyetemi oktatásban való részvételének, nyelvtanulásának, képességfejlesztésének támogatása, társadalmi esélyegyenlőségük elősegítése.

A Csányi Alapítvány Életút Programja mára már 180 kiemelkedő képességű, hátrányos helyzetű gyermeknek ad esélyt képességei kibontakoztatására, ez a szám pedig az idén további 45 fővel bővül 3 helyszínen az országban

„A tehetségek felfedezése és segítése közös ügyünk, a legjobb befektetés” - mondja Csányi Sándor, az alapítvány alapítója.

Köszönjük, hogy segít!

Ne feledje: a személyijövedelemadó-bevallás határideje május 21. Kérjük, adója 1 százalékának felajánlásakor is gondoljon ezekre az alapítványokra!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
Vásárló Kihívás, szórakozás és megmérettetés is; minden, amit a futóversenyekről tudni kell!
Márkázott tartalom | 2024. április 19. 10:51
A futás egy olyan természetes mozgásforma, amely egyszerűen kivitelezhető, nem igényel komoly anyagi beruházást, hatékony a test számára, ráadásul könnyen beiktatható a napirendünkbe. 
Vásárló Automatikusan megírt SEO szövegekkel a nagy kínai áruház ellen?
Márkázott tartalom | 2024. április 18. 12:11
Az újdonsült nagy kínai webáruház idehaza is tarol, így nem véletlen, hogy a hazai cégek többek között automatikusan megírt SEO szövegekkel és egyéb marketingmegoldásokkal is próbálnak tenni a cég térnyerése ellen. Mivel árban egyszerűen lehetetlen velük versenyezni, így nincs más lehetőség, minőségben és vásárlási élményben kell, még akkor is, ha ez sem olyan egyszerű.
Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG