3p
UHT tejeket hív vissza az Auchan, miután a Nébih szerint valaki szándékosan, gazdasági károkozás miatt több terméket is megszennyezett. Hogy ez pontosan mit jelent, mely láncok lehetnek még érintettek az ügyben, egyelőre nem tudni. Sajtóinformáció szerint valaki ezzel akarja zsarolni az Auchant. Már a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja az ügyet.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A hétvégén közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), hogy ügyfélszolgálatukra érkezett bejelentés szerint több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása céljából szennyezés történhetett.

A Nébih felhívta a vásárlók figyelmét, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert. A hatóság közleményéből nem derült ki, hogy pontosan melyik üzletláncok, mely termékeiről van szó.

A Népszava később azt írta, UHT tejek az érintett termékek. A botrányban az Auchan biztos érintett.

Zsarolják az Auchant?

Blikk úgy tudja, egy ismeretlen személy levelet írt az Auchannak, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Az áruházlánc a hétvégén egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, a május 11-én és május 12-én értékesített tejeknél a tárolási folyamat során szennyezés történhetett, ezért ezeket a termékeket visszahívják.

A tételes felsorolás szerint az alábbi áruházakban vett termékek érintettek a visszahívásban:

Auchan Budakalász:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L
RISKA UHT TEJ 1,5% 180 ML
RISKA UHT TEJ 1L 3,5%
RISKA UHT TEJ 1L 0,1%

Auchan Dunakeszi:
MIZO UHT TEJ 1L 2,8%
MIZO BOCI UHT TEJ 2.8% 200ML TBA
MIZO UHT TEJ 3,5% 1L (EDGE)
MIZO UHT TEJ 1L 1,5%
TT UHT TEJ 2.8% 1L
TT UHT TEJ 1L 1,5%

Auchan Fót:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Szigetszentmiklós:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Csömör:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Savoya Park:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Az Auchan arra kéri azokat, akik a fenti termékek valamelyikét megvásárolták a megnevezett áruházak valamelyikében, azokat ne fogyassza el, vigyék vissza bármely áruházunk vevőszolgálatára, blokk nélkül is megtérítik az árat.

A Tescóban is gond volt az egyik UHT tejjel

Néhány héttel ezelőtt a Tescóban történt hasonló termékvisszahívás. Azt nem tudni, ennek az esetnek köze lehet-e a mostani botrányhoz. Akkor a 1,5%-os Riska tejeket vették le az áruházlánc polcairól. Az Alföldi Tej a visszahívást a tejben talált "kisméretű üledékdarabkák" miatt rendelte el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
Vásárló Megváltozhatnak az áruházak, 237 000 milliárd forintból
Buksza blog | 2024. március 19. 08:36
Az EU rendületlenül alkotja azokat az új szabályokat, amelyek célja a kontinens iparának támogatása a fenntarthatóvá válásban és a digitalizálás elsajátításában. A kiskereskedelem is beállt a sorba.
Vásárló Fordulat az Ikeánál, már látszik, mire számíthatnak a magyar vásárlók
Privátbankár.hu | 2024. március 16. 16:19
Az Ikea vissza akarja hozni az elmúlt évek drasztikus inflációja előtti időszakot, ez pedig az árak jelentős csökkentését helyenként akár a profit rovására is.
Vásárló Extrém ízeket kaphatnak a kenyerek
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 16. 11:36
A margetingguruk legújabb ötlete, hogy kézzelfoghatóvá, pontosabban ízlelhetővé teszik az emberi érzelmeket, amihez a mesterséges intelligenciát hívták segítségül. Kiderül, beveszik-e ezt az emberek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG