Hirdetés
Hirdetés

Nagy bejelentés készül? Kiléptetnék a Fideszt a Néppártból

2019. március 07., 09:40

A vezető kormánypárti lap vezércikkben érvel amellett, hogy a Fidesznek ott kell hagynia az Európai Néppártot.

Orbán Viktor miniszterelnök és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően a Parlament Munkácsy-termében 2015. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Válófélben: Orbán Viktor és Manfred Weber a Parlamentben 2015. szeptemberben. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzet szerint elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére, és a régi felbontására.

„Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal. A néppárt már nem Helmut Kohl pártja.”

Hirdetés

A lap szerint a  mai néppárt nem különböztethető meg sem a szocialistáktól, sem a liberálisoktól, és nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem az európai hagyományt.

„A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett.”

Salvinivel kötnének szövetséget

A Magyar Nemzet úgy véli: a néppárt mára megtagadta Helmut Kohl örökségét, helyette Soros György lázálmát kívánja megvalósítani a „nyitott társadalomról”.

„A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke. Nincs mire várni tovább – pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni! Így, és csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak, megvédeni a nemzetek Európáját és benne Magyarországot.”

Ultimátumot adott Weber

Mint ismert, Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje a Bild című német lapnak adott interjúban három feltételt szabott ahhoz, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradhasson.

Az első feltétel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke "azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát". A második feltétel, hogy bocsánatot kér a tagpártoktól. A harmadik feltétel, hogy biztosítja "a Soros György által támogatott" Közép-európai Egyetem megmaradását Budapesten, és azt is, hogy az intézmény "ismét ki tud adni amerikai diplomákat" a magyar fővárosban. Manfred Weber szerint "még ebben a hónapban" világossá kell válnia, hogy teljesülnek-e a feltételek.

A Fidesz és a Néppárt viszályáról szóló háttéranyagainkat itt és itt olvashatja.

UPDATE

Legújabb cikkünk Orbán Viktor reakciójával itt érhető el.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Túlzás nélkül lerohanták a nyaralók kínálati piacát a leendő vásárlók - ismertette legfrissebb elemzését az ingatlan.com, amely a Balaton és a Velencei-tó melletti települések és az érintett megyékben eladásra kínált lakóingatlanok - lakások, házak és nyaralók - kínálatát és árát vizsgálta több ezer hirdetés adatai alapján.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?