Hirdetés
Hirdetés

Megállt az élet Amerikában – több ezren nem tudják felvenni a munkát

2018. február 09., 08:23

Egyetlen szavazaton múlt, megint nem sikerült megszavazni a költségvetést.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Megy a csiki-csuki a Fehér Házban: míg tegnap úgy tűnt, hogy sikerül elejét venni Trump fenyegetőzésének, és sikerül megegyeznie a republikánusoknak és a demokratáknak a kormányzati költségvetésről, ma azonban leállt a működés. Csütörtökön kellett volna ugyanis szavaznia a kongresszus felsőházának, a szenátusnak, azonban a vitát felfüggesztették, így pénteken ismét leállnak a nem alapvető fontosságú kormányzati hivatalok.

A dolog szépséghibája, hogy az egész mindössze egyetlen szenátor, a Kentucky állambeli, republikánus párti Rand Paul szavazatán múlott. A politikus ugyanis ellenzi a törvényjavaslatot, mivel rendkívül „pénzszóró” (emlékezzünk, Trump kiharcolta, hogy csak idén további 1000 milliárd (!!) dollárt fordítsanak védelmi kiadásokra), ezzel a vonulattal pedig a szenátor nem ért egyet. Paul több kiegészítést is javasolt, egyebek mellett szigorúbb felső határt akar szabni a kormányzati munkára szánt kiadásoknak.

Hirdetés

Beintettek neki, ő visszaintett

A szenátusi vezetők ugyanakkor világossá tették: nem fogadják el a javaslatokat, mivel így ugyanolyan, a kormányzati működéshez szükséges költségvetést fogadnának el, mint amilyen az előző volt. Mire Paul egész egyszerűen nemmel szavazott, így a költségvetés ismét elbukott. A Fehér Ház költségvetési hivatala csütörtökön már a várható leállásra készítette fel a nem alapvető fontosságú munkát végző kormányhivatalokat, ilyenek például a nemzeti parkok vagy épp a NASA is.

A vita emellett a DACA-program sorsa miatt is húzódik ilyen régóta, erről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Támadnak a szuperbaktériumok – ki nem találod, mi lehet a gyógyír

Támadnak a szuperbaktériumok – ki nem találod, mi lehet a gyógyír

Napjainkban egyre nagyobb gondot okoznak az úgynevezett szuperbaktériumok, ezek ugyanis rendkívül ellenállóak az antibiotikumos kezelésekkel szemben. Egy-egy új baktériumtörzs fejlődése így soha nem látott, súlyos betegségek kialakulásához vezethet. Szerencsére a tudósok találtak egy módszert, amivel felvehetik a harcot – ehhez azonban előbb meg kell fejniük egy kacsacsőrű emlőst.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?