Hirdetés
Hirdetés

Ismét a pénztárcánkban turkálnak - ennyivel lettünk gazdagabbak

2018. április 20., 09:05

Egy év alatt majdnem 12 százalékkal nőttek a bérek.

A KSH legfrissebb adatai szerint februárban a bruttó átlagkereset nemzetgazdasági szinten 306 500 forint volt, ami 11,9 százalékkal jelent többet az egy évvel korábban látott adathoz képest. Az év első két hónapjában a bruttó átlagkereset 308 700, míg a nettó 205 300 forint volt, tudta meg a Privátbankár.hu. Ez mind a két esetben 12,9 százalékos bővülést jelent éves szinten. A nemzetgazdasági szinten a nettó átlagbér 203 800 forint, családi kedvezmények nélkül. A 2 százalékos inflációt figyelembe véve a reálkereset 10,7 százalékkal növekedett egy év alatt.

Forrás: KSH

Hirdetés

A legtöbbet továbbra is a pénzügyi és a biztosítási tevékenységet végző gazdasági ágban volt a legmagasabb, itt átlagosan bruttó 555 600 forintot lehet keresni, míg a legkevesebbet, bruttó 204 500 forintot a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás területén vihetik gaza a dolgozók. A költségvetési és a nonprofit szféra egyes szervezeteinél a dolgozók - mintegy 77 ezer ember - kompenzációban részesül, ennek mértéke 8700 illetve 7600 forint.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 067 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Az ázsiai nagyhatalom gazdasága óriásit fejlődött az elmúlt évtizedekben, ám tavaly hirtelen úgy belassult a növekedés, amilyenre közel harminc éve nem volt példa. A hosszú ideig tartó dübörgés annak volt köszönhető, hogy a kínai munkások egy része mert váltani, kockáztatni, és miután kaptak némi teret az államtól a szabad mozgásra, megcsinálták a szerencséjüket: szalagmunkásból gyárigazgatókká váltak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?