Hirdetés

Verik az asztalt a BKV-nál – kihasználják a sofőröket?

2017. november 14., 09:34

Az újakat 400 ezer forinttal csábítják, a régieknek pedig felkopik az álla a szakszervezetek szerint.

(Illusztráció, archív kép)
(Illusztráció, archív kép)

Ahogy arról már korábban írtunk, továbbra is tart a bérfeszültség a BKV és a szakszervezetek között, a dolgozók pedig tömegével adják be a panaszaikat a cégnek. Rengeteg buszvezető hiányzik ugyanis, az újakat pedig egy impozáns, 400 ezer forintos fizetéssel próbálják bevonzani. Ezzel csak egy baj van: a már a cégnél dolgozó buszsofőrök ezt az összeget csak túlórával, kiugró hónapokban tudják megkeresni, azt sem mindenki, ezt közölte az Egységes Közlekedési Szakszervezet a Privátbankár.hu-val.

A szakszervezetnél már 400 buszvezető adta le az aláírását, akik írásban követelik, hogy a BKV biztosítsa nekik is a cégvezetés azt a keresetet, amit az újaknak ígér toborzó kampányában, szórólapokon. A cég jogi igazgatója szerint az EKSZ gerjeszti a hangulatot, ugyanis ahelyett, hogy elismernék a tévedést, vagy kommunikációs fogást, ehelyett inkább a szakszervezetre mutogatnak, amelyik szerintük a létszámbővítés ellen uszítja a BKV járművezetőit.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX35017.90-1.37%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?