Hirdetés
Hirdetés

Észak-Korea nem tárgyal a nukleáris fegyverekről

2017. november 18., 11:15

Észak-Korea kizárta, hogy tárgyalna a nukleáris fegyverek leszereléséről, mivel ellenségei hadgyakorlatokat folytatnak közvetlen közelében, de amúgy is a nukleáris fegyverek képezik az elrettentő erőt egy amerikai támadás ellen. Ez persze nem újdonság, de valamiért mégis reménykednek egyes szereplők, hogy lehet tárgyalni a kérdésről.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Észak-Korea ENSZ-nagykövete, Han Tae Song Genfben nyilatkozott a Reutersnek, válaszolva a korábbi hírre, miszerint Dél-Korea és az Egyesült Államok tárgyalna az északi rezsimmel, ha onnan valami jelzést kapna. A nagykövet szerint, amíg ellenséges magatartást tanúsít országával szemben Amerika és állandóan hadgyakorlatokat tartanak országa küszöbén, addig szó sem lehet semmiféle tárgyalásokról.

Szó lehet erről-arról, de a leszerelésről nem

Elmondta azt is, hogy nem tudja, országa tervez-e újabb nukleáris kísérletet, és ha igen, mikor, Észak-Korea viszont folytatja védelmi képességének fejlesztését, hogy győzedelmes csapást mérhessen minden olyan ellenségre, aki fenyegeti és zsarolja az országot. Szavai szerint addig dolgoznak ezen, amíg teljessé nem válik a nukleáris fegyverzetük.

Hirdetés

Hozzátette ugyanakkor, hogy ha beszüntetnék az amerikai részvétellel zajló hadgyakorlatokat országa közelében, megfontolnák, milyen lépéseket tegyenek, utalva ezzel leginkább a további kísérletek szüneteltetésére. De hogy az ország elvesse nukleáris programját, az szóba se kerülhet az amerikai nukleáris fenyegetettség miatt.

Tudják, mire megy a játék

Han azt is elmondta, hogy további szankciókra számít Donald Trump részéről országa ellen, és hogy már a meglévő szankciókat is az emberi jogok nagyfokú megsértésének tekinti, mivel késlelteti a segélyek és fogyasztási cikkek eljuttatását Észak-Koreába. Szerinte nyilvánvaló, hogy ezek célja nem a fegyverkezés csökkentése, hanem az, hogy szándékosan humanitárius katasztrófát okozzanak és így döntsék meg az ország rendszerét.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?