Hirdetés
Hirdetés

Nagyobb felfordulást okoz Budapesten Erdogan, mint Putyin

2018. október 06., 08:58

Hétfőn és kedden Budapestre látogat a török elnök, ezért az ilyenkor szokottnál is komolyabb útlezárások, biztonsági intézkedések lesznek, melyek így két hétköznap is megnehezítik a városban és esetenként a környékén való közlekedést. Felejtsük el az autót, dolgozzunk otthonról, esetleg vegyünk ki szabadságot.

Az MTI közleménye szerint Recip Tayyip Erdogan török államfő Áder János köztársasági elnök meghívására érkezik Magyarországra kétnapos látogatásra. Áder János a Szent György téren fogadja Erdogant, és hétfőn találkozik a török elnök Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Kedden délelőtt rendezik Budapesten - a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében - a Magyarország-Törökország Üzleti Fórumot, amelynek nyitóbeszédét Erdogan mondja el. Az eseményen több mint százötven magyar és török vállalkozás folytat majd kétoldalú üzleti tárgyalásokat.

Hirdetés

A látogatást rendkívüli biztonsági intézkedések kísérik, a török elnök védelmét a TEK fogja ellátni, és a lehetséges útlezárások alapján úgy tűnik, hogy az elnök biztonsága érdekében egyszerre akár több alternatív útvonalat is lezárhatnak például a repülőtérről való távozása majd odaérkezése idején, hogy ne lehessen tudni, hol halad (ez az intézkedés az orosz elnök látogatása idején is megtörtént).

A városon belül viszont a szokásosnál komolyabb lezárások várhatók, miután, mégpedig már vasárnaptól. A BRFK szerint Hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret.

A BRFK azt írta, hogy vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe, amely a főváros I., II., V., VI., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületét is érinti. Sok helyen tilos lesz megállni.

Szakaszosan és időszakosan lezárnak több utat, útvonalat: hétfő délelőtt 11-től délután 2-ig például a 4-es főutat, az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Hősök terét és az Andrássy utat érinti az intézkedés.
A részletes tájékoztató a www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/utinfo/forgalmirend-valtozasok/ideiglenes-forgalomkorlatozas-budapest-tobb-68 oldalon olvasható.

A Terrorelhárítási Központ közölte, hogy a belügyminiszter kijelölése alapján ők látják el a személyvédelmi feladatokat. Hangsúlyozták, hogy a küldöttség mozgásával párhuzamosan léptetik életbe a személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket, amelyekről a www.tek.gov.hu/letoltes.html oldalon lehet tájékozódni.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

Ami mögött egyértelműen az Egyesült Államok és Irán közötti feszültség áll. Ezzel magyarázható, hogy észak-amerikai könnyűolaj (WTI) hordója több mint 3 százalékkal drágulva immár a 60 dolláros szintet közelíti, míg a Brent típusúé 2,6 százalékos szárnyalást követően a 67 dolláros szintet ostromolja. Ezek egy hónapja nem látott magasságok.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?