Hirdetés
Hirdetés

Ismét a pénztárcánkban turkálnak - ennyivel lettünk gazdagabbak

2018. április 20., 09:05

Egy év alatt majdnem 12 százalékkal nőttek a bérek.

A KSH legfrissebb adatai szerint februárban a bruttó átlagkereset nemzetgazdasági szinten 306 500 forint volt, ami 11,9 százalékkal jelent többet az egy évvel korábban látott adathoz képest. Az év első két hónapjában a bruttó átlagkereset 308 700, míg a nettó 205 300 forint volt, tudta meg a Privátbankár.hu. Ez mind a két esetben 12,9 százalékos bővülést jelent éves szinten. A nemzetgazdasági szinten a nettó átlagbér 203 800 forint, családi kedvezmények nélkül. A 2 százalékos inflációt figyelembe véve a reálkereset 10,7 százalékkal növekedett egy év alatt.

Forrás: KSH

Hirdetés

A legtöbbet továbbra is a pénzügyi és a biztosítási tevékenységet végző gazdasági ágban volt a legmagasabb, itt átlagosan bruttó 555 600 forintot lehet keresni, míg a legkevesebbet, bruttó 204 500 forintot a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás területén vihetik gaza a dolgozók. A költségvetési és a nonprofit szféra egyes szervezeteinél a dolgozók - mintegy 77 ezer ember - kompenzációban részesül, ennek mértéke 8700 illetve 7600 forint.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Óriási a pörgés a lakáspiacon - de mit hoz a nyár?

Óriási a pörgés a lakáspiacon - de mit hoz a nyár?

Az ingatlanpiacon jellemzően a téli időszak és a legforróbb nyári hónapok a legkevésbé aktívak és általában a nyár végén, az ősz beköszöntével cserél gazdát a legtöbb lakás. 2018-ban a korábbi évekhez képest már az első négy hónapban több adásvétel történt.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?