Hirdetés
Hirdetés

Elképesztően látványos épületet húznak fel a Városligetben

2018. augusztus 22., 13:37

A Liget Budapest Projekt keretében hamarosan kezdődik a Magyar Zene Háza építése. 2020 végén nyílik meg.

A Magyar Zene Háza a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében kap helyet, a használaton kívüli Hungexpo irodaházak helyén. Az eddig a látogatók elől elzárt, 10 ezer négyzetméter nagyságú területen épül fel a mintegy 3 ezer négyzetméter alapterületű új intézmény, így több ezer négyzetméternyi, megújított zöldfelületet kap vissza a Városliget és a parkhasználók.

Hirdetés

A tervező Sou Fujimoto, munkáját nemzetközi tervpályázaton a magyar és nemzetközi zsűri 168 beérkezett pályamű közül választott ki.

Az épület földalatti szintje a kiállítások tere, amely tárlatokkal, a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal változtat a hagyományos múzeumélményen.

A kiállító terek mellett egy úgynevezett hangdóm is helyet kap: egy félgömb alakú kupola térben az egyedi hangtechnika hoz majd létre hangtereket. Az épület földszintjén egy koncertterem és egy előadóterem, valamint egy szabadtéri színpad kap helyet. Az épület emeleti szintjén zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár lesz.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 234 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,75 százalékos induló THM-mel. Ezt az Erste Bank lakáscélú hitele követi 54 712 forintos törlesztőrészlettel és 2,89 százalékos THM-mel. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlata: 57 024 forintos induló törlesztőrészlet és 3,38 százalékos kezdő THM-mel kínálja a bank a kölcsönt. Szintén jó lehet még céljainkhoz a Budapest Bank lakáshitele 58 151 forintos törlesztőrészlettel és 3,83 százalékos kezdő THM-mel. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában. A felhívás példátlanul nyílt szembefordulás a kormányon belül Theresa May Brexit-stratégiájával. A brit miniszterelnök ugyanis eddig elvetette a kilépés elhalasztásának gondolatát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?