Hirdetés
Hirdetés

Megállt az élet Amerikában – több ezren nem tudják felvenni a munkát

2018. február 09., 08:23

Egyetlen szavazaton múlt, megint nem sikerült megszavazni a költségvetést.

Megy a csiki-csuki a Fehér Házban: míg tegnap úgy tűnt, hogy sikerül elejét venni Trump fenyegetőzésének, és sikerül megegyeznie a republikánusoknak és a demokratáknak a kormányzati költségvetésről, ma azonban leállt a működés. Csütörtökön kellett volna ugyanis szavaznia a kongresszus felsőházának, a szenátusnak, azonban a vitát felfüggesztették, így pénteken ismét leállnak a nem alapvető fontosságú kormányzati hivatalok.

A dolog szépséghibája, hogy az egész mindössze egyetlen szenátor, a Kentucky állambeli, republikánus párti Rand Paul szavazatán múlott. A politikus ugyanis ellenzi a törvényjavaslatot, mivel rendkívül „pénzszóró” (emlékezzünk, Trump kiharcolta, hogy csak idén további 1000 milliárd (!!) dollárt fordítsanak védelmi kiadásokra), ezzel a vonulattal pedig a szenátor nem ért egyet. Paul több kiegészítést is javasolt, egyebek mellett szigorúbb felső határt akar szabni a kormányzati munkára szánt kiadásoknak.

Hirdetés

Beintettek neki, ő visszaintett

A szenátusi vezetők ugyanakkor világossá tették: nem fogadják el a javaslatokat, mivel így ugyanolyan, a kormányzati működéshez szükséges költségvetést fogadnának el, mint amilyen az előző volt. Mire Paul egész egyszerűen nemmel szavazott, így a költségvetés ismét elbukott. A Fehér Ház költségvetési hivatala csütörtökön már a várható leállásra készítette fel a nem alapvető fontosságú munkát végző kormányhivatalokat, ilyenek például a nemzeti parkok vagy épp a NASA is.

A vita emellett a DACA-program sorsa miatt is húzódik ilyen régóta, erről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?