4p
Lassan teljesen visszatér a G-nap előtti állapotokhoz az ismét kormányközeli tulajdonba került Hír TV. A Privátbankár.hu értesülései szerint beadta felmondását Major-Ádám Andrea, a Célpont szerkesztő-riportere, ismét feltűnik viszont a csatornán az oknyomozó műsor korábbi arca, Losonczi Kata. Augusztus óta számos kormánykritikus újságíró távozott a televíziótól, helyüket kormányközeli médiumoktól érkezett újságírók vették át.
Major-Ádám Andrea és Tiborcz István párbaja a Célpontban.  Forrás: Youtube

Felmondott a Hír TV-nél Major-Ádám Andrea, értesült a Privátbankár.hu. A Célpont című oknyomozó magazin szerkesztő-riportere, aki kérdésünkre megerősítette a hírt, ezen a héten búcsúzik a csatornától.      

A Célpont arca volt

Major-Ádám Andrea a Simicska-Orbán szembefordulásként aposztrofált G-nap után vált a televízió egyik arcává. Vele és Medgyesi Miklóssal indult újra 2016 őszén a Célpont című oknyomozó magazin, amelyhez rövidesen csatlakozott  Báthory Róbert, az RTL Klub szerkesztő-riportere,  M. Kiss Csaba, a Story4 Hír 24 című műsorának vezetője, valamint Varga G. Gábor, az akkor bezárt Népszabadság szerkesztő-újságírója.

A Célpontot azzal a fő céllal élesztette újra a televízió akkori vezetése, hogy feltárja a hatalom visszás ügyeit. Ez – egy másik megközelítés szerint – egybevágott a csatorna akkori tulajdonosának, Simicska Lajosnak az érdekeivel, aki nem titkoltan meg akarta buktatni a kormányt. (A két narratíva nem zárja ki egymást.)

Major-Ádám Andrea a Célpontban. Forrás: Youtube

A műsor rendszeresen foglalkozott a  magyar kormány és a hozzá kötődő gazdasági érdekcsoportok korrupciógyanús ügyeivel, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és más kormányközeli üzletemberek terebélyesedő cégbirodalmával, a szintén kormányközeli romaszervezet, a Lungo Drom botrányaival, szavazatvásárlási ügyekkel és az állami beruházásoknál elpárolgó pénzekkel.

Van barátja?

Ebben a műsorban produkálta egyébként Major-Ádám Andrea és Tiborcz István a modernkori magyar sajtótörténet egyik legabszurdabb párbeszédét. A késő őszi napsütésben játszódó nagyjelenetben előbb elhangzik Tiborcz István legendás mondata  – „De mi közük van hozzá?” (az üzleti ügyeihez) –, majd a beszélgetés egészen váratlan síkra terelődik. Miközben a Hír TV riportere ismételten a cégeiről kérdezi a miniszterelnök nagyvállalkozó vejét, ő széles mosolyok kíséretében a magánéletét kezdi firtatni.

- Maga idejön, és áll a ház előtt, és videóznak engem. (...) Én is kíváncsi vagyok, hogy van-e magának barátja.
- Kérdezze meg!
- Van-e barátja?
- Férjem van.
- Van egy férje. Hogy hívják a férjét?
- Nyugodtan utánakereshet.
- De válaszoljon! Hát érti, de most...
- De én nem ezekről kérdeztem.
- De hát engem meg ez érdekel, hogy van-e férje. Olyan szép!
- De én meg cégügyekről érdeklődtem.
- Én értem, de én meg a magánügyeiről szeretnék érdeklődni.

A performansz ennél a pontnál véget ért, de itt újra megtekinthető (a 13. percnél kezdődik a show):



Tudomásunk szerint egyébként ez volt Tiborcz István utolsó hosszabb fellépése: a kormányközeli vállalkozó az elmúlt években gyakorlatilag eltűnt a nyilvánosság elől.

Vissza a kormányhoz

A Célpont július eleje óta szünetel – ekkor jelentették ugyanis be, hogy Simicska Lajos egy, a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló üzletembernek, Nyerges Zsoltnak adta el cégbirodalmát, így a Hír TV-t is. Az új tulajdonos augusztus elején a G-nap előtti szakmai vezetést nevezte ki a csatorna élére, amely számos ellenzékinek tartott újságíró-szerkesztőt elbocsátott, számos munkatárs pedig felmondott. A váltást úgy kommunikálták, hogy visszatértek a régi, konzervatív értékekhez.   

A távozókat a régi-új szakmai vezetés a kormányközeli médiából pótolja: a Magyarország élőben című műsort az Echo TV-s Földi-Kovács Andrea, a Csörtét Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese és az Echo TV Informátor című műsorának szerkesztője, a Szabadfogást Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője vezeti.

Emellett információink szerint visszatér az Echo TV-től Losonczi Kata, a G-nap előtti Célpont szerkesztő-műsorvezetője is, aki a G-nap után hagyta el a televíziót. Most ismét saját műsora lesz a Hír TV-n, de ez nem a Célpont lesz. Úgy tudjuk, hogy az oknyomozó magazin nem indul újra.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Bevásárolt a Waberer's a szomszédban, további növekedést alapoznának meg
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:08
A szerb piac meghatározó szereplőjében szerzett többségi részesedést a magyar logisztikai óriás.
Vállalat Nagyot mentek a Volkswagen tömegmárkái 2023-ban
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 16:47
A Volkswagen-csoporthoz tartozó tömegmárkák (Core csoport) összesített árbevétele tavaly 21 százalékkal 138 milliárd euróra nőtt, a működési eredmény 80 százalékkal 7,3 milliárd euróra emelkedett.
Vállalat Menekülőre fogta a Boeing vezére
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 14:33
2024 végén távozik a Boeingtől David Calhoun vezérigazgató. 
Vállalat Szabálysértésen kapta az Apple-t, a Google-t és a Metát az Európai Bizottság
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 14:16
Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az Apple, a Google és a Meta vállalat ellen, hogy megfeleltek-e a digitális piacokról szóló szabályozásnak (DMA) - jelentette be Margrethe Vestager digitális korra felkészült Európáért felelős uniós biztos hétfőn.
Vállalat Óriási dobást jelentett be a Revolut – a magyar ügyfelek is örülhetnek
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 08:43
Március 25-től már elérhető a lehetőség.
Vállalat Újabb terheket kaphat a nyakába a Spar
Privátbankár.hu | 2024. március 22. 14:16
Rövid időn belül újabb kormányzati sarcok nehezíthetik a Spar és még pár külföldi kiskereskedelmi lánc itteni életét.
Vállalat Rásütött a nap a Waberer’s kamionjaira
Privátbankár.hu | 2024. március 22. 10:06
A logisztikai szolgáltató 711 millió eurós árbevétel mellett közel 96 millió euróra növelte EBITDA és 43 millió euróra EBIT (üzemi) eredményét. Rekordévet zárt, és nagyobb osztalékot is fizet.
Vállalat A horvát sportautógyártó elbúcsúzik a kényszermunkát alkalmazó kínai cégtől
Bózsó Péter | 2024. március 21. 19:01
A horvát elektromos luxusautógyár, a Rimac kiszáll a kínai akkumulátorgyártóval, a Camel Grouppal közös vállalkozásából.
Vállalat Új gyárakkal szórja meg a világpiacot a Mapei
Mester Nándor | 2024. március 20. 12:43
Közép-Európában egyelőre nem terveznek új üzemet. Ukrajnában nagy lehetőséget látnak, ha véget érnek a harcok és egy újjáépítést segítő olasz állami programba bekapcsolódnának, mint Itália legnagyobb építőipari cége.
Vállalat Tudja, mekkorát kaszált tavaly év végén a Xiaomi?
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 17:34
A vártnál nagyobb bevételt és profitot realizált 2023 IV. negyedévében a Xiaomi, melyben nagy szerepe volt az új Mi14-es modellüknek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG