5p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Stabil, bejelentett munkahely egy hazai nagyvállalatnál, kimagasló cafetéria, ingyenes fogászat, vállalati üdülő. Nagyjából ezekkel az előnyökkel próbálja magához csábítani a Fővárosi Közterület-fenntartó az álláskeresőket. Miközben munkaerőhiány miatt komoly fennakadás lett a fővárosi szemétszállításban, megnéztük, milyen pozícióra és milyen feltételekkel vadássza a dolgozókat a fővárosi hulladékszállító.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Mint ahogy arról az utóbbi hetekben szóltak a hírek, Budapest szinte össze kerületében (és több megyében) akadozott a szemétszállítás. A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) már nyár végén elismerte, a szelektív hulladék elszállításának csúszását az általa ellátott helyeken a munkaerőhiány okozza. Az FKF az InfoRádió megkeresésére közölte: a munkaerőpiaci helyzet rájuk is hatással van, több más pozíció mellett a hulladékrakodói munkakörre is folyamatosan keresik a jelentkezőket, a társaságnál több betöltetlen álláshely van.

Ennek apropóján járunk most utána, hogy milyen állásajánlatokat kínál a hulladékszállító. Honlapjukon három fő kategóriában vannak az aktuális álláshirdetések: fizikai dolgozóknak, szellemi munkaerőnek és pályakezdő fiataloknak kínálnak különféle pozíciókat. Ezek közül választottunk ki néhányat és megnéztük, milyen elvárásoknak kell megfelelni egy adott poszton, illetve mit kínál a jelentkezőknek az FKF.

Fizikai dolgozó munkakörben jelenleg 16 pozícióban várják az érdeklődőket. Többek között vízlágyító-sótalanító kezelőt, köztisztasági gépjárművezetőt, hulladékrakodót, mérlegkezelőt, üzemanyagkút-kezelőt és kazángépészt is keresnek. Hogy egy-egy pozícióra hány üres hely van, az az oldalról nem derül ki. Fényképes önéletrajzokat egy központi e-mail címre kell elküldeni, több pozíciónál pedig azonnal munkába is lehetne állni.

Kiemelkedő jövedelmet nyújtó edényzet-ürítés

Legnagyobb hiány valószínűleg a fizikai dolgozókból, ezen belül is kukásokból van a társaságnál. Hivatalosan „hulladékrakodó” munkakörre két kiírást találni az oldalon. Az első hirdetésnél (Hulladékrakodó, köztisztasági ágazat) Budapestre valamint az agglomerációba (Dunabogdány, Leányfalu, Tahitótfalu) keresnek most embereket „lakossági, utcai és intézményi hulladék rakodásra, a rendszeresített edényzetből a vezényelt hulladékgyűjtő-járműbe való ürítéssel” – szól a kicsit bonyolult felhívás. Emellett feladat még a budapesti utcák kézi takarítása, a kukák ürítése és a kijelölt közterületek tisztán tartása.

Erre a munkára 8 általános iskolai végzettség az elvárás, valamint gépkezelői jogosítvány (ez a kiírás szerint a próbaidő után az FKF költségén megszerezhető). Az önállóság, a fizikai állóképesség és az alkalmazkodó képesség mellett a pontos napi munkakezdést (ami reggel 6 óra) is megjelölték.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Cserébe mit kínál a kukásoknak az FKF? A hirdetés szerint kiemelkedő jövedelmet nyújtanak. Hogy ez pontosan mit jelent, az nem derül ki, azt közlik viszont, hogy évente fejlesztik a munkabért, munkabérpótlékot, jutalmakat, és teljesítményalapú ösztönzési rendszert, próbaidő után "kimagasló" cafetériát (SZÉP-kártya, Erzsébet-kártya, nyugdíj- és egészségpénztár) adnak. Igény esetén munkásszállót biztosítanak, de jár még ingyenes fogászat, kedvezményes üdülés is az FKF üdülőiben, valamint mobiltelefon-előfizetésre kedvezményes céges flottacsomagot kínálnak.

A másik hirdetés (Hulladékrakodó) szerint csak Budapestre is keres a vállalat kukásokat. Itt a napi munkakezdés reggel 4 és 5 óra között van, de elvárás még az „eseti jellegű” hétvégi munkavégzés, amit túlóra-pótlékkal díjaznak.

Dolgozz egy magyar nagyvállalatnál!

Az FKF az álláshirdetések többségénél az előnyök közt kiemeli, hogy a jelentkező egy hazai nagyvállalatnál dolgozhat, a feladatok pedig változatosak a „stabil vállalatnál”. Ez például a Vízlágyító-sótalanító kezelői álláspályázatnál is szerepel. Erre a feladatra egyébként érettségivel, vegyipari szakmunkás vagy 8 általános és egy szakirányú tanfolyammal lehet jelentkezni. Elvárás még a „megbízhatóság, a folyamatos munkarend és a három műszak vállalása. Előnyt jelent a vegyész végzettség.

A feladat pedig a „a Hulladékhasznosító Mű víz-előkészítési technológiájában a berendezések szakszerű üzemeltetése”, továbbá „a víz minőségének ellenőrzése a vizsgálati módszerek és az előírt vizsgálati időpontok betartásával”.

Nem csak kétkezi munkásokat várnak

A szellemi munkaköröknél jelenleg 6 szakterületet találni az oldalon. Keresnek HR kontrollert, építőmérnöki műszaki ellenőrt, számlalikvidátort, ügyfélszolgálati ügyintézőt, analitikust és biztonsági munkatársat.

Utóbbinál „a társaság egész területén a munkavédelmi feladatkör ellátása”, a munkahelyek munkavédelmi kockázatértékelése, munkabiztonsági előírások végrehajtatása, betartatása tartozik a fő feladatok közé. Elvárás a középfokú végzettség, villamos- és gépész műszaki szakismeret, középfokú munkavédelmi végzettség, számítógépes ismeret. Előnyt jelent a 2 éves szakmai tapasztalat.

A fenti állásajánlatokat is a stabil munkahely ígéretével próbálják vonzóbbá tenni, valamint 3 hónap után járó cafetéria juttatással, ingyenes fogászattal, foglalkozás-egészségügyi szolgálattal és kedvezményes üdülés lehetőségével.

Fejlődési lehetőség

Az FKF pályakezdőknek is kínál több pozíciót. Három üzemükbe várnak például autószerelőket, lakatosokat, gépiparosokat, de köztisztasági járműkezelőnek és hulladékrakodóknak is lehet jelentkezni a Hulladékbegyűjtési és -szállítási Igazgatóságra.

Mit várnak a fiatal álláskeresőktől? Befejezett iskolai tanulmányokat, elhivatottságot, felelősségtudatot, csapatmunkát. Mit adnak ezért?

  • "egy kiváló szakembergárdából álló csapat tagja lehetsz,
  • korszerű technológiákkal dolgozhatsz,
  • fejlődési lehetőséget egy stabil hátterű cégnél”– szól a hirdetés.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG