Hirdetés
Hirdetés

Elképesztően látványos épületet húznak fel a Városligetben

2018. augusztus 22., 13:37

A Liget Budapest Projekt keretében hamarosan kezdődik a Magyar Zene Háza építése. 2020 végén nyílik meg.

A Magyar Zene Háza a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében kap helyet, a használaton kívüli Hungexpo irodaházak helyén. Az eddig a látogatók elől elzárt, 10 ezer négyzetméter nagyságú területen épül fel a mintegy 3 ezer négyzetméter alapterületű új intézmény, így több ezer négyzetméternyi, megújított zöldfelületet kap vissza a Városliget és a parkhasználók.

Hirdetés

A tervező Sou Fujimoto, munkáját nemzetközi tervpályázaton a magyar és nemzetközi zsűri 168 beérkezett pályamű közül választott ki.

Az épület földalatti szintje a kiállítások tere, amely tárlatokkal, a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal változtat a hagyományos múzeumélményen.

A kiállító terek mellett egy úgynevezett hangdóm is helyet kap: egy félgömb alakú kupola térben az egyedi hangtechnika hoz majd létre hangtereket. Az épület földszintjén egy koncertterem és egy előadóterem, valamint egy szabadtéri színpad kap helyet. Az épület emeleti szintjén zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár lesz.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ez a karácsony más, mint a többi - mit tud a hitelkártyás részletfizetés?

Ez a karácsony más, mint a többi - mit tud a hitelkártyás részletfizetés?

Több mint egy éve indult el a Mastercard Részletfizetés, amely mára több mint 150 ezer kártyán vált elérhetővé. Kovács Szabolccsal, a Mastercard regionális termékértékesítési vezetőjével beszélgettünk a bankkártyás részletfizetési szolgáltatás kínálta lehetőségekről.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?