Hirdetés
Hirdetés

Alku kötne Trump: egy feltétele van, hogy megkímélje az Obamacare-t

2017. november 20., 10:45

Mégpedig az, hogy a szenátus bólintson rá az adóreformjára, ami egyébként fölöslegessé tenné azt.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Ahogy arról már korábban is írtunk, Donald Trump képtelen átnyomni az adóreformját a szenátuson, akik rendre elutasítják, vagy elhalasztják az erről való tárgyalást. Korábban az Obamacare eltörlése és az egészségügyi reform átnyomása is problémákba ütközött, így most úgy döntött, egymásba oltja a két problémát: a Reuters cikke szerint ugyanis hajlandó lenne megkegyelmezni a társadalombiztosítási rendeletnek, ha a szenátus elfogadja az adóreformról szóló javaslatát.

Valamilyen módosításra egyébként mindenképp szükség lenne, az amerikai adótörvényt ugyanis 1980 óta nem módosították. Az adótörvény módosítási javaslata egyebek mellett tartalmaz egy olyan felvetést, hogy eltöröljenek egy követelményt, amely adófizetésre kötelezi azokat az amerikaiakat, akik nem kötnek társadalombiztosítást. A javaslat népszerűségre tett szert a republikánus politikusok között, ugyanakkor a módosítás gyakorlatilag teljesen fölöslegessé tenné az Obamacare-t. Ezzel a lépéssel így valójában két legyet üt egy csapásra.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?