Hirdetés
Hirdetés

Nagy bejelentés készül? Kiléptetnék a Fideszt a Néppártból

2019. március 07., 09:40

A vezető kormánypárti lap vezércikkben érvel amellett, hogy a Fidesznek ott kell hagynia az Európai Néppártot.

Orbán Viktor miniszterelnök és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően a Parlament Munkácsy-termében 2015. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Válófélben: Orbán Viktor és Manfred Weber a Parlamentben 2015. szeptemberben. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzet szerint elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére, és a régi felbontására.

„Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal. A néppárt már nem Helmut Kohl pártja.”

Hirdetés

A lap szerint a  mai néppárt nem különböztethető meg sem a szocialistáktól, sem a liberálisoktól, és nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem az európai hagyományt.

„A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett.”

Salvinivel kötnének szövetséget

A Magyar Nemzet úgy véli: a néppárt mára megtagadta Helmut Kohl örökségét, helyette Soros György lázálmát kívánja megvalósítani a „nyitott társadalomról”.

„A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke. Nincs mire várni tovább – pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni! Így, és csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak, megvédeni a nemzetek Európáját és benne Magyarországot.”

Ultimátumot adott Weber

Mint ismert, Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje a Bild című német lapnak adott interjúban három feltételt szabott ahhoz, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradhasson.

Az első feltétel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke "azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát". A második feltétel, hogy bocsánatot kér a tagpártoktól. A harmadik feltétel, hogy biztosítja "a Soros György által támogatott" Közép-európai Egyetem megmaradását Budapesten, és azt is, hogy az intézmény "ismét ki tud adni amerikai diplomákat" a magyar fővárosban. Manfred Weber szerint "még ebben a hónapban" világossá kell válnia, hogy teljesülnek-e a feltételek.

A Fidesz és a Néppárt viszályáról szóló háttéranyagainkat itt és itt olvashatja.

UPDATE

Legújabb cikkünk Orbán Viktor reakciójával itt érhető el.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Még csak a héten került a parlament elé a szociális hozzájárulási adó július elsejétől életbe lépő csökkentéséről szóló törvényjavaslat, de a költségvetési törvény fejezeti köteteiből kiderül, mikor várható a következő mérséklés.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?