Hirdetés

Örökélet helyett plusz három évet ígér Puzsér a budapestieknek

Wéber Balázs, 2018. október 12., 12:31

Ez nem egy hazugságoktól hemzsegő ígéretözön, hanem egyetlen programpont, amely számonkérhető rajtam – mondta el Puzsér Róbert a privátbankár.hu-nak adott interjúban, miután bejelentette: a Sétáló Budapest programmal elindul a főpolgármesteri posztért. A publicista lapunknak arról is beszélt, milyen előnye lenne a zöld Budapestnek, miből finanszírozná a kampányát, és összeegyeztethetőnek tartja-e az újságíró Puzsért a politikus Puzsérral.

Forrás: Youtube/Puzsér Róbert
"Nincs se pártom, se céges haverjaim." Forrás: Youtube/Puzsér Róbert

„A Sétáló Budapest terve egy összefüggően besétálható, zöld és teljesen autómentes zóna kialakítását jelenti a Fővám tértől a Jászai Mari térig, a Budai Várnegyedtől a Lánchídon át az Erzsébet térig, összefüggően a VII. kerületi bulinegyeddel, továbbá magába foglalva a rakpartokat, melyeket kávézók és bárok vennének birtokba” – mondta el a privátbankár.hu-nak Puzsér Róbert. A publicista szerdán jelentette be, hogy harcba száll a főpolgármesteri posztért a várost 2010 óta vezető Tarlós Istvánnal.

Puzsér szerint a Sétáló Budapest koncepciója a prioritás, tavaszra azonban elkészül a részletes, más témákat is érintő programja.

Hirdetés

„Ez reagálni fog a lakhatási válságra, a hajléktalanságra és a közbiztonsági problémákra egyaránt. Aki választási programokat szeret olvasni, annak májustól felejthetetlen időtöltést szerzek.”

Krakkó és Prága a példa

Kérdésünkre, hogy pontosan mely európai városokat tekinti követendő példának, a kritikus Sevillát, Rómát, Krakkót és Prágát említette.

„Amit képviselek, az nem tudományos fantasztikum, hanem egy olyan szemlélet, amely Európa számos pontján érvényre jutott már, és amelyre a nyugati világ szinte valamennyi városvezetése törekszik. Nem hiszem, hogy a magyar mérnökök ne tudnák megvalósítani azt, amit a nyugatiak, és azt sem, hogy Budapesten mások volnának a fizika törvényei, ezért az itt lakóknak mindörökké Tarlós István fiatalkorában, a hetvenes években kellene élniük.”

Formabontó kampány lesz

Kampánya finanszírozásával kapcsolatban elmondta: bármelyik párt vagy szervezet támogathatja, amely terve mellé áll. Gondolkodik a közösségi finanszírozáson, ugyanakkor százezer forint fölötti adományt senkitől sem fogad el, valamint teljes átláthatóságot és elszámoltathatóságot ígér.

Hozzátette: nem akarja a hagyományos politikai marketing eszközeit használni, és "fehér alapon fekete betűkkel kommunikál" majd.

Nincs több Puzsér

A Hír TV kirúgott műsorvezetője nem tart attól, hogy a politika összeegyeztethetetlen lesz újságírói tevékenységével, azaz „a politikus Puzsér” lerombolja majd a ”kritikus Puzsért”.

„Nincs több Puzsér Róbert, csak egy. Nem politikus, hanem civil. Nekem ez a jelöltség nem egzisztenciális kérdés, nincs se pártom, se céges haverjaim, nem akarok ebből meggazdagodni. Ha van tizenhét jellemzője az elmúlt harminc évben megismert politikusnak, abból tizenhat nem illik rám – mindössze az az egy, hogy megpályázom egy közhivatalt.”

Plusz három év élet

Puzsér szerint ha megvalósul a terve, annak számtalan jótékony hatása lesz.

"Ma egy belső Budapesten élő lakos három évvel rövidebb ideig él, mint amennyit élne, ha a városhatáron túl lakik. Itt és most emberek életét, gyermekek tüdejét kell a szmogfelhőből kimenteni. A másik jótékony hatás, hogy ez itt nem egy hazugságoktól hemzsegő ígéretözön, hanem egyetlen programpont, amely számonkérhető rajtam. Polgári kultúrát kívánok teremteni, ahol a választók diktálnak, és nem a politikusok uszítanak."

Tarlós: ez egy másik szakma

Tarlós István szintén szerdán, Orbán Viktor miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón jelentette be újraindulási szándékát. Az ATV-nek Puzsér Róbertről azt mondta: szívesen nézi szatirikus műsorait, saját szakmájának egyik legjobbja, ám a városvezetés egy másik szakma. Az ellenzéknek egyelőre nincs főpolgármester-jelöltje.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kína ezzel vág vissza – már háborús filmeket vetítenek

Kína ezzel vág vissza – már háborús filmeket vetítenek

Az elmúlt napokban az amerikai titkosszolgálati vezetők sorban találkoztak a nagy amerikai cégek főnökeivel az USA több pontján és titkos információkkal bizonygatták, hogy miért veszélyes Kínával üzletelni. Kína a múlt héten három Amerika-ellenes háborús filmet adott le, Hszi elnök pedig tegnap politikailag célzott látogatást tett egy ritkaföldfémet bányászó üzemben. Káncz Csaba jegyzete

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39654.64+0.06%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?