Hirdetés
Hirdetés

A szakadék szélén: a Brexit összeomlásával riogat a szenvedő miniszterelnök

2018. november 18., 18:27

A brit miniszterelnök szerint a leváltásáról szóló pletykák csak rontanak a helyzeten.

Theresa May brit miniszterelnök a Downing Street 10-nél. (Kép forrása: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)
(Kép forrása: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

A politikus a Sky News interjújában úgy fogalmazott, hogyha lecserélik, azzal azt kockáztatják, hogy a Brexit tovább fog csúszni, és nem fogja hagyni, hogy azon a héten, amikor kritikus tárgyalások esedékesek, a hasonló támadások eltereljék a figyelmét.

Az Egyesült Királyságnak március 29-én kéne elhagynia az Európai Uniót, ám egyelőre a válás részletei finoman szólva is ködösek. Részletek korábbi cikkünkben. >>>

Megjelent a kormányválság réme

Benyújtotta lemondását csütörtökön Dominic Raab, aki eddig a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztériumot vezette. Lépését azzal indokolta, hogy nem tudja "jó lelkiismerettel" támogatni a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló, a kormány által előző este jóváhagyott megállapodás-tervezetet.

Hirdetés

Raab példáját követte Esther McVey munkaügyi miniszter, valamint két államtitkár. Jacob Rees-Mogg, a keményvonalas toryk egyik vezetője pedig bizalmatlansági indítványt kezdeményezne Theresa May ellen. A kormányfő az alsóházban ekkor egészen egyszerűen azt mondta: vagy ez a megállapodástervezet lesz, vagy nem lesz megállapodás, esetleg Brexit sem. Szerinte csak a jelenlegi megállapodástervezettel képzelhető el a zökkenőmentes kilépés az EU-ból.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Két próbatételt is túlélt az Orbán-kormány fontos szövetségese

Két próbatételt is túlélt az Orbán-kormány fontos szövetségese

Egy héten belül két bizalmi szavazást élt túl a lengyel kabinet: a kormányfő előbb a reformjai folytatására kapott felhatalmazást, majd egy korrupciós ügyben kezdeményezett voksolást is megnyert. A Jog és Igazságosság három éve került hatalomra Lengyelországban, és azóta – a magyar kormányhoz hasonlóan – rendszeres konfliktusban áll Brüsszellel. Legutóbb ugyanakkor engedett az uniós nyomásnak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?