BUX
35 875.71
-1.28%
-465.00
OTP
10 370.00
-2.99%
-320.00
MOL
1 970.00
-0.86%
-17.00
RICHTER
6 810.00
+0.67%
+45.00
MTELEKOM
393.00
-1.87%
-7.00
 
2018. december 7. 10:54

A Hír TV-nél eltöltött utolsó éveiről, a Fidesztől való elfordulásáról és jövőbeni terveiről is beszélt egy lapinterjúban Jáky-Szabó Gergely, a televízió korábbi hírolvasója és műsorvezetője.

Forrás: Facebook/Hír TV

„A 2015 és 2018 közti Hír TV egyik fő erőssége volt, hogy nagyon sokféle világlátású ember dolgozott ott. A vállaltan radikális jobboldalitól a vállaltan balliberálisig bezárólag akadt mindenki, mégis szóba tudtunk állni egymással, sőt!”

- jelentette ki a Magyar Hangnak adott, ma megjelent interjúban Jáky-Szabó Gergely. A hírolvasó-műsorvezető idén nyáron mondott fel a Hír TV-nél, miután az ismét kormánybarát médium lett.

Szerinte 2015 és 2018 között jó műsorokat készítettek, és csupán egyetlen kirohanása volt, az is az egyik vendéggel szemben.

„A választási műsorban az egyik meghívott, Kéri László – már az eredmény ismeretében – minősíthetetlen jelzőkkel illette a Fidesz-szavazókat. A folyosón nagyon keményen kikeltem magamból, mondván: az ő válla fölött ugyanaz a cégér, mint az enyém fölött, és semmiképp sem szeretném, hogy engem ezzel a stílussal, ezzel a gondolatmenettel azonosítsanak. Sajnos ezt nem sikerült személyesen tisztáznom az illetővel, hiszen jelenésem volt a másik stúdióban.”

Hír TV-s sztorik- A Hír TV X-aktája: emiatt bűzlik a hazai média

-Simicska-Orbán háború: megszólalt a kirúgott Hír TV-s

- Újabb riporter dobta be a törölközőt a Hír TV-nél

- Felmondott a Hír TV riportere, aki megszorongatta Orbán Viktor vejét

- Kirúgták a Hír TV fenegyerekét, de százezren várják máshol

- Újabb alapembert veszít a Hír TV

Jáky-Szabó Gergely Kálmán Olgáról (a Hír TV akkori, Egyenesen című műsorának vezetőjéről – a szerk.) azt mondta: mindenkire lőtt, mindegy, melyik párt politikusa volt. Hozzátette: hírolvasóként nem kapott olyan utasítást, hogy a Jobbikot kímélni (vagy támogatni) kellene.

A televízió egykori munkatársa beszélt arról is, hogy a jelenlegi kormány főleg erkölcsi szempontból okozott neki csalódást, ugyanakkor sok olyan intézkedése is van, amit vállalhatónak tart. Szerinte számos, jobboldalinak mondott sajtótermék (Lokál, Ripost) valójában nem jobboldali, a jobboldali és a polgári jelzőt pedig manapság összemossák.

Hozzátette: az úgynevezett belgák azért kényelmetlenek mindkét oldal számára, mert nyitottak a párbeszédre.

„Én nem vagyok sem ’Fidesz-náci’, sem ’Soros-bérenc, sem libsi migrássimogató.’ Egy, a hazáját szerető, konzervatív gondolkodású, istenhívő ember vagyok, aki szívesen beszélget és vitázik bárkivel. Azt tapasztalom, hogy erre egyik oldalról sincs igény, mégpedig azért, mert nem tudnak ezzel a karakterrel mit kezdeni.  Egyszerűbb rátolni őket az ellentáborra, és akkor szóba sem kell velük állni.”

Jáky-Szabó Gergely jelenleg főállású apa, a jövőben pedig – ahogy korábban is tette – szívesen készítene sportműsorokat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat Hivatalos: bevette Debrecent a BMW
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 29. 19:59
A BMW Group átvette és kifizette a leendő debreceni autógyárának a területét, az ingatlan tulajdonjogát megszerezte.
Vállalat Három cégéből 20 milliárdos osztalék hullott Mészáros Lőrinc ölébe
Székely Sarolta | 2020. május 29. 15:36
A felcsúti polgármester három nagyobb építő- és vasútipari cége hozta a kötelezőt. Sőt, a zászlóshajónak is tekinthető Mészáros és Mészáros Kft. még várakozáson felül is teljesített.
Vállalat Trump rendelettel bünteti a közösségi médiát, mert megsértődött a Twitterre
MTI | 2020. május 29. 09:18
Mark Zuckerberg azonnal az amerikai elnök mellé állt.
Vállalat Az Audi is kisöpörte a padlást, 700 milliárd forintot vittek haza
Király Béla | 2020. május 29. 06:16
Az Audi Hungária is közzétette a 2019-es gazdasági adatait, amelyből az derül ki, hogy az autógyártó vállalat magyarországi tevékenysége tovább erősödött. Érdekesség ugyanakkor, hogy a társaság nem csak a tavalyi eredményét, hanem annál jóval nagyobb összeget vett ki osztalékként.
Vállalat Töltse fel most még kedvezőbb feltételekkel dolgozói SZÉP-kártyáját!
Natív tartalom | 2020. május 28. 11:16
A megnövekedett keretösszeg és a csökkentett terhek idén még vonzóbbá teszik a dolgozói pihenőkártyát mind a cégek, mind a munkavállalók számára. 
Vállalat Új bioüzemanyag-gyár épül Dunaföldváron
MTI | 2020. május 27. 16:11
A Pannonia Bio Zrt. nyáron kezdi a finomító építését a telephelyén.
Vállalat A hazai autóipari beszállítók jól járhatnak az ellátási láncok átalakulásával
PR | 2020. május 27. 09:38
Két esetben megindult a gyártás átszervezése Kínából Magyarországra– mondta el Konkoly-Thege Máté. A ThegePlastic Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy a kormányzati lépések is egyre inkább a hazai ipari szereplők helyzetbe hozását segítik. A fentiek hatására a környezetterhelés is komolyan visszaeshet, illetve a körkörös gazdasághoz köthető beruházások is lendületet kaphatnak – emelte ki.
Vállalat Nyáron megszűnik az állami felügyelet a Kartonpack felett
Székely Sarolta | 2020. május 27. 07:47
Legkésőbb augusztus 15-ig megszűnik a tőzsdei társaság állami felügyelete.
Vállalat A mai nap is Jászai Gellérté
Privátbankár.hu | 2020. május 26. 09:05
970 milliós munkát nyert a 4iG.
Vállalat Miniszteri jóváhagyás nélkül nem szerezhet magyar cégben külföldi részesedést
Privátbankár.hu | 2020. május 26. 06:17
Év végéig a belgazdaságért felelős miniszter döntése szükséges ahhoz, hogy külföldi szereplő magyar stratégiai vállalatban szerezzen tulajdonrészt. 
Friss
hírlevél