Hirdetés
Hirdetés

Nagyon meg akarja oldani az EU az izraeli-palesztin konfliktust

2018. szeptember 18., 13:07
Cimkék
Izrael
, EU
, Palesztina

Az Európai Unió Tanácsa a közel-keleti békefolyamathoz rendelt új különleges EU-képviselővé nevezte ki Susanna Terstal korábbi holland diplomatát.

Az uniós ügyekért felelős minisztereket tömörítő tanács keddi közleménye szerint a különleges képviselő feladata az olyan tevékenységek és kezdeményezések támogatása, amelyek az izraeli-palesztin konfliktus végleges, a két egymás mellett létrejövő állam megoldásán alapuló rendezésének irányába mutatnak.

Ennek keretében a különmegbízott „szoros kapcsolatot épít ki és tart fenn a közel-keleti békefolyamatban részt vevő valamennyi féllel, az érintett politikai szereplőkkel, más országokkal, valamint az ENSZ-szel és egyéb nemzetközi szervezetekkel, hogy együttműködjön velük a békefolyamat megszilárdítása érdekében”. Elősegíti továbbá a felek közötti kapcsolatteremtést, és szükség esetén hozzájárul egy új tárgyalási keret kidolgozásához.

Hirdetés

Susanna Terstal Hollandia nagykövete volt Angolában, majd Iránban. 1994-től a holland külügyminisztérium jogi szolgálatán töltött be különböző tisztségeket, később Hollandia ENSZ és más nemzetközi szervezetek melletti helyettes állandó képviselője volt Genfben.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 067 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Repülőrajtot vett a lakáspiac – a vevők most bármit megvesznek?

Repülőrajtot vett a lakáspiac – a vevők most bármit megvesznek?

Az év kiugró emelkedéssel indult: a kereslet jelentősen erősödött az eladó és a kiadó lakásoknál egyaránt. A fokozódó kereslet és a lakások folyamatos drágulása azonban nem azt jelenti, hogy bármilyen ingatlant bármilyen áron lehet értékesíteni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?