Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: visszavett a jobboldal egy dél-amerikai országot

Wéber Balázs, 2019. november 25., 10:45

Tizenöt év baloldali uralom után ismét jobboldali kormánya lehet Uruguaynak.

Uruguay's center-right National Party (NP) presidential candidate Luis Lacalle Pou reacts as he greets supporters outside the party's headquarters in Montevideo, Uruguay, 24 November 2019. The Uruguay Electoral Commission said that the race is too close and the result won't be announced for several days pending a recount. EPA/RAUL MARTINEZ
Luis Lacalle Pou a tegnapi győzelem után. EPA/RAUL MARTINEZ

A jobbközép jelölt nyerte a dél-amerikai országban a parlamenti választások második fordulóját vasárnap az előzetes eredmények szerint.

Luis Lacalle Pou, a Nemzeti Párt elnökjelöltje a szavazatok 48,7 százalékát szerezte meg, míg a baloldali összefogás, a Frente Amplio jelöltje, Daniel Martínez 47,5 százalékot kapott. A hivatalos eredmény péntekre várható, Martínez egyelőre nem ismerte el a vereségét.

Hirdetés

Jobboldali fordulat

Mindez komoly politikai változást hozhat Uruguayban, amelyet 2004 óta megszakítás nélkül a Frente Amplio kormányzott. Ez a párt adta például a világnak a baloldalon szinte legendává vált Pepe Mujicát, aki 2010 és 2015 között vezette az országot.

És hogy kicsoda a mostani győztes, Lacalle Pou, és mit akar? Íme, a 2014-es kampánydala, ami többet elárul róla és Uruguayról, mint ezernyi programbeszéd:

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Brit parlamenti választások, kamatdöntések, inflációs adatok a heti befektetői menüben

Brit parlamenti választások, kamatdöntések, inflációs adatok a heti befektetői menüben

Kétségtelenül az Egyesült Királyságban csütörtökön esedékes voksolás a legfontosabb heti esemény, az ugyanis befolyásolhatja a január végére kiírt Brexitet. Sem a Fed-től, sem az Európai Központi Banktól nem várható kamatváltoztatás, de az üzenetek fontosak lesznek. Mint ahogy az inflációs adatok is, köztük a magyar az MNB lépéseire kihathat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?