Hirdetés
Hirdetés

Ismét a pénztárcánkban turkálnak - ennyivel lettünk gazdagabbak

2018. április 20., 09:05

Egy év alatt majdnem 12 százalékkal nőttek a bérek.

A KSH legfrissebb adatai szerint februárban a bruttó átlagkereset nemzetgazdasági szinten 306 500 forint volt, ami 11,9 százalékkal jelent többet az egy évvel korábban látott adathoz képest. Az év első két hónapjában a bruttó átlagkereset 308 700, míg a nettó 205 300 forint volt, tudta meg a Privátbankár.hu. Ez mind a két esetben 12,9 százalékos bővülést jelent éves szinten. A nemzetgazdasági szinten a nettó átlagbér 203 800 forint, családi kedvezmények nélkül. A 2 százalékos inflációt figyelembe véve a reálkereset 10,7 százalékkal növekedett egy év alatt.

Forrás: KSH

Hirdetés

A legtöbbet továbbra is a pénzügyi és a biztosítási tevékenységet végző gazdasági ágban volt a legmagasabb, itt átlagosan bruttó 555 600 forintot lehet keresni, míg a legkevesebbet, bruttó 204 500 forintot a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás területén vihetik gaza a dolgozók. A költségvetési és a nonprofit szféra egyes szervezeteinél a dolgozók - mintegy 77 ezer ember - kompenzációban részesül, ennek mértéke 8700 illetve 7600 forint.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?