Hirdetés
Hirdetés

10 éve nem látott részvételi arány - megmozgatta a magyarokat a mai szavazás

2019. május 26., 13:36

Hivatalos eredmények csak este 11 után várhatóak, míg az első várható mandátumeloszlásokra kora este lehet számítani. Addig a 2019-es hazai EP-választás szempontjából a legérdekesebbek a részvételi adatok. A vasárnapi jó idő is belejátszhat abba, hogy az elmúlt 10 év legnagyobb arányú hazai európai parlamenti választási eredménye van kialakulóban.

Ahogy az a grafikonunkon is látszik, már a reggel 7-kor, az urnanyitás után 1 órával beérkező első eredményeknél nagyobb volt a részvételi arány, mint az előző két választáson, és ez a tendencia 9-kor, 11-kor és 13 órakor sem változott. Délután 1-ig a választópolgárok 24,01 százaléka szavazott le.

Hirdetés


Budapesten ismételten sokan mentek el szavazni, messze a fővárosban nyilvánítják ki a véleményüket a legtöbben az európai parlamenti választásokon. Jelenleg a legkisebb arányban leszavazott megye Somogy megye, a korábbi részvételi adatokkor még Borsod-Abaúj-Zemplénben járultak az urnákhoz a legkevesebben.


Milyen az érvényes szavazat? Mire kell odafigyelni? Részletek korábbi cikkünkben. >>>

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dróntámadás: sok piaci hűhó semmiért?

Dróntámadás: sok piaci hűhó semmiért?

Több mint 6 százalékot estek ugyanis az olajárak kedden arra a hírre, miszerint Szaúd-Arábia kitermelése jóval gyorsabban fog visszaállni a normális szintekre, mint azt a szombati attak okozta sokkot követően a piac gondolta. Ez azt jelenti, hogy a hétfő estig végbement 20 százalék közeli hétfői drágulás negyede már visszajött. Kérdés, ezek után tényleg emeli-e a Mol péntektől a benzinárakat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?