Hirdetés
Hirdetés

Kirúgták a Hír TV fenegyerekét, de százezren várják máshol

Wéber Balázs, 2018. augusztus 29., 15:30

Ahogy az várható volt, a Hír TV megvált Puzsér Róberttől. Az újságíró-kritikusnak azonban nincs mitől félnie, hiszen a közösségi médiában már mintegy százezer embert gyűjtött maga köré.

Puzsér Róbert
Részlet Puzsér Róbert Sznobjektív című műsorának intrójából Forrás: hirtv.hu

Csekély esélyt látok arra, hogy a Hír TV-nél maradjak – jelentette ki a Privátbankár.hu-nak Puzsér Róbert még augusztus elején. Az újságíró-publicista – mintegy tíz kollégájával ellentétben – nem mondott fel, miután a csatorna ismét kormánybarát médiummá vált, hanem kivárt. Maradásának feltétele az volt, hogy hagyják cenzúramentesen dolgozni.

Mostanra kiderült, hogy Puzsér valóban nem marad a Hír TV-nél: a publicistát a mai napon elbocsátották a televíziótól, Sznobjektív című műsorát pedig megszüntették.

Politikai leszámolás

"Két fős kivégzőosztag. Egyikük ifjú NER-lovag: piperkőc, harmincas csávó, karizmátlan jelenlét, remegő kéz, lila nadrág, citromsárga zokni, barna cipő. Az az érzésem, inkább partizna Tiborczal – abban van otthon. Másikuk idősebb nő, tekintete metsző és rideg: jeges megvetés, undorral vegyes közöny. Ő a politikai biztos: a komisszár elvtársnő – ebből a típusból töltötték fel az ÁVH-t” – írta Puzsér Róbert kirúgásáról Facebook oldalán.

Hirdetés

„Sajnálom a Sznobjektívet – szerettem. Legalább nem alakoskodtak, nem hazudoztak, nem kerestek érveket, hogy miért is kell megszüntetni egy független, kiegyensúlyozott és nézett műsort. Politikai leszámolás volt, és ezt nem is próbálták tagadni. Talán büszkék is rá” – tette hozzá a publicista.

Simicska-tévéjében simicskázott

A Sznobjektívben Puzsér nem csak a politikai elitet osztotta ki pártállástól függetlenül, hanem társadalmi-kulturális kérdésekben is markáns véleményt fogalmazott meg. A műsor kvázi össznépi pszichoterápiaként szolgált abban a tekintetben, hogy kísérletet tett a szőnyeg alá söpört társadalmi-politikai problémák, tabutémák kibeszélésére.

Az pedig alighanem sajtótörténeti pillanat volt, amikor Puzsér saját tévéjében oligarcházta le Simicska Lajost, a televízió akkori tulajdonosát.

Marad a közösségi média

Puzsér Róbertnek ugyanakkor a jövőben is lesz lehetősége véleménye kifejtésére: a Facebookon 136 ezer, a Youtube-on 75 ezer követője van, és rendszeres szereplője közéleti vitaműsoroknak. Azaz a Sznobjektívet - ha más formában is - elvileg a közösségi médiában folytathatja. A közönsége már megvan hozzá.

A Hír TV augusztusi „visszafideszesítése” után mintegy tízen mondtak fel a csatornánál, több szerkesztőt, műsorvezetőt pedig azonnal elbocsátottak. Mint a privátbankár.hu megtudta, ősztől ideiglenesen Kántor Viola, a Híradó műsorvezetője is elhagyja a televíziót, és az Egyesült Államokba távozik ösztöndíjjal. A hírt kérdésünkre a hírolvasó is megerősítette.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A politikusaink csak fogják a fejüket, mekkora agyelszívás folyik

A politikusaink csak fogják a fejüket, mekkora agyelszívás folyik

Sokan tapasztalják a volt szocialista országokban, hogy a fiatal, jól képzett munkaerő vándorol elsősorban Nyugatra, és emiatt már megbízásokat kell visszautasítaniuk a cégeknek. Ugyanakkor Romániába, Bulgáriába még keletebbről érkeznek dolgozók. Hogyan lettek Németországban a jugoszláv takarítónők, munkások és betegápolók leszármazottaiból értelmiségiek?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?