Hirdetés
Hirdetés

Bréking: lemond az olasz kormányfő

2019. augusztus 20., 16:30

Giuseppe Conte olasz kormányfő bejelentette, hogy ma este benyújtja lemondását az olasz államfőnek.

Italian Prime Minister Giuseppe Conte (C) is flanked by Deputy Prime Ministers Matteo Salvini (L) and Luigi Di Maio (R) as he addresses the Senate as he addresses the Senate in Rome, Italy, 20 August 2019. Conte in his address to the senate called bringing about the government crisis irresponsible. Deputy Premier and Interior Minister Matteo Salvini and his party League pulled out from government and caused a political crisis a week ago. Conte said that the government has come to an end and that he would resign. EPA/ETTORE FERRARI
Matteo Salvini, a Liga vezetője (balra), Giuseppe Conte kormányfő (középen) és Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom vezetője (jobbra) a mai parlamenti vitán. EPA/ETTORE FERRARI

A BBC szerint Conte parlamenti felszólalásában élesen kritizálta Matteo Salvini belügyminisztert, a Liga vezetőjét. Szerinte Salvini felelőtlenül politikai krízist okozott személyes és pártja érdekei által vezérelve.

Olaszországot jelenleg a Liga és az Öt Csillag Mozgalom koalíciója vezeti. Augusztus 9-én azonban a Liga bizalmatlansági szavazást kezdeményezett a kormányfő ellen.

Hirdetés

Közvélemény-kutatások szerint Salvini pártja a legnépszerűbb politikai erő Olaszországban, és valószínűleg magabiztosan nyerné az esetleges előrehozott választásokat.

Korábbi háttéranyagunk és hírösszefoglalónk: Jön az Ursula-kormány? Fokozódik a helyzet Olaszországban.

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A szeptember eddig eltelt része igen gyászosnak bizonyult a forint szempontjából: történetének leggyengébb értékére került az euróhoz képest. A tavaly nyári hasonló esemény után ez már trendszerűséget is jelent, így erősen fékeződik a bérfelzárkózás, ráadásul a cseh és lengyel valutához képest is gyengül a forint, így ők is egyre inkább elhúznak előttünk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?