<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nukleáris fenyegetés
Makro / Külgazdaság Egyszer már használni kellett a háborús forródrótot Washington és Moszkva között
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 07:21
Azt nem árulták el, pontosan miért. Továbbra is kritikus az energiahelyzet Ukrajnában, újabb amerikai segítség jöhet. Reggeli háborús hírek.
Makro / Külgazdaság Hátborzongató tervet jelentett be Kim Dzsong Un
Privátbankár.hu | 2022. november 27. 10:31
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szombaton kijelentette, hogy országa "végső célja" a világ legerősebb nukleáris erejének létrehozása.
Makro / Külgazdaság Londoni orosz nagykövet: nem fogunk nukleáris fegyvereket használni
Privátbankár.hu | 2022. november 4. 07:04
Oroszország szigorúan tartja magát ahhoz a nukleáris nagyhatalmak által közösen elfogadott alapelvhez, hogy egy nukleáris háborút nem lehet megnyerni és soha nem is szabad megvívni, és a maga részéről nem kíván nukleáris fegyvereket bevetni - mondta csütörtökön Oroszország londoni nagykövete.
Makro / Külgazdaság Sietve küld új atombombákat Amerika Európába
Litván Dániel | 2022. november 1. 11:38
Lecserélik az európai nukleáris arzenálhoz tartozó nukleáris bombákat. A lépés egy régóta futó modernizációs program része, de a szállítást most felgyorsították.
Makro / Külgazdaság "Soha nem látott következmények" - mit lépne a NATO egy orosz atomcsapásra?
Litván Dániel | 2022. szeptember 27. 05:32
Nem hagyhatja válasz nélkül a NATO, ha Oroszország nukleáris fegyvert vet be Ukrajna ellen. Az ellencsapás valószínűleg hagyományos eszközökkel történne, de ettől még jócskán közelebb vinné a világot a totális nukleáris háború rettenetéhez.
Makro / Külgazdaság Szöul: Észak-Korea ballisztikus rakétával fenyegeti
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:12
A dél-koreai hadsereg olyan jeleket észlelt, amelyek arra utalnak, hogy Észak-Korea tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta (SLBM) kilövésére készülhet.
Makro / Külgazdaság Ukrajnának vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris fenyegetések esetére küld eszközöket az EU
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 14:32
Az Európai Unió orvosi felszereléseket, védőeszközöket és speciális felszereléseket juttat Ukrajnának egyebek között a vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris fenyegetésekkel kapcsolatos népegészségügyi kockázatok kezelésére - közölte az Európai Bizottság hétfőn.
Makro / Külgazdaság Nukleáris támadás esetén a budapesti metróban ennyien férnének el
Privátbankár.hu | 2022. március 19. 17:07
Mióta Putyin felvetette, hogy nukleáris fegyvereket is bevetne az orosz-ukrán háborúban, nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a budapesti metró hány ember befogadására képes.
Közérdekű Putyin egyedül tartja az ujját az atombombák indítógombján
Káncz Csaba | 2022. március 1. 14:59
Michael McFaul professzor, Obama elnök volt moszkvai nagykövete azt állítja: azok az orosz hivatalnokok, akik a legjobban ismerik Putyint, most igazán aggódnak a nukleáris riadókészültség miatt. A két éve elfogadott, hatályos stratégia választ ad arra, hogy Moszkva pontosan mikor eszkalálná nukleáris fegyverek bevetésének szintjére a konfliktusokat.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Háború árnyékában zajlanak a lázas tárgyalások
Káncz Csaba | 2021. december 7. 17:29
A szaúdiak, irániak és törökök közti marakodások holtpontra jutottak, legyen szó akár a jemeni, akár a líbiai proxi háborúkról. Most a diplomácia tárgyalóasztalánál próbálják csökkenteni a regionális feszültségeket. De az iráni nukleáris tárgyalások az összeomlás szélére kerültek. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Moszkva fontolóra vette nukleáris fegyverek telepítését Kubába és Venezuelába
Káncz Csaba | 2021. december 1. 15:08
Putyin szerint a Nyugat nem veszi tekintetbe a Moszkva által lefektetett „vörös vonalakat”. A Kreml-közeli agytröszt kiemeli, hogy orosz nukleáris fegyverek telepítése az USA határainak közelébe válasz lehet Washington hasonló akcióira az orosz határnál. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Iráni atompóker – egyre erősebb pozícióban Teherán
Káncz Csaba | 2021. november 2. 15:33
Leálltak a bécsi nukleáris tárgyalások Iránnal júniusban, amikor Ali Hámenei Legfőbb Vezető keményvonalas protezsáltja lett az új iráni elnök. Irán friss tagsága a Shanghaji Együttműködési Szervezetben óvatosságra kell, hogy intse a Nyugat katonai beavatkozást követelő csoportjait. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Senki sem állhat a nagy amerikai atomfegyver-biznisz útjába
Káncz Csaba | 2021. október 13. 18:41
Noha Joe Biden korábban többször hangsúlyozta, hogy vissza akarja szorítani a nukleáris fegyverek szerepét az amerikai védelmi politikában, a Pentagonból most kirúgták azt a helyettes államtitkárt, aki a nukleáris visszafogottság mellett szállt síkra. Az elmúlt 5 védelmi miniszter közül 3 lobbistaként, vagy nagy nukleáris fegyvergyártó vállalat igazgatósági tagjaként dolgozott, mielőtt átvette volna a Pentagon irányítását. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Újabb rakétát lőtt ki Észak-Korea - ezúttal egy vonatról
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 16. 07:57
Vasútról indítható rakétarendszert tesztelt Észak-Korea - közölte az ország hírügynöksége, a KCNA csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Észak-Korea sikerrel tesztelt egy új fegyvert - még nem tudni, mennyire veszélyes
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 13. 06:28
Észak-Korea sikeresen tesztelt a hétvégén több, nagy hatótávolságú manőverező robotrepülőgépet - közölte hétfőn a KCNA, a kommunista állam hírügynöksége.
Makro / Külgazdaság Perzsa atom – a birodalom visszavág?
YAR | 2020. február 10. 15:19
A világ egy része súlyos fenyegetésnek tartja az „iszlám atomot”, mások ezt pont olyan kockázatnak tekintik, mint az észak-koreai robbanófejeket. Két dolog alapvetően közös bennük: az egyik az, hogy az atomfegyver birtoklása a rezsimek túlélésének erős záloga- nukleáris erő birtokában a külső környezet politikai befolyásoló erejét jelentősen csökkenteni lehet. A másik a legfőbb vezetők „küldetéstudata”. Külső szakértőnk jegyzete.
Makro / Külgazdaság A kínai nukleáris erőket riadókészültségbe helyezte Mao – mi történt?
Káncz Csaba | 2019. október 18. 09:34
Kína ma 50 éve teljeskörű riadót rendelt el a nukleáris erőinél, Mao és a politikai vezetés pedig elmenekült Pekingből. Napjainkban viszont szilárd a Moszkva-Peking tengely, sőt Kissinger javaslatára a Fehér Ház próbálja lemorzsolni Moszkvát erről a tengelyről. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A kommunista diktátor szerelmesleveleket írt Trumpnak, aki bele is zúgott
Privátbankár.hu | 2018. október 1. 06:07
Donald Trump azt közölte egy választási kampánygyűlésen, hogy először ugyan kemény szóváltás volt közte és Kim Dzsongun között, de aztán beleszerettek egymásba. Gyönyörű, nagyszerű leveleket írt nekem - vallotta be az amerikai elnök. Ami nem jött össze Kim Dzsongun elődeinek, az neki tökéletesen: lóvá tett egy amerikai elnököt, nem is akárhogy.
Makro / Külgazdaság Észak-Korea még fel is pörgette az atomfegyvergyártást
Privátbankár.hu | 2018. július 2. 06:07
Miközben Kim Dzsongun a világ és különösen Trump elnök felé békeoffenzívát indított, és úgy tesz, mintha elfogadná a nukleáris leszerelést, amerikai titkosszolgálatok szerint folytatja a nukleáris fegyverek gyártását, csak titokban. Ezen persze a legkevésbé csodálkozunk, mi mást is tehetne, az ellenség két szép szeméért nem fog leszerelni.
Makro / Külgazdaság Figyelmeztettek az oroszok – Trump lépése új világháborúhoz vezethet?
Privátbankár.hu | 2018. június 20. 13:07
Ha militarizálják az űrt, az katasztrofális hatással lenne a világegyensúlyra az oroszok szerint.
Makro / Külgazdaság Kikerüli Trump a méretes csapdát
Fellegi Tamás | 2018. május 25. 14:31
Kicsit izgultunk, hogy Kim Dzsongun fel tudja-e ültetni az egész világot, de úgy tűnik, ez mégsem sikerült neki. Nem találkozik vele az amerikai elnök, mivel tudja, úgysem jutnának semmire: ez túl nagy presztízsveszteség lenne Trumpnak. Talán Kim se akarta igazán, így gond nélkül folytathatja a pávatáncot.
Makro / Külgazdaság Történelmi lépés: Észak-Korea kész letenni az atomfegyvereket
Privátbankár.hu | 2018. április 29. 15:41
Ennek bizonyítására még az Egyesült Államokat is meghívták, bezárják a tesztlabort.
Makro / Külgazdaság Nem várt hírrel robbantott az őrült diktátor: mégsem pusztul el a világ?
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 13:23
Egy ügyesen csomagolt bejelentést tett Kim Dzsongun: leállnak az észak-koreai atomkísérletekkel, még a kísérleti telepet is bezárják - a koreai diktátor határozott üzenetet küldött a közelgő csúcstalálkozók előtt. Nagyon régen volt már olyan, hogy távolodott a nukleáris háború réme, nem csoda, ha a fél nyugati világ reménykedve tapsol a bejelentésnek.
Makro / Külgazdaság Putyin úgy mondott békülékeny beszédet, hogy közben új fegyvereket jelentett be
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 17:57
Az újra megválasztott elnök a diplomáciai megoldásokra törekszik majd, hadi kiadásait mérsékli - de közben újabb katonai fejlesztésekről beszélt.
Makro / Külgazdaság Kész a csodafegyver? Putyin vagy hatalmasat blöffölt, vagy tényleg új korszak kezdődött
Privátbankár.hu | 2018. március 2. 07:53
Vlagyimir Putyin az új orosz hadászati fegyverek igenis léteznek, sikeresen tesztelték őket - minden cent, amit az amerikai adófizetők zsebéből rakétavédelemre fordítottak, innentől kezdve "kidobott pénz". Az orosz elnök szerint ennek ellenére a látszat csal, szó sincs hidegháborúról. Szakértők most találgatják: ez most a világ blöffje, vagy tényleg egy új korszak kezdődött a nukleáris elrettentésben?
Makro / Külgazdaság Ez már hidegháború: Putyin bejelentette a legyőzhetetlen orosz atomfegyvert
Privátbankár.hu | 2018. március 1. 12:48
Gyakorlatilag minden megvan, ami egy hidegháborúhoz kell - kemény üzenetet küldött Amerikának a negyedik elnöki ciklusra készülő Putyin.
Makro / Külgazdaság Most nőtt nagyot az esélye az atomháborúnak: Amerikának elege van az orosz fenyegetésből
Privátbankár.hu | 2018. február 3. 08:58
Washingtonban közzétették az atomfegyverek alkalmazásával kapcsolatos terveket, miután Trump elnök azt kérte, vizsgálják felül a nukleáris arzenált és az atomstratégiát. Nagyjából folytatják az eddigi politikát, de néhány dologban bekeményítenek: készek akár akkor is atomfegyverekkel válaszolni, amikor nem nukleáris támadás éri az Egyesült Államokat. Az orosz fenyegetés miatt fejlesztik az arzenált.
Makro / Külgazdaság Figyelem, Észak-Korea rakétát lőtt ki - hihetetlen, de megint tévesen fújtak riadót
Privátbankár.hu | 2018. január 16. 15:05
Még az előző téves riasztást sem sikerült megemészteni, most itt az újabb: ezúttal Japán lakosságára ijesztettek rá egy észak-koreai rakétakilövésről szóló álhírrel. Ha hetente lesz ilyen baki, senki sem fogja elhinni, ha tényleg baj van.
Makro / Külgazdaság Ha egyszer Trump tényleg bepöccen: hány perc alatt lehet atomcsapást indítani?
Privátbankár.hu | 2018. január 3. 13:10
Kim Dzsongun kezdte, Donald Trump folytatta - a két atomhatalom vezetője a nukleáris csapás elindításához használatos gombjukkal vág fel egymásnak, mintha csak a haveroknak pörgetnék a slusszkulcsot. A nukleáris elrettentésnek ez egy merőben új formája - de mi lenne, ha tényleg támadást akarna indítani az amerikai elnök? Kinek kell szólnia, és hány perc múlva emelkedne az égbe az első rakéta?
Makro / Külgazdaság Trump váratlan beszólása: az enyém nagyobb, mint Kim Dzsonguné!
Privátbankár.hu | 2018. január 3. 06:39
Alig 2 nap telt el az évből, máris bizton mondhatjuk, hogy az egész idei év egyik legerősebb tweetjét kapta a nyakába az amerikai elnöktől Kim Dzsongun.
Makro / Külgazdaság Villámgyorsan halad a koreai béke: válaszoltak a diktátornak
Privátbankár.hu | 2018. január 2. 09:02
Esélyt sem ad a dél-koreai vezetés Kim Dzsong Unnak, hogy meggondolja magát: miután az észak-koreai diktátor békéltető tárgyalásra tett javaslatot, a déli szomszéd rögtön időpontot fűzött a felajánláshoz. A két fél pontosan egy hét múlva ül össze rendezni a sorait, kérdés az, hogy 2018 végül a koreai kiegyezés éve lesz-e. Egy biztos: láthatóan mindkét fél nyitott valami hasonlóra.
Makro / Külgazdaság Az összeomlás szélén Trump kormánya - a háború is kitörhet miatta?
Káncz Csaba | 2017. december 5. 08:32
A politika természete alapján most a Fehér Ház mindent megtesz azért, hogy elterelje a figyelmet Trump megrendüléséről. Washington erősen eltúlozza Phenjan nukleáris képességeit. Peking ellenzi az észak-koreai rezsim összeomlasztását, mert tart attól, hogy az USA egy Amerika-barát rezsimet állítana föl Kína határán.
Makro / Külgazdaság Minden eddiginél veszélyesebb kísérletet hajtott végre Észak-Korea
Privátbankár.hu | 2017. november 29. 07:49
Most már Amerikáig ér a diktátor keze?
Makro / Külgazdaság Észak-Korea mozgolódik: nagyon hamar kitörhet a káosz?
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 10:33
Egy éven belül bejelenthetik, hogy végeztek az atomprogrammal.
Makro / Külgazdaság Észak-Korea nem tárgyal a nukleáris fegyverekről
Privátbankár.hu | 2017. november 18. 11:15
Észak-Korea kizárta, hogy tárgyalna a nukleáris fegyverek leszereléséről, mivel ellenségei hadgyakorlatokat folytatnak közvetlen közelében, de amúgy is a nukleáris fegyverek képezik az elrettentő erőt egy amerikai támadás ellen. Ez persze nem újdonság, de valamiért mégis reménykednek egyes szereplők, hogy lehet tárgyalni a kérdésről.
Makro / Külgazdaság Trump meghökkentő javaslata: új atomfegyvereket építhet Amerika?
Privátbankár.hu | 2017. október 11. 18:41
Amerikai sajtóhírek szerint Donald Trump növelné az USA nukleáris fegyverzetét.
Makro / Külgazdaság Katonai szakértők vázolják, milyen lesz a háború Észak-Koreával
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 26. 18:30
Nyugalmazott amerikai tábornokok próbálják felvázolni, hogy nézne ki egy tényleges háború Észak-Korea és ellenségei, mindenekelőtt Amerika között. Van mire alapozni, hisz közel 70 éve már zajlott a harc, csak azóta tűzszünet van. Egyúttal az esélyét is latolgatják, hogy lesz-e háború, és ha igen, hagyományos vagy nukleáris lesz-e.
Makro / Külgazdaság Trump olyat mondott Észak-Koreának, amilyet még nem hallott a világ
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 23. 10:22
Matura Tamás külpolitikai szakértő szerint egyre aggasztóbb az Egyesült Államok és Észak-Korea közti "szájkarate", amely új szintre lépett a héten.
Makro / Külgazdaság Olyan fájdalmat és szenvedést ígér Észak-Korea, amilyet még nem látott Amerika
Gáspár András | 2017. szeptember 11. 13:01
Ha az Egyesült Államok keresztülviszi az ENSZ BT-n a szankciók szigorítását, akkor Észak-Korea kemény megtorlással válaszol - ígéri Kim Dzsongun. A hidrogénbombával kísérletező diktatúrát gazdasági intézkedésekkel akarják sarokba szorítani, amely cserébe újabb támadással fenyeget.
Részvény / Deviza / Áru Kínos helyzetbe hozta Kínát déli szomszédja
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 5. 06:06
A koreai válság addig a szintig fokozódott, amíg Kína is alaposan belekerült, pedig szeretett volna lehetőség szerint távol maradni tőle. Megoldás ugyanakkor nem látszik, már csak az segíthetne, ha a nagyhatalmak, de legalább Kína és Amerika meg tudnának állapodni egymással, erre azonban egyelőre nem sok remény van.
Makro / Külgazdaság Kim Dzsong Un elhalasztja Guam megtámadását
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 15. 15:03
Az észak-koreai diktátor elhalasztotta a döntést, hogy kilője-e Guamra a tervezett négy rakétát, miután ezt eredetileg augusztus közepére ígérte, és most itt az időpont. Most megvárja, mit lép amerikai ősellensége, Dél-Korea pedig aktivizálja magát, és megpróbál hatékonyabban közbenjárni a háború elkerülése érdekében.
Makro / Külgazdaság Ne nézz a villanásba, keress menedéket – Guam felkészült az atomtámadásra
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 14. 06:07
Nemrég Hawaii jelentette be, hogy polgári védelmi gyakorlatba kezd, de azóta az észak-korai diktátor már Guamot fenyegeti rakétáival, így most ott jött el a felkészülés ideje. Mindenesetre kiadták az instrukciókat, noha bíznak benne, hogy ha jön is ellenséges rakéta, leszedik időben. Nézzük, mi a teendő, ha gombafelhőt látunk.
Makro / Külgazdaság Amerika és Észak-Korea készül a katonai összecsapásra
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 11. 06:07
Konkrét tervek láttak napvilágot, hogy melyik fél mit tenne, ha eljön a döntő pillanat. Amerika megelőző csapást tervez, Észak-Korea pedig az attól elriasztó csapást. Nehéz helyzet, és még egy, az utolsó pillanatban kötött egyezmény sem érne többet, mint annak idején a Müncheni paktum Hitlerrel, a felek tovább rettegnének egymástól.
Részvény / Deviza / Áru Kár rettegni az atomháborútól - úgyse éljük túl?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 10. 14:41
Azt hihetnénk, ha valamitől, akkor az atomháború rémétől pánik tör ki a tőkepiacokon - hogy lehet, hogy ez mégsem következett be?
Makro / Külgazdaság Hawaii már készül az észak-koreai rakétatámadásra
Privátbankár.hu | 2017. július 24. 06:06
Ugyan eddig reménykedett Amerika, hogy sokáig nem lő messzire Kim Dzsong Un, de most már láthatja mindenki, hogy mégis, és lassan képes lesz egy új Pearl Harbor-i támadásra, csak most atomrakétával. Az Amerikához tartozó szigetcsoport nem vár ölbe tett kézzel, indul a polgári védelmi oktatás.
Makro / Külgazdaság Kinek van a legtöbb atomfegyvere a világon? Ők pusztíthatják el a világot
Gáspár András | 2017. július 23. 10:41
122 ország készül arra, hogy betiltsák az atomfegyvereket - pont azok, akiknek nincs is nukleáris robbanófejük, és szövetségeseik sem adnának kölcsön nekik adott esetben. Jelenlegi ismereteink szerint 9 ország alkotja az atomhatalmak elitklubját, a két hidegháborús hatalom birtokolja az arzenál bő 90 százalékát.
Makro / Külgazdaság Már Dél-Korea is háborúra számít
Fellegi Tamás | 2017. május 17. 14:05
Az új dél-koreai elnök, Mun Dzsein közölte, hogy megnőtt a konfliktus valószínűsége a másik Koreával miután az tovább erőlteti nukleáris és rakétaprogramját. Pár órával korábban még azt mondta, tárgyalni akar az északiakkal. Most egyszerre akar tárgyalni és szankciózni, kérdés, mire jut vele. A legnagyobb veszélynek háború esetén mégiscsak saját országa van kitéve.
Makro / Külgazdaság Kitört a világbéke: Észak-Korea tárgyalna Amerikával
Privátbankár.hu | 2017. május 13. 09:56
Egy magas rangú észak-koreai diplomata szerint megfelelő körülmények között országa tárgyalna Amerikával is, sőt akár népének kapitalista felével is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG