<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
KKV

Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.

Organikus posztok vs. hirdetés

Mi különbözteti meg az organikus posztokat a hirdetésektől? Röviden az, hogy az egyikért fizetünk, míg a másik semmibe sem kerül.

Az organikus elérés a saját magunk által az üzleti Facebook oldalunkon megosztott posztokat és úgynevezett „sztorikat” jelenti. Ezzel szemben a Facebook hirdetésekre már rá kell szánnunk egy bizonyos összeget. Az organikus és hirdetett poszt külsőre elég hasonlóak. A Facebook hirdetést egyetlen „Sponsored” vagy „Hirdetés” felirat különbözteti meg egymástól, ami a vállalkozás neve alatt található.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért kell költeni a Facebook-on, ha ingyenesen is lehet posztolni? Máris elmagyarázzuk.

Elérések mértéke

Az egyik legerősebb érv a hirdetés mellett, hogy jelentősen nagyobb tömeghez jut el. Organikus posztokkal csak azokat tudod elérni, akik már amúgy is követik az oldaladat. Sőt, nekik is csak egy részét, jellemzően 1-3 százalékát.

A hirdetések viszont mindenkit megcéloznak, akiket relevánsnak tartanak az adott témában. Hirdetésed azok feedjében is megjelenik, akik még meg is hallottak a cégedről, így pillanatok alatt megismertetheted termékeidet vagy szolgáltatásodat emberek ezreivel, százezreivel.

Célzottabb elérés

Az organikus posztok csak olyanokhoz jutnak el, akik már ismernek és követik az oldaladat. Követőid nagy része viszont valószínűleg már vásárolt nálad, kipróbálta már az általad nyújtott szolgáltatást, így nem számítanak potenciális új ügyfélnek. A hirdetés Facebookon ezzel szemben remekül célozza meg azokat, akik a célközönségedbe tartoznak, de még nem ismerik a termékedet. Az algoritmus gépi tanulás segítségével kikövetkezteti, hogy kiknek a feedjében kell megjelenítenie a hirdetést, hogy abból minél nagyobb eséllyel vásárlás legyen.

Jobb konverziós arány

Lehet az organikus posztod bármilyen kreatív, a számok azt mutatják, hogy a hirdetés által hozott eladásokat meg sem közelítik. Persze vannak olyan nagy és népszerű cégek, amelyek az organikus tartalmaikkal is rengeteg lájkot és kommentet tudnak behúzni, de még a legnagyobb márkáknak is hirdetniük kell új vásárlók szerzéséhez. A nagyok is tudják, hogy a Facebook pontos célzásának köszönhetően minőségi látogatókat terelhetnek a weboldalukra. Olyanokat, akik nem csak nézelődni, de vásárolni is fognak.

A versenytársak is hirdetnek

A marketing is egy olyan terület, ahol tanulni lehet a legjobb konkurens cégektől. Ha úgy látod, hogy sokat hirdetnek a felületen, akkor valószínűleg neked is több energiát kellene fektetned ebbe. Tanuld el tőlük a jó módszereket, fejlessz még egy lépéssel tovább, és máris piaci előnyre tettél szert.

A mai világban, ahol ekkora a piaci verseny, nem nézheted tétlenül, hogy a versenytársak hirdetéseikkel jóval nagyobb profitra tesznek szert. Ha versenyben szeretnél maradni, akkor bizony neked is meg kell tenned azokat a lépéseket, amelyek másoknál bizonyítottan beváltak.

Egy szó, mint száz: a sikerhez hirdetni kell. A hirdetés folyamatát elsajátíthatod és kezelheted saját hirdetéseidet, de rábízhatod egy profi online marketing ügynökségre is, hogy megspórold a tanulópénzt és gyorsan a versenytársak elé kerülj.

Zoltán Eszter, content marketing szakértő
Marketing21

Címkék: KKV Facebook Hirdetés
A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG