Hirdetés
Hirdetés

Kezd elszabadulni a pokol Trump döntésének nyomán

2017. december 08., 14:49
Cimkék
Izrael
, Jeruzsálem
, Hamász

Alig egy nap telt el Trump bejelentése óta, de már eszkalálódik a feszültség.

A Hamász tegnap hirdette meg a „harag napját” és a harmadik intifádát, ennek keretében több ezer palesztin tüntetett Gáza nyugati, és Jeruzsálem keleti részén az amerikai elnök bejelentése ellen.

Az Al-Aksa mecset imájának vége után a tüntetők a jeruzsálemi óváros felé indultak, egyebek mellett azt kiabálva, hogy „Jeruzsálem a miénk”, illetve „Nincs szükségünk üres szavakra, hanem kövekre és Kalasnyikovokra”.

Hirdetés

A Hamász egyik fejének bejelentése szerint mindenki, aki Amerikához hasonlóan Jeruzsálembe telepíti a nagykövetségét a palesztinok ellenségéve és célpontjává válik. Az iszlamista szervezet egyébként Donald Trump képeit is elégette.

Sokkoló döntés

Ahogy arról mi is írtunk, Trump elsősorban saját haszna miatt deklarálta Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Ugya Benjámin Netanjahu és Izrael ujjongva fogadta a lépést, az USA szövetségesei már kevésbé. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?