Facebook
Vállalat Összeugrott az EU és a Facebook anyacége, mi lesz ebből? 
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 14:28
Jogszabályt sérthetett a Meta, most vizsgálódnak.
Részvény / Deviza / Áru Mi történt a csodálatos hetessel?  
Csernátony Csaba | 2024. május 2. 18:47
Az amerikai tőzsdék teljesítményét alapvetően meghatározza a hét legértékesebb vállalat, a Microsoft, az Apple, az Nvidia, az Alphabet, az Amazon, a Meta és a Tesla mozgása. Most megjöttek az első negyedéves számok, érdemes megnézni azokat. 
Makro / Külgazdaság Fizetős lehet a Facebook, cserébe nem lesz hirdetés 
Privátbankár.hu | 2023. október 3. 09:57
A Meta azt tervezi, hogy az Európai Unióban bevezeti az Instagram és a Facebook hirdetésmentes és fizetős változatát - jelentette helyi idő szerint hétfőn a The Wall Street Journal című amerikai napilap.
Makro / Külgazdaság Fizetőssé válik a Facebook és az Instagram? 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 2. 13:22
De csak annak, aki nem akar reklámot.
Részvény / Deviza / Áru Mi is PayPal-dollárral fogunk fizetni? Saját kriptóval jelentkeznek a multik 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 11. 05:42
Bár a Facebook kriptója meghiúsult, a multik nem adják fel, a PayPal bejelentette stabil kriptoérméje elindulását. A PYUSD a bevált szabályok szerint működik, a százmilliós potenciális felhasználótábornak köszönhetően mégis sikerülhet áttörést elérnie. De mit szólnak ehhez politikusék?
Vállalat Komoly bírságot rótt Norvégia Zuckerberg cégére 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 8. 10:10
Napi egymillió koronás, azaz több mint 34 millió forintnak megfelelő bírságot szabott ki a norvég adatvédelmi hatóság (Datatilsynet) a Facebook anyavállalatára, a Metára adatvédelmi jogsértések miatt, amelyet augusztus 14-től kell megfizetnie - közölte a norvég adatvédelmi hatóság.
Részvény / Deviza / Áru Korai volt temetni a Facebookot, fortélyos félelem igazgatja a forintot 
Eidenpenz József | 2023. július 27. 13:11
Gyorsan visszatért 380 alá az euró árfolyama, a nemzetközi piacok megnyugvással fogadták a Fed döntését. Jó nagyot ugrik a tőzsdén kívül a Facebook, amely kilábalni látszik a tavalyi válságból. A forint árfolyama meglepő hasonlóságot mutat egy amerikai részvényjellegű mutatóval.
Vállalat Ez lehet a legnagyobb dobás az Instagram után: milliók vetették rá magukat Mark Zuckerberg új platformjára 
Privátbankár.hu | 2023. július 6. 12:10
Néhány órán belül több mint tízmillió felhasználó regisztrált a Meta Instagramhoz kapcsolódó új mikroblog-szolgáltatására, a Threads-re, amelyet a Twitter riválisának szánnak - ezt a Threads-en jelentette be Mark Zuckerberg.
Makro / Külgazdaság Kihívót kap a Twitter a konkurenciától 
Privátbankár.hu | 2023. július 4. 17:34
Threads néven indít a Twitterhez hasonló mikroblogplatformot a Meta. Az új felületre az Instagram felhasználók saját felhasználónevükkel regisztrálhatnak
Makro / Külgazdaság Új korszak kezdődik? Eltűnnek a hírek a Facebookról egy nagy országban 
Privátbankár.hu | 2023. június 23. 15:02
Nem lesznek elérhetők az Facebook és az Instagram hírei Kanadában - közölte csütörtökön a két cég anyavállalata, a Meta.
Vállalat Ez megdöbbentő: most tényleg brutális bírságot kapott a Facebook 
Privátbankár.hu | 2023. május 22. 14:20
Sosem látott bírsággal vágták meg a céget.
Makro / Külgazdaság Már megint hülyére kereste magát a Facebook anyacége 
Privátbankár.hu | 2023. április 27. 07:21
A világ legnagyobb közösségi hálózatát birtokló American Meta Platforms (a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyacége) árbevétele az első negyedévben éves szinten 3 százalékkal nőtt, meghaladta az elemzői várakozásokat.
Tudomány-technika Pofozkodnak az amerikai és a kínai kémek 
Káncz Csaba | 2023. április 3. 15:38
Bár a kormányok külföldön rendszeresen kémkednek, Washington olyan előnyt élvez, amelyen más országok nem osztoznak: joghatósággal rendelkezik a modern internetet üzemeltető maroknyi vállalat, köztük a Google, a Meta, az Amazon és a Microsoft felett. Kína – amely tömegesen kémkedik saját polgárai iránt is – „határozottan ellenezné” a TikTok kényszerértékesítését. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Újabb gigaelbocsátás a Facebook anyacégénél 
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 16:31
További mintegy tízezer fővel csökkenti a vállalatcsoport létszámát a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is birtokló Meta - jelentette be kedden Mark Zuckerberg, a Meta vezetője.
Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a forint, fontos szintnél az OTP 
Király Béla | 2023. március 1. 12:21
Csendesebb kereskedéssel zárult a február, a márciusi első kereskedési nap viszont kedvezően alakulhat. Jó hír érkezett Kínából, és az európai BMI-adatok sem okoztak csalódást. A forint tovább erősödött köszönhetően annak, hogy az MNB továbbra is fenntartja a nagyon magas kamatszintet.
Részvény / Deviza / Áru Fizetős szolgáltatás a Facebooknál, meddig tart a magyar árstop? 
Eidenpenz József | 2023. február 20. 12:12
Nyugalmas tőzsdenapnak nézünk elébe az amerikai piacok zárva tartása miatt, de a héten jön néhány piacbefolyásoló hír. A magyar tőzsde pluszban kezdett, a forint pedig nem gyengült tovább, rekordbevételt várnak a Magyar Telekomtól. Mikor szűnik meg az árstop és a kamatstop? Itt a Facebook és az Instagram fizetős szolgáltatása.
Részvény / Deviza / Áru Fejre állt a világ: a kirúgásokat jutalmazza a piac 
Király Béla | 2023. február 6. 19:22
A technológiai óriások jó ideig hatalmas növekedést értek el negyedévről negyedévre. A recessziós környezetben viszont jellemzően mindannyian megtorpantak, ami komolyabb áresést hozott tavaly. Az elmúlt hetekben publikált negyedéves számok általában visszaesést jeleztek a korábbi eredményekhez képest, ennek ellenére a részvények remekelnek.
Részvény / Deviza / Áru Amerikából jött a jó hír: erősödik a forint, szárnyal az OTP 
Király Béla | 2023. február 2. 11:39
A Fed szerdai kamatemelését követően az amerikai jegybank elnöke megnyugtató üzenetet küldött. Ennek hatására a Wall Street komolyabb pluszban zárt és az európai piacokon is optimizmus lett úrrá. Csütörtökön a forint is erősödött.
Makro / Külgazdaság Donald Trumpot visszaengedik a Facebookra és Instagramra 
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 06:24
Visszaállítja Donald Trump fiókját a Facebook és Instagram közösségi médiumok anyavállalata - közölte a Meta.
Tudomány-technika A Facebookkal fűtenek Dániában 
Elek Lenke | 2023. január 21. 12:12
Különleges megoldást találtak ki Dániában arra, miként lehetne környezetbaráttá tenni a háztartások fűtését. A BBC videóriportja, amelyet számos külföldi média átvett, a harmadik legnagyobb dán városban, Odensében kialakított rendszert mutatja be.
Vállalat Nagy nyertesek, még nagyobb vesztesek: ezek a világ legértékesebb márkái 
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 10:52
Az Amazon lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2023-es Global 500 ranglistája alapján.
Vállalat Óriási bírság a Facebooknak: bukik az egész üzleti modell? 
Privátbankár.hu | 2023. január 5. 11:37
Az ír adatvédelmi hatóság (DPC) szerdán jelentette be a Facebook és Instagram ellen indult adatvédelmi eljárás lezárultát. A döntés azon túlmenően, hogy mintegy 390 millió eurós bírsággal marasztalta a platformokat tulajdonló Meta társaságot, alapjaiban rengeti meg a Meta európai üzleti modelljét. A döntés egyértelművé teszi, hogy a felhasználók hozzájárulása nélkül nem kerülhet sor személyre szabott hirdetések nyújtására; a Meta GDPR megkerülésére irányuló eddigi gyakorlata jogellenes – derül ki a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda adatvédelmi szakértőinek összefoglalójából.
Makro / Külgazdaság Gigabüntetést kapott a Facebook 
Privátbankár.hu | 2022. november 28. 15:51
Kétszázhatvanötmillió eurós büntetést rótt ki az írországi adatvédelmi biztos a Facebook közösségimédia-vállalatra hétfőn.
Vállalat A világ 50 legveszélyesebb vállalata - akik ma a világot irányítják 
Elek Lenke | 2022. november 19. 15:06
A veszélynek, a károkozásnak, a bajnak, ezer arca van. De mitől lehet veszélyes egy világmárka, egy gigantikus multi, vagy egy zseniális feltaláló által garázscégből felépített informatikai óriás?
Vállalat Több ezer emberét kirúgja a Facebook-főnök 
Privátbankár.hu | 2022. november 7. 08:43
A Facebook-tulaj Metánál több mint 87 ezren dolgoznak, a héten kezdődik a leépítés. 
Részvény / Deviza / Áru Hihetetlen összeg égett el néhány nap alatt a sztárrészvényeknél 
Király Béla | 2022. október 30. 05:33
A tőzsdei befektetők elkezdték büntetni a technológiai vállalatokat a vártnál gyengébb eredmények és a borúsabb kilátások miatt. Ennek következtében komoly zuhanást láthattunk a tőzsdéken, és összességében óriási összeggel csökkent a társaságok értéke.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézik a Facebookot, Putyin tiltása hat az OTP-re 
Eidenpenz József | 2022. október 27. 12:37
Az európai tőzsdék mínuszban vannak és az amerikai technológiai szektor is tovább szenved, de azért látható pár reménysugár. A Facebook-anyavállalat méretes zuhanásban van a jelentése után, száguldott az ether. Stabil a forint, egy új orosz tilalom az OTP-t is érinti, de nem olyan nagyon.
Makro / Külgazdaság A Facebook terrorszervezetnek számít mostantól Oroszországban 
Privátbankár.hu | 2022. október 11. 16:25
Felvette a szélsőséges és terrorista szervezetek lajstromába a Meta Platforms amerikai IT-óriásvállalatot kedden az orosz pénzügyi felügyelet (Roszfinmonitoring).
Részvény / Deviza / Áru Leépít a Facebook, október 6-tól jobban teljesíthet a forint 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 30. 12:28
Ma is gyenge a forint, a számos negatív hír mellett egy brókercég arra hívja fel a figyelmet, hogy az MNB által bejelentett új intézkedések csak október 6-tól éreztetik hatásukat. A részvénypiacok pluszban vannak, főleg a Mol húz, az OTP a 8000-es határ felett áll. NFT-használatot és leépítéseket jelentett be a Meta, meglepően jól áll a bitcoin.
Makro / Külgazdaság Dubaj fejest ugrik a negyedik ipari forradalomba 
Káncz Csaba | 2022. július 30. 12:37
Az Emírségek határozottan a metaverzum felé fordul, hogy javítsa az általános ipari versenyképességét az egyre inkább digitalizált világban. De ahogy a kripto-ipar jelenlegi válsága is jelzi, az új technológiákba, például a metaverzumba történő befektetés magas kockázatokkal jár. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Már 407-408 az euró, megindult az arany is 
Eidenpenz József | 2022. július 28. 11:46
A Fed tegnapi kamatdöntő ülése után csak az amerikai indexek ugrottak meg, ma Európában már szerény esések látszanak. Kivéve a lengyeleknél és nálunk, ahol az OTP és a Mol erősödik. A forint viszont megint gyengül az e heti két kamatemelés ellenére. Megindult az árupiac, különösen az ezüst és a palládium.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés 
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
Makro / Külgazdaság Péntek 13-i kincskeresés felnőtteknek – ma ezer dollárért megy a játék 
Kormos Olga | 2022. május 13. 15:56
Egy horror témájú kincsvadászat tartja izgalomban egy kanadai városka lakóit. A New Brunswick állambeli Miramichiben több ezer helyi lakost sodort magával a felnőtteknek szóló játék, ami a mai, péntek 13-i nyomozás nyertesének 1300 kanadai dollárt tartogat.
Makro / Külgazdaság Sarokba szoríthatják a Google-t és a Metát 
Privátbankár.hu | 2022. április 23. 12:37
Az új törvény teljesen más viselkedést követel majd. 
Vállalat Súlyos idők jöhetnek a Big Tech számára? 
Natív tartalom | 2022. február 28. 15:08
A digitális világban néhány internetes platform világszintű dominanciája és megkerülhetetlensége közismert, a pálya most még feléjük lejt - de Európában már készül az a szabályozás, amely gátat szabhat versenyellenes magatartásuknak. Dr. Márky Gábor, a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda Partnerének szakcikke.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki erről beszél, de vajon tényleg akkora durranás lesz a metaverzum?  
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 06:07
Magas fordulaton pörög a metaverzum körüli felhajtás, mert kartávolságba került a (virtuális) valósággá válását lehetővé tevő technológia megjelenése, az internetes óriások pedig hatalmas tétekben fogadnak a sikerére. De vajon tényleg akkora durranás lesz ez, mint amekkorának beállítják? A Fidelity szakértői az vizsgálják, hogy vajon van-e ebben lehetőség a befektetők számára.
Részvény / Deviza / Áru Megtorpant a forinterősödés, megint a Facebook a mumus 
Eidenpenz József | 2022. február 8. 11:59
Az európai tőzsdéken érezhető némi optimizmus, a BUX felülteljesítő, a forint alig változott. Az eddigi erősödése azonban megállni látszik. Tovább zuhan a Meta Platforms, ezúttal az európai működését fenyegető veszélyek miatt. Már sohasem lesz gyors az Ethereum?
Részvény / Deviza / Áru Elkezdődött a Facebook alkonya? Ekkora az unortodox inflációs ráta 
Eidenpenz József | 2022. február 3. 12:04
A tőzsdék hangulata nem jó, az USA-ban jelentős eséssel indulhat a nap a Meta Platforms és a Spotify kiábrándító gyorsjelentése miatt. Itthon a BUX tartja magát, veszik a Zwackot és a Richtert. Elképesztő inflációs mutatót mértek az unortodoxia fellegvárában. Egy hackertámadás tíz százalékkal küldte lejjebb az egyik népszerű kriptodeviza árfolyamát.
Részvény / Deviza / Áru Megkezdődik a nagy Friscói kísérlet, újabb inflációs pofon érkezett 
Eidenpenz József | 2022. február 2. 11:49
A tőzsdék hangulatát egyelőre nem tudta elrontani a vártnál sokkal magasabb európai inflációs adat sem. A Mol lemaradó, aminek az árak és marzsok romlása lehet az oka. A Facebook feladta a Diem-projektet, San Franciscóban pedig elindul a nagy kísérlet a vezető nélküli taxikkal.
Részvény / Deviza / Áru Öt fejlemény, ami megmozgathatja idén a kriptodeviza-piacot – A hét videója 
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 18:44
Az Ethereum-rendszer mély reformja, a szabályozás az USA-ban és az EU-ban, a metaverzum és a blokklánc-alapú online játékok fejlődése, az intézményi befektetők belépésével az áringadozás csökkenése, a magas hozamok a DeFi-ágazatban - legalább öt fontos előrelépés várható az idén, ami a kriptópiacot felélénkítheti, mondta el e heti videónkban munkatársunk, Eidenpenz József.
Részvény / Deviza / Áru Az inflációkövető kötvény, az értékalapú részvény és az OTP lehet idén a sláger 
Eidenpenz József | 2022. január 26. 15:25
Az idén az állampapírok között az inflációkövetőek lehetnek népszerűbbek, a MÁP Plusz kevésbé. A részvénypiacokon pedig a növekedési papírok felől az értékalapúak felé mozdulhat a kereslet az Equilor szerint. Itthon csökkenhet az áremelkedés üteme, de három évig nem lesz három százalék alatt. A forint enyhén gyengülő pályán mozoghat, így az év végén 365 forint körül alakulhat az euró ára.
Részvény / Deviza / Áru Jó hír az omikronról, háború az Apple és a Meta között 
Eidenpenz József | 2021. december 29. 12:30
A tőzsdéken megtorpant a több napos emelkedés, hogy szolid eséseknek adja át helyét. Pesten azonban még van egy kicsi lendület és az euró is visszatért 370 alá. Az Apple és a Meta Platforms már most egymás ellen harcolnak a metaverzumért, a Ferrari pedig NFT-ket bocsát ki.
Makro / Külgazdaság Nem kért jóváhagyást a Roxette-dal jogtulajdonosától a Fidesz 
Privátbankár.hu | 2021. december 26. 14:17
A párt nem kért engedélyt, így jóváhagyást sem kapott a Roxette elhíresült dalára. Ezért most letiltotta a videóját a Facebook.
Részvény / Deviza / Áru Metaverzum vagy metakamu? Még évekig várhatunk a válaszra 
Privátbankár.hu | 2021. december 11. 06:13
A Facebook átnevezése Meta Platformsra megmozgatta a virtuális valóság és a metaverzum területén a fejlesztéseket, meg sokak fantáziáját is, de még hosszú ideig nem várható áttörés ezen a területen. Egyszerűen nem adottak hozzá a technikai feltételek, a mai csúcstechnológiát jelentő számítógépek és szemüvegek sem igazán elegendőek.
Makro / Külgazdaság 150 milliárd dollárra perlik a Facebookot 
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 08:25
Az Egyesült Államokba és az Egyesült Királyságba menekült rohingyák csoportja beperelte a Facebookot, mivel szerintük az nem tett semmit azért, hogy a rohingyák elleni gyűlöletbeszédet korlátozza 2017-ben, amikor a buddhista többségű Mianmar katonasága népirtást hajtott végre az ország muszlim kisebbsége ellen.
Részvény / Deviza / Áru A történelem legjobban előkészített tapírjára száguldanak a tőzsdék 
Eidenpenz József | 2021. november 4. 11:59
A Federal Reserve annyira jól előkészítette kötvényvásárlási programjának fokozatos kivezetését, hogy a rossz hír már korábban teljesen beépülhetett a várakozásokba. A bejelentés után pedig megszűnt a bizonytalanság, ami jó hír, és nagy emelkedést produkáltak a tőzsdék. Ma Európában dőlnek a rekordok, a BUX is száguld, de a forint gyengécske.
Részvény / Deviza / Áru Mi van a Facebook új neve mögött? Rondán néz ki az euró inflációja is 
Eidenpenz József | 2021. október 29. 13:07
Jó gyorsjelentések mellé rekordnagyságú inflációs adat érkezett Európában, ami nem tett jót a tőzsdei hangulatnak. Budapest viszont tartja magát, és a forint is erősödő pályára látszik állni. Ismét 60 ezer felett a bitcoin, az ether pedig egyenesen rekordot döntött. Sokat elárul a Facebook holding új neve.
Vállalat A Facebookot működtető cég új neve: Meta 
MTI | 2021. október 29. 07:53
Meta lesz a Facebook, az Instagram és a WhatsApp közösségi oldalakat működtető vállalat új neve - jelentette be csütörtöki virtuális tájékoztatóján Mark Zuckerberg, a Facebook alapító elnök-vezérigazgatója.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG