<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Matteo Salvini
Makro / Külgazdaság Putyin és Orbán rémképek lettek az olasz választási kampányban
Káncz Csaba | 2022. augusztus 5. 15:06
Az olasz balközép pártok arra az üzenetre építik kampányukat, hogy le kell győzniük azt a jobboldali blokkot, amely Putyin és Orbán barátja. Nagyon valószínűtlen, hogy egy jövőbeli jobbközép kormány engedjen Salvini azon kérésének, hogy állítsák le az ukrajnai fegyverszállítást. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Őszi kormánybuktatással fenyegetőzik Orbán Viktor olasz barátja
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 11:12
Matteo Salvini szerint szeptemberben érkezhet el a politikai fordulat ideje. Ha a Liga kilép a kormányból, nehéz helyzetbe kerülhet Mario Draghi miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Soha nem volt ennyire gyenge az Európai Néppárt Salvini szerint
MTI | 2021. november 5. 06:45
A baloldallal szembehelyezkedő, "identitástudatú", konzervatív és jobbközép európai politikai erőt vázolt fel Matteo Salvini, a Liga vezetője a csütörtök este tartott rendkívüli tanácskozásán, amelyet a párt irányvonalának meghatározására hívott össze.
Makro / Külgazdaság Olasz választások: félsiker Salvininek, kiütötték az Öt Csillagot
Wéber Balázs | 2020. január 27. 14:33
A jelek szerint visszatért a kétpólusú politikai rendszerhez Olaszország: a hétvégi tartományi választásokon Emilia-Romagnában a baloldal, Calabriában a jobboldal nyert, az Öt Csillag Mozgalom viszont gyakorlatilag megsemmisült. Az establishment-ellenesnek indult mozgalom múlt héten vezetőjét is elvesztette, így a Demokrata Párttal alkotott kormánykoalíciója egyre törékenyebbnek tűnik.
Makro / Külgazdaság A baloldal elvitte Salviniék elől Emilia Romagna tartományt
Privátbankár.hu | 2020. január 27. 09:48
A vasárnap késő esti exitpoll-adatok szerint Stefano Bonaccini 47-51 százalék között teljesített, miközben a jobboldali Lucia Borgonzoni 44-48 százalék között állt.
Makro / Külgazdaság Ma európai politikai földrengés jön – Orbán Viktor egy hét múlva szólal fel
Káncz Csaba | 2020. január 26. 11:34
Salvini ma diadalittasan térhet vissza az olasz nagypolitika színpadára. Ha az EU egységének megbontásáról van szó, akkor a magyar miniszterelnök sem lehet messze – ő jövő vasárnap lép fel Rómában. Káncz Csaba jegyzete.
Pénzügyi szektor Már megint csődbe ment egy bank
Privátbankár.hu | 2019. december 15. 16:43
A kormány és ellenzéki pártok közös országmentő bizottságának felállítását javasolta Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője vasárnap az újabb olaszországi pénzintézet, a Popolare di Bari bank csődbejelentése után.
Makro / Külgazdaság Salvini csendes forradalmat hirdetett Olaszországban?
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 15. 19:27
Erős beszédet mondott Matteo Salvini.
Makro / Külgazdaság Most Conténak írt levelet Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 7. 10:25
A magyar miniszterelnök augusztus végén a Liga vezérének, az ellenzékbe szorult Matteo Salvininek írt levelet, most pedig a régi-új olasz kormányfőnek, Giuseppe Conténak.
Makro / Külgazdaság Eldőlt: új kormány lesz Olaszországban, Salvini ellenzékbe szorul
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 4. 09:40
Megszavazták a kormánykoalíciót az Öt Csillag párttagjai.
Makro / Külgazdaság Orbán és az európai dráma – le kell írni az adósság felét?
Káncz Csaba | 2019. szeptember 2. 08:45
Orbán számára kellemetlen hír Macron sikeres diplomáciai aktivitása, Salvininek a felsülése, ahogyan Strache vesszőfutása is Ausztriában, akinél két hete házkutatást tartottak. A Telegraph pénzügyi szerkesztője szerint Rómának el kell hagynia az euró-övezetet, egyszeri 30 százalékos leértékelést végrehajtania és egyben megegyezni a hitelezőkkel 50 százalékos adósság-csökkentésről. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Hatalmasat koppant Salvini, új kormány alakul Olaszországban
Wéber Balázs | 2019. augusztus 29. 16:20
Továbbra is Giuseppe Conte jogászprofesszor lesz Olaszország miniszterelnöke, de egy új kormány élén áll majd. A Liga és az Öt Csillag koalícióját a Demokrata Párt és az Öt Csillag koalíciója váltja.
Makro / Külgazdaság Salvini elszámolta magát? Feltámadhat holtából a megbukott olasz kormány
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 24. 10:03
Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom vezetője és Nicola Zingaretti, a balközép Demokrata Párt főtitkára péntek este találkozott egymással, miután a két párt tárgyalásokat kezdett egy esetleges közös kormány megalakításáról, amire az olasz államfő keddig adott időt.
Makro / Külgazdaság Elbukott az olasz forradalom, de sokat tanulhatunk belőle – a hét sztorija
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2019. augusztus 23. 20:00
A héten megbukott az Öt Csillag és a Liga koalíciója, Európa első elitellenes-populista kormánya, miután a Liga felmondta az együttműködést, és egyedül kormányozná tovább Olaszországot. Az Öt Csillag ugyanakkor megmutatta, hogyan lehet civil alapokon, a semmiből indulva, hiteles arcokkal kormányra kerülni – története példaként szolgálhat olyan országok számára, ahol a hatalom bástyái bevehetetlennek tűnnek. Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Véget ért a nagy kísérlet Olaszországban
Wéber Balázs | 2019. augusztus 21. 12:45
Alig több mint egy évig húzta Európa első elitellenes-populista kormánya, az Öt Csillag és a Liga koalíciója. A két pártot a jelek szerint csak az establishment elutasítása kötötte össze, ami kevés volt a tartós kormányzáshoz. Most előrehozott választások jöhetnek – hacsak az Öt Csillag össze nem áll a régi politikai elit egyik jelképével, a Demokrata Párttal.
Makro / Külgazdaság Bréking: lemond az olasz kormányfő
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 20. 16:30
Giuseppe Conte olasz kormányfő bejelentette, hogy ma este benyújtja lemondását az olasz államfőnek.
Makro / Külgazdaság Jön az Ursula-kormány? Fokozódik a helyzet Olaszországban
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 20. 11:40
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ma délután három órakor mond beszédet a római parlament felsőházában. Ezután bizalmatlansági szavazás nélkül is benyújthatja lemondását Sergio Mattarella államfőnek, hivatalosan pontot téve az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közös kormányzásának végére. Elemzők szerint azonban még meglepetés is bekövetkezhet.
Makro / Külgazdaság Orbánék nélkül ünnepelnek Salviniék Brüsszelben
Wéber Balázs | 2019. június 13. 11:40
Ma mutatkozik be Brüsszelben az új jobboldali populista frakció, amely az ötödik legnagyobb képviselőcsoport lesz az EP-ben. Matteo Salvini eredetileg Orbán Viktort és pártját is szerette volna a soraiban tudni, ő azonban már inkább maradna az Európai Néppártban. Nemrég még levelet is írt a Fideszt vizsgáló bizottságnak, amelyben európai értékek iránti elkötelezettségét bizonygatja.
Makro / Külgazdaság Orbán barátja egészen meghökkentő lépésre készül
Privátbankár.hu | 2019. május 11. 20:14
Nagy összegű pénzbüntetéssel sújtaná a migránsokat mentő hajók tulajdonosait Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki - mint fogalmazott - az embercsempészet ellen hirdetett még ádázabb harcot.
Makro / Külgazdaság Küszöbön áll a Fidesz búcsúja a Néppártból
Wéber Balázs | 2019. május 7. 13:00
Vezető német konzervatív politikusok szerint a Fidesz hamarosan ki fog válni az Európai Néppártból. Ezek a vélemények azután erősödtek fel, hogy Orbán Viktor az olasz Liga és az osztrák Szabadságpárt vezérét is fogadta a napokban, és azt mondta, hogy nem támogatja Manfred Webert, a Néppárt csúcsjelöltjét az Európai Bizottság elnöki posztjáért folyó harcban.
Makro / Külgazdaság A nagy migránspara III.: Olaszország is bezárja a kapukat
Wéber Balázs | 2019. május 7. 06:10
Hogyan alakult a migráció Európában az elmúlt években? Milyen lépéseket tettek Brüsszel és a tagállamok a helyzet javítására, mennyiben voltak ezek sikeresek, és mi várható a jövőben? Sorozatunk harmadik részéből kiderül, hogyan zárta le Olaszország a Földközi-tengeri migrációs útvonalat. A folyamatot a korábbi, balközép kormány kezdte el, és az új, Salvini-féle kormány fejezte be. A líbiai embercsempészekből kapuőrök lettek.
Makro / Külgazdaság Orbán kemény interjút adott - ő már tudja, ki Európa legfontosabb embere
Privátbankár.hu | 2019. május 1. 11:00
Matteo Salvinit, a Liga olasz kormánypárt vezetőjét nevezte Európa jelenlegi legfontosabb emberének a migráció megállítása és az EU átalakítása terén Orbán Viktor miniszterelnök, akivel a La Stampa olasz napilap közölt interjút ma, Salvini magyarországi látogatása előtt.
Makro / Külgazdaság Orbán barátja szerint abszurd a felfüggesztés
Privátbankár.hu | 2019. március 21. 07:35
Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője kiállt a magyar miniszterelnök mellett.
Makro / Külgazdaság Orbán olasz barátai a kormányzás helyett csak provokálnak
Káncz Csaba | 2019. február 13. 08:43
Az olasz populista kormányzat beleköt Párizsba és a jegybankba, csakhogy elterelje a figyelmet a gazdaság és a költségvetés állapotáról. A polgárok frusztrációja érthető, hiszen az elmúlt negyedszázadban nem nőtt az olasz egy főre jutó jövedelem.
Makro / Külgazdaság Orbán olasz barátai örülhetnek a választások előtt
Privátbankár.hu | 2019. január 19. 19:12
Nagyon jól áll a kisebbik olasz kormánypárt, egyre nő a támogatottsága.
Makro / Külgazdaság Orbán barátai ma Varsóban konspirálnak – de mit keres Trump ügynöke a kolostorban?
Káncz Csaba | 2019. január 9. 08:32
A mai varsói találkozó rávilágít arra, hogy az EU polgárok fele szerint az unióban a dolgok „rossz irányba haladnak”, ez pedig nyolc százalékpontos emelkedés a fél évvel ezelőtti felméréshez képest. Noha sok minden köti össze Salvinit, Kaczynskit és Orbánt, de súlyos törésvonalak is vannak. De mit csinál Trump ügynöke egy Róma melletti kolostorban?
Makro / Külgazdaság Orbánt is dicsérték – komoly erőfitogtatás az olasz tömegtüntetésen
Privátbankár.hu | 2018. december 8. 19:45
Új politikai programot vázolt Olaszország és Európa számára több mint egyórás beszédében Matteo Salvini, a Liga vezetője, az olasz kormánypárt Rómában tartott tömegdemonstrációján szombaton, miközben Torinóban mintegy hetvenezren tüntettek a másik olasz kormánypárt, az Öt Csillag mozgalom környezeti politikája ellen.
Makro / Külgazdaság Mégis módosítják az olasz költségvetést?
Privátbankár.hu | 2018. november 25. 19:37
Az olasz költségvetési tervezet esetleges módosításaként értékelte az olasz sajtó Matteo Salvini olasz kormányfő-helyettes vasárnapi kijelentését arról, hogy a kormány nem ragaszkodik a korábban megjelölt hiánycélhoz az után, hogy Giuseppe Conte olasz miniszterelnök is tanácskozott erről Jean-Claude Junckerral, az Európai Bizottság elnökével.
Makro / Külgazdaság Orbán barátja örülhet – emiatt biztosan nem emelnek ellene vádat
Privátbankár.hu | 2018. november 1. 19:05
A szicíliai Catania ügyészsége elállt a vádemeléstől Matteo Salvini belügyminiszterrel szemben az olasz parti őrség Diciotti nevű hajója ügyében.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Orbán Viktor barátja is szeret meccsre járni
Privátbankár.hu | 2018. október 31. 16:47
Az olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter nem csak a politikában hasonlít a magyar kormányfőre, hanem még a hobbija is ugyanaz.
Makro / Külgazdaság Veszélyes útra léptek az olaszok – egyesek már kirúgnák őket az eurózónából
Káncz Csaba | 2018. október 24. 08:32
Az északiak rosszat sejtenek és a görög válság réme sejlik fel számukra a déli horizonton. A német kormányközeli Die Welt szerint az euró stabilitási paktuma sürgős reformra szorul és a notórius vétkezőket ki kell tudni tessékelni az eurózónából.
Makro / Külgazdaság Orbán barátja lezárt repterekkel állítaná meg a menekülteket
Privátbankár.hu | 2018. október 7. 19:30
Ismételten nagyon formában van az olaszok fenegyerek belügyminisztere, Matteo Salvini, aki most éppen a repülőtereket záratná le abban az esetben, ha Németország charterjáratokkal vissza akarja szállítani az Olaszországban regisztrált menedékkérőket.
Makro / Külgazdaság Orbán nagy barátja keményen nekiesett Junckernek
Privátbankár.hu | 2018. október 5. 11:08
Több központi uniós politikusnak is beszólt az olaszok megosztó miniszterelnök-helyettese.
Makro / Külgazdaság Bevonul Európába Orbán Viktor barátja
Wéber Balázs | 2018. szeptember 24. 13:15
Európából segíti majd a bevándorlás-ellenes politikai erők kampányát Steve Bannon az EP-választások előtt. Donald Trump egykori főtanácsadója a többi közt stratégiai központokat fog létrehozni. Sajtóhírek szerint Bannon vasárnap ismét találkozik Orbán Viktorral, aki egyre közelebb kerül a Salvini-Le Pen-Strache alkotta radikális jobboldali szövetséghez.
Makro / Külgazdaság A nagy sz.rt - keményen beszóltak Orbán Viktor olasz barátjának
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 15:45
Durva beszólásba torkollott a luxemburgi és az olasz belügyminiszter szócsatája Bécsben az EU-Afrika találkozón.
Makro / Külgazdaság Orbán legfőbb ellenzéke vagyok Európában!
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 30. 06:06
A címbeli kijelentést nem más tette, mint a francia elnök, igaz, nemcsak a magyar kormányfőt, hanem az olasz Matteo Salvini miniszterelnök-helyettest és egyben belügyminisztert is ugyanoda sorolta. Emmanuel Macron szerint ők a két legpopulistább vezető Európában, és jól látják, ha őt tekintik legfőbb ellenzéküknek az Európai Unión belül.
Makro / Külgazdaság Nem akarunk visszamenni a középkorba: beszóltak Orbánnak Milánóban
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 29. 13:00
Több ezren tüntettek tegnap Orbán Viktor és Matteo Salvini találkozója ellen Milánóban. A demonstrálók szerint a magyar kormányfő és az olasz belügyminiszter szabadulni akar a migránsoktól, és egy falakkal teli Európát szeretne. A nyugati sajtó szerint Orbán és Salvini migrációellenes frontot hoz létre, és egyesíti erőit a jövő tavaszi EP-választások előtt.
Makro / Külgazdaság Kevesebb pénzt költenek a bevándorlókra, de a maffiának is kevesebb juthat
Privátbankár.hu | 2018. július 9. 16:45
Tíz euróval csökkenti az olasz kormány a migránsok elhelyezésére és ellátására szánt összeget.
Makro / Külgazdaság Orbán a példakép - az olasz választások tovább mélyítik az EU válságát
Káncz Csaba | 2018. március 6. 12:34
Ahogyan az Egyesült Államokban, úgy az EU-ban is javában mállik szét a második világháború utáni politikai felépítmény. A választások egyik nagy győztesének, az Északi Ligát vezető Matteo Salvininek a magyar miniszterelnök a példaképe és a hazai NER program mintájára működtetné az olaszt. Bár egy ügyvezető kormány rövid távon enyhítheti a feszültséget, az előretört pártok egyike sem akar hallani a maastrichti 3 százalékos költségvetési korlát betartásáról.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG