Hirdetés
Hirdetés

Nagyon meg akarja oldani az EU az izraeli-palesztin konfliktust

2018. szeptember 18., 13:07
Cimkék
Izrael
, EU
, Palesztina

Az Európai Unió Tanácsa a közel-keleti békefolyamathoz rendelt új különleges EU-képviselővé nevezte ki Susanna Terstal korábbi holland diplomatát.

Az uniós ügyekért felelős minisztereket tömörítő tanács keddi közleménye szerint a különleges képviselő feladata az olyan tevékenységek és kezdeményezések támogatása, amelyek az izraeli-palesztin konfliktus végleges, a két egymás mellett létrejövő állam megoldásán alapuló rendezésének irányába mutatnak.

Ennek keretében a különmegbízott „szoros kapcsolatot épít ki és tart fenn a közel-keleti békefolyamatban részt vevő valamennyi féllel, az érintett politikai szereplőkkel, más országokkal, valamint az ENSZ-szel és egyéb nemzetközi szervezetekkel, hogy együttműködjön velük a békefolyamat megszilárdítása érdekében”. Elősegíti továbbá a felek közötti kapcsolatteremtést, és szükség esetén hozzájárul egy új tárgyalási keret kidolgozásához.

Hirdetés

Susanna Terstal Hollandia nagykövete volt Angolában, majd Iránban. 1994-től a holland külügyminisztérium jogi szolgálatán töltött be különböző tisztségeket, később Hollandia ENSZ és más nemzetközi szervezetek melletti helyettes állandó képviselője volt Genfben.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 32 110 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással igen jelentős, a természetjárás feltételeit javító fejlesztések kezdődnek Budapest környékén és az ország kiemelt térségeiben. Többek között kilátók és látogatóközpontok, tanösvények épülnek, megújul számos turistaház, rendbe teszik a kirándulók által használt pihenőhelyeket. A most induló, 2020 szeptemberig tartó beruházásokkal a térségek évente várhatóan több tízmillió látogatót vonzanak majd.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?