Hirdetés
Hirdetés

Bréking: lemond az olasz kormányfő

2019. augusztus 20., 16:30

Giuseppe Conte olasz kormányfő bejelentette, hogy ma este benyújtja lemondását az olasz államfőnek.

Italian Prime Minister Giuseppe Conte (C) is flanked by Deputy Prime Ministers Matteo Salvini (L) and Luigi Di Maio (R) as he addresses the Senate as he addresses the Senate in Rome, Italy, 20 August 2019. Conte in his address to the senate called bringing about the government crisis irresponsible. Deputy Premier and Interior Minister Matteo Salvini and his party League pulled out from government and caused a political crisis a week ago. Conte said that the government has come to an end and that he would resign. EPA/ETTORE FERRARI
Matteo Salvini, a Liga vezetője (balra), Giuseppe Conte kormányfő (középen) és Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom vezetője (jobbra) a mai parlamenti vitán. EPA/ETTORE FERRARI

A BBC szerint Conte parlamenti felszólalásában élesen kritizálta Matteo Salvini belügyminisztert, a Liga vezetőjét. Szerinte Salvini felelőtlenül politikai krízist okozott személyes és pártja érdekei által vezérelve.

Olaszországot jelenleg a Liga és az Öt Csillag Mozgalom koalíciója vezeti. Augusztus 9-én azonban a Liga bizalmatlansági szavazást kezdeményezett a kormányfő ellen.

Hirdetés

Közvélemény-kutatások szerint Salvini pártja a legnépszerűbb politikai erő Olaszországban, és valószínűleg magabiztosan nyerné az esetleges előrehozott választásokat.

Korábbi háttéranyagunk és hírösszefoglalónk: Jön az Ursula-kormány? Fokozódik a helyzet Olaszországban.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Tavaly nyár óta téma, hogy Roman Abramovics megválna a Chelsea-től. Ennek hátterében két fontos ok is áll, egyrészt a Chelsea tulajdonosa és a brit hatóságok közötti huzavona nem járt eredménnyel, az orosz milliárdos állandó vízumát ugyanis nem hosszabbították meg. A másik érv, ami az eladás irányába mutat, hogy az üzleti ügyei sem alakultak jól.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?