Hirdetés
Hirdetés

Nagyon meg akarja oldani az EU az izraeli-palesztin konfliktust

2018. szeptember 18., 13:07
Cimkék
Izrael
, EU
, Palesztina

Az Európai Unió Tanácsa a közel-keleti békefolyamathoz rendelt új különleges EU-képviselővé nevezte ki Susanna Terstal korábbi holland diplomatát.

Az uniós ügyekért felelős minisztereket tömörítő tanács keddi közleménye szerint a különleges képviselő feladata az olyan tevékenységek és kezdeményezések támogatása, amelyek az izraeli-palesztin konfliktus végleges, a két egymás mellett létrejövő állam megoldásán alapuló rendezésének irányába mutatnak.

Ennek keretében a különmegbízott „szoros kapcsolatot épít ki és tart fenn a közel-keleti békefolyamatban részt vevő valamennyi féllel, az érintett politikai szereplőkkel, más országokkal, valamint az ENSZ-szel és egyéb nemzetközi szervezetekkel, hogy együttműködjön velük a békefolyamat megszilárdítása érdekében”. Elősegíti továbbá a felek közötti kapcsolatteremtést, és szükség esetén hozzájárul egy új tárgyalási keret kidolgozásához.

Hirdetés

Susanna Terstal Hollandia nagykövete volt Angolában, majd Iránban. 1994-től a holland külügyminisztérium jogi szolgálatán töltött be különböző tisztségeket, később Hollandia ENSZ és más nemzetközi szervezetek melletti helyettes állandó képviselője volt Genfben.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szerelmi dráma bonyolítja a brit miniszterelnök-választást

Szerelmi dráma bonyolítja a brit miniszterelnök-választást

Érezhetően csökkent Boris Johnson népszerűsége a múlt heti családi perpatvar után egy felmérés szerint. A miniszterelnöki posztért folyó verseny esélyese csúnyán összekapott párjával, de továbbra is vele együtt szeretne beköltözni a Downing Street 10-be. Johnson a történteket nem kommentálta, megerősítette viszont, hogy győzelme esetén október 31-én kilépteti országát az EU-ból.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?