Hirdetés
Hirdetés

Újabb alapembert veszít a Hír TV

Wéber Balázs, 2018. augusztus 28., 14:54

Jáky-Szabó Gergely után újabb hírolvasó távozik a Hír TV-től, értesült a Privátbankár.hu. Kántor Viola ősztől az Egyesült Államokban folytat majd tanulmányokat. Információink szerint a csatornánál már zajlanak a castingok a távozók pótlására. A Hír TV az idén nyáron ismét kormányközeli tulajdonba került, miután Simicska Lajos szinte egész cégbirodalmát eladta.

Kántor Viola, a Hír TV hírolvasója
Kántor Viola, a Hír TV hírolvasója Forrás: hirtv.hu

Újabb bemondót veszít a Hír TV, értesült a privátbankár.hu több, egymástól független forrásból. Igaz, Jáky-Szabó Gergellyel ellentétben Kántor Viola nem mondott fel, hanem egyelőre ideiglenesen hagyja el a csatornát: ősztől az Egyesült Államokban képzi magát tovább ösztöndíjjal.

Kántor Viola - Jáky-Szabó Gergelyhez hasonlóan - a televízió egyik meghatározó arca volt. Még egyetemi évei alatt került a csatornához, több művészeti, tudományos portréműsort, valamint kulturális magazint szerkesztett és vezetett. 2016-ban a Híradó műsorvezetője lett.

Hirdetés

Négyen maradnak

Kiesése újabb kihívás elé állítja a televízió régi-új vezetését, amelynek mindössze négy hírolvasója maradt: Heigl Lilla, Jónás Sándor, Tari Ibolya és Varga Mónika. Információink szerint az elmúlt hetekben több castingot is tartottak a távozók pótlására, egyelőre azonban nem vettek fel új bemondót.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Orbán Viktor kormányfővel 2015-ben szembefordult oligarcha, Simicska Lajos az idén júliusban egy kormányközeli üzletembernek, Nyerges Zsoltnak adta el szinte egész cégbirodalmát, így a Hír TV-t is. Az új tulajdonos augusztus elején új szakmai vezetést nevezett ki az adó élére, amely így kormánykritikusból ismét kormánybarát médium lett. Az új vezetés szerint visszatértek a 2015-ös G-nap előtti állapothoz, a konzervatív értékekhez.

Más szerkesztők is felmondtak

A régi-új vezetők több szerkesztőt, műsorvezetőt elbocsátottak, mások maguktól álltak fel. Információink szerint az eddig ismertté vált neveken túl felmondott két külpolitikai szerkesztő, két Híradó-szerkesztő, valamint három hírszerkesztő is.

Több mint bizonytalan a sorsa a televízió korábbi húzóarcának, Puzsér Róbertnek: a kritikus-újságíró kérdésünkre augusztus elején azt válaszolta, hogy csekély esélyt lát a folytatásra. Egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Simicska tévéjében simicskázott.

Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese a Mandinernek azt mondta, hogy Puzsér és műsora, a Sznobjektív sorsa néhány napon belül kiderül.   

Eltűntek a Mészáros-hírek


Bár a csatorna munkatársainak túlnyomó többsége maradt, kérdésünkre többen is azt mondták, hogy távoznának, de nincs hova menniük – legalábbis szakmán belül. Különösen kényes helyzetben vannak a belpolitikai rovat munkatársai, hiszen többségük a Simicska-Orbán szembefordulás kezdeteként aposztrofált G-nap után érkezett az akkor kormánykritikus csatornához. Egy részüket épp arra hivatkozva hozta a televízióhoz az akkori vezetés, hogy feltárják a kormányközeli üzletemberek korrupciógyanús ügyeit.

Míg a Hír TV az elmúlt években napi szinten foglalkozott Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos, valamint Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök vejének növekvő cégbirodalmával, az augusztusi irányváltás óta ezek a hírek eltűntek a hír- és háttérműsorokból.

UPDATE: Megkeresésünkre Kántor Viola megerősítette, hogy ideiglenesen elhagyja a televíziót, és egy ösztöndíjjal az Egyesült Államokba megy.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hidegháború jöhet a hazai IT-fronton

Hidegháború jöhet a hazai IT-fronton

Információink szerint kódolva volt a rendszerben, hogy a Microsoft Magyarország nem hosszabbít szerződést a T-Systems-szel, ez a nemzetközi gyakorlatnak teljesen megfelelő döntés volt. Míg egyik informátorunk úgy látja, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy hamarosan a 4iG lesz a tulajdonos, addig egy másik, informatikai fronton otthonosan mozgó forrásunk úgy gondolja, hogy egyértelműen emiatt született a döntés.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39200.28-0.81%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?