Hirdetés

SEO tippek Gary Illyes-től

2019. október 15., 14:04

Gary Illyes, a Google trendelemzője, rendszeresen megjelenik a médiában. Most sem volt másképp, a 2019-es Pubcon konferencián adott elő, és számos SEO tippet osztott meg a közönséggel.

Fülek alá rejtett tartalom indexelése

Korábban a Google nem látta azokat a tartalmakat, melyeket a weboldal tulajdonosa fülek alá rejtett el valamilyen CSS és JavaScript megoldással. Ma már látja, és fel is használja ezeket a találati listáinak összeállításakor.

Hirdetés

Egy fontos különbség, hogy az ezekben található kulcsszavakat a Google nem emeli ki félkövérrel a listán, ellentétben a hagyományos szöveges tartalmakkal. Gary azt is elmondta, hogy a fülek alá rejtett tartalmat csak akkor látja a kereső, ha a felhasználó egy ezekkel összefüggő műveletet végez, például rákattint a fülecskére.

Örökzöld Googlebot

A Googlebot az idei évre már jókora lemaradásban volt technikailag, mivel egy régebbi Chromium motort használt az internet feltérképezéséhez. Ennek mostantól fogva vége, a Googlebot evergreen lett, azaz a jövőben mindig a legújabb Chromiumot használja majd.


Az elavultság legfőbb hátránya ott mutatkozott meg, hogy a bot számos JavaScript tartalom feldolgozását nem tudta elvégezni. A frissítés után viszont több, mint ezer új funkció került beépítésre a kódjába.

Nofollow link attribútum változások

A Google 2019. októberétől már nem direktívaként tekint a weboldal tulajdonosok által használt nofollow attribútumra, hanem csak ajánlásként, és maga dönti el, hogy figyelembe veszi-e. Az új megközelítés fő oka, hogy nagyon elterjedt az ilyen linktulajdonságok felhasználása, s ezeket a hivatkozásokat a kereső robotjai nem követték. Emiatt viszont a fél internetre vakok lettek, így változásokra volt szükség.

Mostantól a Google önmaga dönti el, hogy a link végén lévő weboldal részesül-e SEO előnyökből a linkelés miatt, függetlenül a nofollow-tól. 2020. márciusától pedig az indexelés során sem figyeli a tiltást, így azok a webmesterek, akik eddig nofollow mögé rejtették a beindexeltetni nem kívánt tartalmakat, más megoldást kell választaniuk.

Új linkattribútumok

A Google két új linkattribútumot is bevezetett a nofollow módosítások miatt. Az első a rel=”sponsored”, melyet olyan linkekre kell elhelyezni, ahol a tulajdonos fizetett a megjelenítés miatt. A második a rel=”ugc”, amit a Google a felhasználó által generált tartalomra ajánl, mint például a fórum bejegyzések vagy hozzászólások.

Az új attribútumok használata nem jár keresőoptimalizálási előnnyel, ahogy a nem használatukért sem jár hátrány. Az amerikai keresőcég szóvivője szerint az új változások majd szép lassan elterjednek, ahogy a régi tartalmak kikopnak, és újak jönnek létre.

Google algoritmusfrissítések

Több algoritmusfrissítésen is átesett mostanában a Google kereső, amelyek érintették a találati listák helyezéseit is. A Google megmondóembere, Gary Illyés viszont kiemelte, hogy egyetlen oldal sem kapott büntetést a módosítások során.

Ahol visszaesés volt tapasztalható a SERP helyezések során, ott az azért történhetett, mert a Google talált egy jobb konkurens weboldalt, és előre sorolta azt.

Forrás: http://www.seopont.hu

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Forint: lehet még lejjebb

Forint: lehet még lejjebb

Legalábbis az elemzők úgy vélik, az euróval szemben rövid időn belül immár viszonylag a sokadik történelmi mélypontját elért hazai fizetőeszköz még a 337,50 forintnál is gyengébb szintre süllyedhet. Ilyenkor szokás a jegybank szándékait vizslatni, márpedig jövő kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának kamatdöntő ülése esedékes.

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX44515.97-0.69%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?