<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Matteo Salvini szerint szeptemberben érkezhet el a politikai fordulat ideje. Ha a Liga kilép a kormányból, nehéz helyzetbe kerülhet Mario Draghi miniszterelnök.

Szeptemberben érkezhet el az ideje a politikai fordulatnak, ha a kormány addig nem teszi meg a gazdaság és a családok védelmét biztosító lépeseket - mondta Matteo Salvini, a kormánypárti, jobboldali Liga vezetője a Corriere della Sera című olasz napilapnak szerdán a jobboldalnak kedvező helyhatósági választások után. Salvini kijelentette:

"szeptemberig ad időt magának".

Arra utalt, hogy a Liga a kilépést mérlegelheti Mario Draghi vezette kormányból. A jobboldali párt 2021 februárjában lépett be a közgazdász Draghi vezette nemzeti egységkormányba. 

Dátumként szeptember 18-át jelölte meg, amikor a jobboldali párt - a pandémia miatti két év szünet után - ismét megtartja hagyományos gyűlését a lombardiai Pontidában.

Határzár, családvédelem - vannak közös témáik. Orbán Viktor miniszterelnök és az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini találkozója a Római Magyar Akadémián 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Határzár, családvédelem - vannak közös témáik. Orbán Viktor miniszterelnök és az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini találkozója a Római Magyar Akadémián 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

"Addig a napig válaszokat akarunk" - hangoztatta a Liga vezetője. Hozzátette: Mario Draghitól vár választ, akinek nyáron kell "aknamentesítenie" a jelenlegi gazdasági válsághelyzetet.

Salvini felsorolta, hogy pártja mindenekelőtt az adóterhek csökkentését szorgalmazza, az ország határainak "hermetikus lezárását", miután év eleje óta már több mint 22 ezer illegális bevándorló érkezett, valamint a bérek és nyugdíjak védelmét sürgeti, a közbiztonság helyreállítását a városokban növekvő bűncselekményekkel szemben, és a nemzeti energetikai politika erősítését.

Salvini elmondta, hogy a belépést a Draghi-kormányba tavaly a párt vezető politikusai, köztük az északi tartományok elnökei, például Luca Zaia venetói kormányzó és Massimiliano Fredriga is támogatta, aki Friuli-Venezia Giulia régió elnöke.

"Azok, akik korábban hittek a kormányfőben, most arra kérnek, hogy mérlegeljem a helyzetet"

- nyilatkozta Matteo Salvini.

A vasárnap tartott részleges helyhatósági választások eredményeit kommentálva Salvini úgy vélte, az eredmény az ellenzékben maradt jobboldali Olasz Testvéreknek (FdI) kedvez, de a 2023-as parlamenti választásokon a jobboldali szövetség legerősebb ereje a Liga lesz.

Salvini kiemelte, hogy az olaszországi és európai migráció kapujának számító Lampedusa szigetén a Liga támogatta jelölt, Filippo Mannino lett az új polgármester, aki a 2012 óta tartó baloldali vezetést váltotta le.

Az önkormányzati választásokat követően Giorgia Meloni, az FdI elnöke azt szorgalmazta, hogy szövetségesei, a Liga és a Hajrá, Olaszország! (FI) lépjenek ki a kormányból. A Corriere della Sera rámutatott, hogy az öt százalék alá süllyedt Öt Csillag Mozgalommal (M5S) Mario Draghinak nehéz lesz folytatnia a kormányzást a 2023 tavaszi választásokig, főleg ami az addig megvalósítandó gazdasági reformokat illeti.

(MTI)

Makro / Külgazdaság Megtiltották az ukrán tisztviselők külföldre utazását, tiltakoznak a kárpátaljaiak a provokációkkal szemben
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 20:07
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Elképesztő felelőtlenség: a Nyugat már nem foglalkozik Putyin vörös vonalaival – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. január 27. 19:31
A 2023-as év drámainak bizonyulhat Oroszország számára, és több, belső kérdésre adott válasz a következő évtizedekre eldöntheti az ország sorsát. A Pentagon nyilvánosan nem deklarált célja, hogy az ukránok vágják át a Krím és Oroszország közötti „szárazföldi hidat”, amelyet Putyin erői tavaly elfoglaltak. A nyugati politikai elit most úgy véli, hogy egy orosz nukleáris csapás valószínűsége meglehetősen kicsi – de igazuk van-e? Káncz Csaba videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Zelenszkijhez fordultak a kárpátaljai magyarok
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 18:51
A magyar közösség képviselői ma a Kárpátaljai Megyei Tanács üléstermében felhívást fogalmaztak meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz a közösségüket ért provokációkkal és sértésekkel kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Példátlan éhínség pusztíthat Szíriában az ENSZ szerint
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 18:31
Tizenkét évvel a szíriai polgárháború kezdete után soha nem látott éhínségre figyelmeztetett pénteken az ENSZ.
Makro / Külgazdaság Meglepő ok miatt mondhatott le XVI. Benedek pápa
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 18:01
A kínzó álmatlanság volt az elsődleges oka annak, hogy a néhai XVI. Benedek pápa 2013-ban lemondott - derült ki abból a levélből, amelyet a december végén elhunyt nyugalmazott pápa pár héttel a halála előtt küldött az életrajzírójának, és amelynek tartalmát pénteken megjelent számában ismertette a Focus című német hetilap.
Makro / Külgazdaság Duplázódott a németek olajszámlája, még mindig Oroszország a legnagyobb szállító
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 17:29
Több olajat importált Németország 2022 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban, az importszámla pedig csaknem duplájára emelkedett a német szövetségi gazdasági és exportellenőrzési hivatal, a BAFA jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság Az oroszok szerint nincs lőszerhiány, nagyságrendekkel növelték a gyártást
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 16:44
Nem helytállók azok az ukrán és nyugati közlések, amelyek szerint lőszerhiány lépett fel az orosz fegyveres erőknél - jelentette ki pénteken Szergej Csemezov, a fejlett technológiájú ipari termékek gyártását és exportját támogató Rosztyeh állami vállalat vezérigazgatója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva.
Makro / Külgazdaság Egy lépésre vagyunk a NATO-Oroszország háborútól
Káncz Csaba | 2023. január 27. 16:04
Biden tavaly tavasszal megígérte a nyilvánosságnak, hogy az USA nem küld „támadó felszerelést” és „tankokat” Ukrajnába, mert ez „kiválthatja a harmadik világháborút”. A tankok még meg sem érkeztek, már Kijev F-16-os vadászgépekkel való ellátásáról folyik a belső vita. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Jön a totális háború? F16-osokat kaphat Ukrajna
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 15:16
Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára pénteki Facebook-bejegyzésében utalást tett arra, hogy Ukrajna a közeljövőben nemzetközi partnereitől amerikai gyártású F-16-os vadászbombázó repülőgépeket is kaphat.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott Putyin Brüsszelből: maradnak a szankciók
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 14:31
Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket - közölte a testület pénteken.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG