<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Médiaipar
Makro / Külgazdaság A PR-ügynökségeknek is betett a Covid-járvány
MTI | 2021. október 30. 08:39
A koronavírus-járvány nem hatott jól a PR-iparra Magyarországon: az ágazat árbevétele az előző évi 64 milliárd forintról 48 milliárd forintra esett 2020-ban.
Vállalat Sarka Kata férje közel 900 milliót vett ki a cégéből
Csabai Károly | 2020. október 9. 06:07
Bessenyei István az általa tulajdonolt Netrise Hungary Kft. 2019-es nyereségéből mindössze egy jelképesnek tekinthető, 20 milliós összeget hagyott bent. A Femcafe női tematikájú portált kiadó cég rakétaszerűen lőtt ki Bessenyei beszállását követően, köszönhetően a NER-es pénzeknek.
Makro / Külgazdaság Súlyos csapás Putyinra – Strache és Orbán a nyugati titkosszolgálatok célkeresztjében
Káncz Csaba | 2019. május 20. 12:15
A sikeres titkosszolgálati akció súlyos csapás Putyin európai terveire és komoly figyelmeztetés a magyar kormánypárt számára. A Fidesz és az FPÖ között páratlanul szoros kapcsolat alakult ki. Mindkét párt vezetői az orosz érdekek mentén avatkoznak bele a feszült balkáni politikai folyamatokba.
Kultúra Gyurcsány tankolt, Orbán pózolt, és felrobbant az internet
Wéber Balázs | 2019. február 21. 13:30
Most, hogy az EP-választások közeledtével gőzerővel folyik a virtuális valóságok konstruálása és a választók agyának megdolgozása, érdemes eltűnődni azon, hogy milyen álvilágban élünk, mi a hír valójában, és hogyan szabadulhatunk ki a mátrixból. Wéber Balázs jegyzete.
Vállalat A nagy Simicska-hadművelet - ez volt a G-nap belülről
Wéber Balázs | 2019. február 6. 06:10
Négy évvel ezelőtt Simicska Lajos látványosan fellázadt az Orbán-rendszer ellen, partizánakciója azonban kudarcba fulladt. Az oligarchát előbb likvidálták, majd szimbolikusan felnégyelték, holttestét pedig kitűzték a vár négy fokára. A politikai összecsapást médiaháború kísérte, amely egy szociálpszichológiai kísérlet részesévé tette a Simicska-médiában dolgozókat. Wéber Balázs jegyzete.
Makro / Külgazdaság Izraelben forróbb téma volt az időjárás, mint a Brexit-összeomlás
Privátbankár.hu | 2019. január 16. 07:48
A helyi média a szerdára jósolt havazással volt tele, az Egyesült Királyság történéseivel egyedül a Háárec foglalkozott.
Makro / Külgazdaság A pártért csalják el a valóságot – feltárul Kína hatalmas cenzúragépezete
Tiszai Balázs | 2019. január 4. 20:20
A kommunista nagyhatalomban egy teljes, új iparágat szült az internetes tartalmak folyamatos ellenőrzése. Már nem csak a kormány saját cenzorai dolgoznak a net szűrésén, de felbukkant egy sor vállalat, melynek fő profilja a cenzúra-szolgáltatás. Most már kínai fiatalok ezrei dolgoznak a cenzúragyárakban, akiknek először meg kell tanítani, mi a valóság, hogy aztán felismerjék, és eltussolhassák azt.
Vállalat Hatalmas hepaj volt tegnap este a Hír TV-ben
Wéber Balázs | 2018. december 20. 08:50
Két fekete öves dzsungelharcos feszült egymásnak a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, ami rendkívül vidám perceket eredményezett a nézők számára.
Vállalat Elárulta a volt Hír TV-s, miért őrjöngött a folyosón
Privátbankár.hu | 2018. december 7. 10:54
A Hír TV-nél eltöltött utolsó éveiről, a Fidesztől való elfordulásáról és jövőbeni terveiről is beszélt egy lapinterjúban Jáky-Szabó Gergely, a televízió korábbi hírolvasója és műsorvezetője.
Vállalat Bombariadó volt Donald Trump egyik legnagyobb ellenségénél
Privátbankár.hu | 2018. december 7. 07:56
A CNN New York-i központját kellett élő adás közben kiüríteni. A bombafenyegetés hamisnak bizonyult.
Makro / Külgazdaság Betámadták Orbánt a média legyalulása miatt
Wéber Balázs | 2018. november 30. 14:30
Nyugati lapok szerint tovább gyengül a sajtószabadság Magyarországon azáltal, hogy egyetlen alapítványban fogják össze a jobboldali médiumok nagy részét. Ezáltal azok a kormány teljes kontrollja alatt lesznek, ami tovább erősíti Orbán Viktor miniszterelnök hatalmát. Eközben a még megmaradt kormánykritikus orgánumok a túlélésért küzdenek.
Vállalat Az Index is a végét járja a 444 vezére szerint
Privátbankár.hu | 2018. november 28. 14:30
Az index.hu hatalom általi bekebelezéséről, a nyilvánosság szándékos szétveréséről és a 444 elleni támadásokról is beszélt egy interjúban Uj Péter.
Vállalat A Hír TV X-aktája: emiatt bűzlik a hazai média
Wéber Balázs | 2018. november 27. 13:05
A napokban újabb áldozatot követelt a Nagy Magyar Médiaháború, amelyben a hatalmasok azt tesznek, amit akarnak, az újságírók szolgai szerepre vannak degradálva, és valójában semmi sem teljesen az, mint aminek elsőre látszik. Wéber Balázs jegyzete.
Vállalat Hátat fordítanak a vidéki olvasók Mészáros lapjainak
Privátbankár.hu | 2018. november 14. 13:55
A harmadik negyedév sem hozott fordulatot a Mészáros Lőrinchez köthető vidéki lapok körében egyre jobban fogynak a vásárlók.
Vállalat Újabb riporter dobta be a törölközőt a Hír TV-nél
Wéber Balázs | 2018. október 29. 16:45
Újabb újságíró mondott fel a nyáron kormányközeli kezekbe került csatornánál, értesült a privátbankár.hu.
Vállalat Index, Népszava: majd történik veletek valami
Wéber Balázs | 2018. szeptember 27. 15:00
Magyarországon egyre inkább visszaszorul a kormányfüggetlen sajtó, és ami még megvan, az sem teljesen független a hatalomtól, vagy fenyegetéseknek van kitéve. Ez a fő üzenete annak a tegnap bemutatott német riportfilmnek, amely a hazai média helyzetét járja körbe. A Népszava főszerkesztője szerint lapja jelenleg fügefalevélként szolgál az Orbán-kormány számára. Az Indexnek pedig már többször megüzenték, hogy „majd történik veletek valami.”
Vállalat Felmondott a Hír TV riportere, aki megszorongatta Orbán Viktor vejét
Wéber Balázs | 2018. szeptember 25. 14:45
Lassan teljesen visszatér a G-nap előtti állapotokhoz az ismét kormányközeli tulajdonba került Hír TV. A Privátbankár.hu értesülései szerint beadta felmondását Major-Ádám Andrea, a Célpont szerkesztő-riportere, ismét feltűnik viszont a csatornán az oknyomozó műsor korábbi arca, Losonczi Kata. Augusztus óta számos kormánykritikus újságíró távozott a televíziótól, helyüket kormányközeli médiumoktól érkezett újságírók vették át.
Vállalat Az Index is elesik? Simicska után Spéder is bedobta a törölközőt
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 18. 09:00
Mintegy tíz év után kiszáll az Index.hu mögötti cégekből Spéder Zoltán. Az egyik új tulajdonos az az Oltyán József, aki a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, és korábban kormánybarát vidéki portálokból szervezett hálózatot. Bár a hivatalos közlemények szerint az Index függetlensége megmarad, az elmúlt két év történései alapján erre azért nem kötnénk túl nagy tétben fogadásokat.
Vállalat Kurzuslovag, csahos kutya: beszólt Simicska barátjának a kirúgott Hír Tv-s
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 10. 11:30
Puzsér Róbert kiosztotta egykori Hír TV-s kollégáját, Csintalan Sándort, és a csatorna G-nap utáni életéről is elárult néhány érdekes részletet.
Vállalat Újabb alapembert veszít a Hír TV
Wéber Balázs | 2018. augusztus 28. 14:54
Jáky-Szabó Gergely után újabb hírolvasó távozik a Hír TV-től, értesült a Privátbankár.hu. Kántor Viola ősztől az Egyesült Államokban folytat majd tanulmányokat. Információink szerint a csatornánál már zajlanak a castingok a távozók pótlására. A Hír TV az idén nyáron ismét kormányközeli tulajdonba került, miután Simicska Lajos szinte egész cégbirodalmát eladta.
Vállalat Olyan volt a Hír TV, mint a Titanic: megszólal a kirúgott újságíró
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 21. 14:30
Kálmán Olgát nem érte váratlanul, hogy elküldték a Hír TV-től. Egyelőre nem tudja, hogy mit fog csinálni, de szeretne politikai újságíró maradni.
Vállalat Igaz a pletyka: akad vevő a Magyar Nemzetre – nem is egy
Privátbankár.hu | 2018. április 10. 13:08
Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja és külföldi befektető is érdeklődik a lapért.
Vállalat Ennek is vége: megszűnik egy fontos szakfolyóirat
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 13:25
Az év elején jelenik meg egy összevont dupla számmal az utolsó Médiakutató.
Adó Csak az EU-tól rémült meg a kormány, vagy tényleg változott a reklámadó?
Privátbankár.hu | 2015. május 8. 15:56
Egy új kormánytervezet eltörölné a reklámadó jelenlegi sávjait, és egységesen egy kulcsot vezetne be százmilliós reklámbevétel fölött. Kik lesznek a módosítás nagy nyertesei és vesztesei? Történt-e érdemleges változás az előző tervezethez képest, vagy a kormány csak a kritikus pontokon változtat, hogy elkerülje az uniós szankciókat?
Adó Egy nyertes és rengeteg vesztes: őket teheti tönkre a reklámadó
Privátbankár.hu | 2015. február 10. 18:30
Míg a médiapiac nagyszereplői csak nyerhetnek az adókulcs egykulcsossá tételével, addig a kis és közepes árbevételű cégek tömegesen lehetetlenedhetnek el a növekvő adóterhek miatt. Egy friss elemzés szerint több mint 1400 médiavállalkozást érint negatívan az adókulcs módosítása. A médiapiac kisebb cégeinek csaknem fele már most is veszteségesen működik, így számukra egy újabb adóteher a véget jelentheti.
Karrier Simicska megnevezte médiabirodalmának új vezetőit
Privátbankár.hu | 2015. február 6. 17:10
A milliárdos üzletember elárulta, kik lesznek médiacégeinek új vezetői - és a hétvégén elmegy szánkózni.
Adó Megsarcolt médiacégek: mit okoz a reklámadó?
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 14:06
Hogyan veti vissza reklámadó a magyar médiapiacot? A Reklámszövetség szerint például azzal, hogy torzítja a versenyt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG