Hirdetés

Lázár: a nyilas és kommunista házmesterek országa vagyunk

2017. április 18., 09:14

A miniszer szerint az orosz hitel helyett más alternatívákat is figyelnek Paks 2 finanszírozására. Rengeteg témáról beszélt, például választási költségvetésről is.

Hirdetés

Interjút adott a Világgazdaságnak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, amelyben elmondta:

  • sokkal egyszerűbbé teszi a kormány a vállalkozók számára a közművek bevezetését. "A szolgáltatók hatalmát megnyirbáljuk, munkatempójukat gyorsítjuk. Jobban kell dolgozniuk kevesebb pénzért"
  • Nem lesz választási költségvetés, szerinte sosem szórják az adófizetők pénzét. Viszont nem lesznek vesztesek, minden tárca megkapja, amit kér, vagy többet.
  • Gyorsabb bővülés kell, de nem lesz megszorítás - reagál a napokban megjelent hírekre.
  • Erősíteni kell az önálló hadiipart.
  • "2017 a béremelések éve. Ez a tendencia jövőre is folytatódik, hiszen a minimálbér 138 ezer, a garantált bérminimum pedig 180 ezer forintra nő." A béremelés nem növeli a szürke- és a feketegazdaságot.
  • Nem a kormány küldi el a fiatalokat az országból, hanem hívják őket, mégsem lehet rendesen megélni. "Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga."
  • 2020 után is jöhet uniós pénz, de megváltozik a pénzfelhasználás rendszere: vissza nem térítendő helyett visszatérítendő források lesznek, fejlesztési alapokat hívnak életre.
  • Korrupcióról: "emlékeztetem önöket, hogy a nyilas és kommunista házmesterek országa vagyunk, ezért nem csoda, hogy minden vizsgálat magyar feljelentésre indult." Politikai okok miatt vagyunk fekete bárányok Brüsszelben.
  • A kormány megvédi a rezsicsökkentést.
  • Vizsgálják, hogy Paks 2-t lehet-e máshonnan finanszírozni és nem orosz hitelből. Az energiaszükséglet egyik felét az atomerőmű, a másikat viszont zöld energia fedezi majd.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A Google és az EU is moratóriumot hirdet az arcfelismerő rendszerekre

A Google és az EU is moratóriumot hirdet az arcfelismerő rendszerekre

Moratóriumot vezetne be az EU az arcfelismerő rendszerek nyilvános használatára, de a Google is támogatja a technológia ideiglenes halasztását. Közben egy aprócska start-up cég, a Clearview AI egy három milliárd képet tartalmazó gigantikus méretű adatbázist épített fel arcfelismerő rendszeréhez.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?