Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: így gyászolják Németországban a vonat alá lökött kisfiút

Wéber Balázs, 2019. július 30., 09:40

Virágokkal és mécsesekkel emlékeznek a frankfurti főpályaudvaron a támadás áldozatára.

A woman prays near the place where a child was pushed onto the tracks in Frankfurt's central station (Hauptbahnhof), Germany, 29 July 2018. A eight-year-old boy and his 40-year-old mother were pushed onto the tracks while a high-speed train was arriving. The boy was hit by the train and died while his mother was able to escape. EPA/ARMANDO BABANI
EPA/ARMANDO BABANI

A nyolc éves kisfiút és édesanyját egy 40 éves férfi lökte egy érkező vonat elé tegnap reggel. Az édesanya túlélte a támadást, a kisfiú azonban életét vesztette. A férfi, aki a nyomozás jelen állása szerint véletlenszerűen választotta ki áldozatait, megpróbált elmenekülni, de a vonatra várakozók a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A támadás sokkolta a szemtanúkat: német sajtóbeszámolók szerint többen elsírták magukat.

Az eritreai állampolgárságú elkövetőt, aki 2006 óta hivatalosan Svájcban él, a rendőrség őrizetbe vette. Vallomást egyelőre nem tett.

Két gyilkosság tíz nap alatt

Bő egy héttel korábban, július 20-án a szintén németországi Voerdenben egy 34 éves édesanyát lökött a vonat elé egy 28 éves férfi. Szemtanúk szerint a szerb-koszovói származású, de már Németországban született elkövető hátulról közelítette meg ismeretlen áldozatát, majd egy szó nélkül a sínekre lökte. Az egy gyerekes anya életét veszítette, a férfit letartóztatták.

Hirdetés

A történtek miatt Horst Seehofer német belügyminiszter megszakította szabadságát, berendelte a rendőrségi vezetőket, és a nap folyamán ismerteti a tanácskozás eredményeit.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jócskán magához tért a Nyomda

Jócskán magához tért a Nyomda

A februártól a július elejei osztalékfizetésig szűk sávban mozgó részvényárfolyam az utóbbi napokban nagyot ment, s az ANY Biztonsági Nyomda eredményei, valamint a piac által kezdvezőnek tartott kilátásai (lásd önkormányzati választások miatti megbízások) hatására még feljebb mehetnek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?