Hirdetés
Hirdetés

Felmondott a Hír TV riportere, aki megszorongatta Orbán Viktor vejét

Wéber Balázs, 2018. szeptember 25., 14:45

Lassan teljesen visszatér a G-nap előtti állapotokhoz az ismét kormányközeli tulajdonba került Hír TV. A Privátbankár.hu értesülései szerint beadta felmondását Major-Ádám Andrea, a Célpont szerkesztő-riportere, ismét feltűnik viszont a csatornán az oknyomozó műsor korábbi arca, Losonczi Kata. Augusztus óta számos kormánykritikus újságíró távozott a televíziótól, helyüket kormányközeli médiumoktól érkezett újságírók vették át.

Forrás: Youtube
Major-Ádám Andrea és Tiborcz István párbaja a Célpontban.  Forrás: Youtube

Felmondott a Hír TV-nél Major-Ádám Andrea, értesült a Privátbankár.hu. A Célpont című oknyomozó magazin szerkesztő-riportere, aki kérdésünkre megerősítette a hírt, ezen a héten búcsúzik a csatornától.      

A Célpont arca volt

Major-Ádám Andrea a Simicska-Orbán szembefordulásként aposztrofált G-nap után vált a televízió egyik arcává. Vele és Medgyesi Miklóssal indult újra 2016 őszén a Célpont című oknyomozó magazin, amelyhez rövidesen csatlakozott  Báthory Róbert, az RTL Klub szerkesztő-riportere,  M. Kiss Csaba, a Story4 Hír 24 című műsorának vezetője, valamint Varga G. Gábor, az akkor bezárt Népszabadság szerkesztő-újságírója.

A Célpontot azzal a fő céllal élesztette újra a televízió akkori vezetése, hogy feltárja a hatalom visszás ügyeit. Ez – egy másik megközelítés szerint – egybevágott a csatorna akkori tulajdonosának, Simicska Lajosnak az érdekeivel, aki nem titkoltan meg akarta buktatni a kormányt. (A két narratíva nem zárja ki egymást.)

Hirdetés
Forrás: Youtube
Major-Ádám Andrea a Célpontban. Forrás: Youtube

A műsor rendszeresen foglalkozott a  magyar kormány és a hozzá kötődő gazdasági érdekcsoportok korrupciógyanús ügyeivel, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és más kormányközeli üzletemberek terebélyesedő cégbirodalmával, a szintén kormányközeli romaszervezet, a Lungo Drom botrányaival, szavazatvásárlási ügyekkel és az állami beruházásoknál elpárolgó pénzekkel.

Van barátja?

Ebben a műsorban produkálta egyébként Major-Ádám Andrea és Tiborcz István a modernkori magyar sajtótörténet egyik legabszurdabb párbeszédét. A késő őszi napsütésben játszódó nagyjelenetben előbb elhangzik Tiborcz István legendás mondata  – „De mi közük van hozzá?” (az üzleti ügyeihez) –, majd a beszélgetés egészen váratlan síkra terelődik. Miközben a Hír TV riportere ismételten a cégeiről kérdezi a miniszterelnök nagyvállalkozó vejét, ő széles mosolyok kíséretében a magánéletét kezdi firtatni.

- Maga idejön, és áll a ház előtt, és videóznak engem. (...) Én is kíváncsi vagyok, hogy van-e magának barátja.
- Kérdezze meg!
- Van-e barátja?
- Férjem van.
- Van egy férje. Hogy hívják a férjét?
- Nyugodtan utánakereshet.
- De válaszoljon! Hát érti, de most...
- De én nem ezekről kérdeztem.
- De hát engem meg ez érdekel, hogy van-e férje. Olyan szép!
- De én meg cégügyekről érdeklődtem.
- Én értem, de én meg a magánügyeiről szeretnék érdeklődni.

A performansz ennél a pontnál véget ért, de itt újra megtekinthető (a 13. percnél kezdődik a show):Tudomásunk szerint egyébként ez volt Tiborcz István utolsó hosszabb fellépése: a kormányközeli vállalkozó az elmúlt években gyakorlatilag eltűnt a nyilvánosság elől.

Vissza a kormányhoz

A Célpont július eleje óta szünetel – ekkor jelentették ugyanis be, hogy Simicska Lajos egy, a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló üzletembernek, Nyerges Zsoltnak adta el cégbirodalmát, így a Hír TV-t is. Az új tulajdonos augusztus elején a G-nap előtti szakmai vezetést nevezte ki a csatorna élére, amely számos ellenzékinek tartott újságíró-szerkesztőt elbocsátott, számos munkatárs pedig felmondott. A váltást úgy kommunikálták, hogy visszatértek a régi, konzervatív értékekhez.   

A távozókat a régi-új szakmai vezetés a kormányközeli médiából pótolja: a Magyarország élőben című műsort az Echo TV-s Földi-Kovács Andrea, a Csörtét Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese és az Echo TV Informátor című műsorának szerkesztője, a Szabadfogást Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője vezeti.

Emellett információink szerint visszatér az Echo TV-től Losonczi Kata, a G-nap előtti Célpont szerkesztő-műsorvezetője is, aki a G-nap után hagyta el a televíziót. Most ismét saját műsora lesz a Hír TV-n, de ez nem a Célpont lesz. Úgy tudjuk, hogy az oknyomozó magazin nem indul újra.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Élhetetlenné teszi a városokat a klímaváltozás - hogy készülhetünk fel rá?

Élhetetlenné teszi a városokat a klímaváltozás - hogy készülhetünk fel rá?

A kánikula okozta halálesetek megszaporodása, olvadó aszfalt, fokozódó viharkárok, egyre gyakoribb áramkimaradások - ez mind ránk vár a jövőben. Vannak azonban dolgok, amiket már most megtehetünk, hogy felkészüljünk ezekre a jelenségekre, és hogy mérsékeljük a várható pusztításukat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39519.58+0.32%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?