<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Most lépett életbe a vasárnapi boltbezárási kötelezettség, de húsvét előtt, március 29-én szinte minden, amúgy a korlátozás alá eső üzletbe mehetnek vásárolni az emberek – írja a Hvg.hu. Erre ugyanis egy évben ötször lehetőséget ad a törvény.

Az ötből azonban négyet a karácsonyi nagy rohamra érdemes a boltoknak tartogatniuk. Mivel a karácsonyi bevásárlás négyhetes rohamában öngyilkosság lenne zárva tartani, így mellette egy vasárnap maradt, amikor még tarolhatnak. A Tesco például minden üzletét a húsvét előtti vasárnap tartja nyitva, az Auchan szétosztja, az IKEA ötre nyújtja az adventi hétvégés időszakot.

„Újra vásárnap lesz vasárnap” – írja a lap. A több mint 200 egységgel rendelkező Tesco országszerte csak a húsvétra lő. Pedig esetleg racionálisabb lenne mondjuk egy Balaton-közeli helyen egy hagyományosan forgalmas hétvégét meglovagolni.

A 13 áruházat működtető Metro is húsvét előtt használja fel az egyik vasárnapot, az adventi nyitva tartásról ugyanakkor nem nyilatkoztak. (A kedden megszavazott módosítóval, amelyet lex Metrónak is lehet nevezni, a vasárnapi nyitva tartást azoknak a vállalkozásoknak is megtiltják, amelyek azonos helyen és időben folytatnak kis- és nagykereskedelmi tevékenységet – mint a Metro.)

Az Auchannál a helyi vásárlási szokások és igények alapján döntenek, a húsvét előtti vasárnapon a debreceni, a fóti, a székesfehérvári, valamit a miskolci József Attila utcai Auchan lesz nyitva, a többi nem. A Sziget fesztiválozóira a közelben levő Auchan Aquincum hajt majd, de a lánc november 22-én is kinyitja 3 áruházát. Az IKEA a karácsonyt megelőző öt vasárnapon lesz nyitva.

A Sparnál a négy adventi vasárnapon ugyan ott is egységes lesz a nyitva tartás, de az ötödik felhasználható vasárnapot szintén a helyi igényekhez igazodva határozzák majd meg. A CBA-nál a franchise tagjai szabadon határozzák majd meg, hogy mikor nyitnak ki, mindenkinek helyben kell majd tájékozódnia.

Egyébként a CBA-hoz tartozó franchise-partnerek közül vélhetően sokra igaz, hogy amikor csak akar, nyitva lehet vasárnaponként.

A Manna-Roni cégcsoportnak 25 boltja van, a négy adventi vasárnapon biztosan nyitva lesznek, az ötödik szabadon felhasználható vasárnapról azonban még nem döntöttek. A csoport szerint a vasárnapi és éjszakai nyitva tartást korlátozó törvény miatt a dolgozók negyedét, 75 embert el kell küldeniük.

A DrogerieMarkt, a Media Markt, az Aldi, a Lidl, a Reál és a Coop üzletláncok még nem döntöttek vagy nem nem válaszoltak a lap kérdéseire.

(Fotó: Wikimedia Commons)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló A nap képe: ezer forintért adják a tejet ebben a budapesti áruházban
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 18:01
Bio és 3,5 százalékos, de az ártól akkor is lehidaltunk. 
Vásárló A karácsonyi ajándékon is spórolnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 14:53
Kevesebb ajándékot vesznek a magyarok idén karácsonyra, és 7 százalékuk senkinek nem ad ajándékot - derült ki a Yettel országos reprezentatív kutatásából.
Vásárló Néhány nap, és ajándékot kapnak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 14:19
Csökken a tankolás ára.
Vásárló A LEGO® a felnőttek arcára is mosolyt csal
Márkázott tartalom | 2022. november 15. 08:32
Ha Neked is fejtörést okoz a karácsonyi ajándékok kiválasztása, segítünk. Mit szólnál valamihez, ami játékos örömöt szolgáltat, megmozgatja a kreatív gondolatokat és lehetőséget kínál a humoros énetek kiélésére? A LEGO nem csak a gyermekek játékszere; minden felnőtt számára létezik hozzá illő készlet, legyen szó járművekről, művészetről és dekorációról, filmekről vagy videójátékokról. Lepd meg a szeretteid és élvezzétek a közös játékot!
Vásárló Az otthon és a kert gondozásához nélkülözhetetlen eszközök
Márkázott tartalom | 2022. november 13. 08:52
Amikor egy lakásról vagy házról, és a hozzá tartozó kertről gondolkodunk, általában nem az az első gondolatunk, hogy milyen szerszámokra és szerszámgépekre lesz szükségünk a karbantartásához. Pedig számtalan olyan eszköz van, ami nélkül nem tudjuk megoldani még a legegyszerűbb feladatokat sem. Nézzük, milyen dolgok nélkülözhetetlenek a ház körül!
Vásárló A húsdaráló és a legfontosabb alkatrészei
Márkázott tartalom | 2022. november 12. 09:44
A darált húsos ételeket imádjuk. Össze is fut a nyál a számban, ha a rakott spagettire vagy a bolognai spagettire gondolok, de az egytálételeket is bármikor szívesen tálaljuk otthonunkban. Azok számára, akik friss alapanyaggal szeretnének dolgozni, elengedhetetlen a húsdaráló.
Vásárló A nap képe: újabb boltban korlátozzák a tojásvásárlást
Privátbankár.hu | 2022. november 12. 09:40
Kollégánk a Reál boltjában járva látta ezt a figyelmeztető táblát.
Vásárló Készülnek a nagy lakásfelújítási tervek?
Márkázott tartalom | 2022. november 11. 09:48
Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire ráférne az otthonunkra egy alapos tatarozás, hiszen a forró nyári hónapokban sokkal többet tartózkodunk kint a szabadban, és leginkább csak akkor szembesülünk az otthonunk hiányosságaival, amikor az ősz és a tél bezár minket a négy fal közé.   Ilyenkor akad ugyanis időnk arra, hogy alaposan szétnézzünk, és mivel a hideg esték amúgy is kuckózással telnek, jobban felerősödik bennünk a vágy, hogy tovább csinosítsuk az otthonunkat.
Vásárló Árstop: néhány nap haladékot kaptak a boltok
Privátbankár.hu | 2022. november 10. 17:07
November 14-ig nem büntetnek a krumpli és tojás árstopok megsértése miatt.
Vásárló Katasztrofálisan gyenge a forint, hirdess inkább euróban!
Márkázott tartalom | 2022. november 9. 14:13
Úgy látszik nincs remény a 400 forint alatti euróra, hiszen az elmúlt napokban is épphogy csak benézett 400 alá a forint. Az utóbbi időszak átmeneti erősödése az euróval szemben már megtorpant. Így akár megtakarításról, akár befektetésről van szó, érdemes euróban gondolkozni. És ha eladó ingatlanunk van, az árfolyam kockázat elkerülése érdekében érdemes azt is euróban értékesíteni. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG