Hirdetés
Hirdetés

Nem menekültek meg: komoly bírságot fizethet a Wizz Air és a Ryanair

2018. szeptember 26., 08:08

Az utóbbi hónapok problémái miatt sokmilliós bütetést kell kifizetnie a két fapadosnak.

Budapest Főváros Kormányhivatala százmillió forintra bírságolta a Ryanair és 25 millió forintra a Wizz Air diszkont légitársaságot. Az elsőfokú, nem jogerős ítéletet a nyári poggyászkezeléssel, illetve utasfelvétellel kapcsolatos súlyos mulasztások miatt hozták – közölte a Miniszterelnökség.

A kormányhivatal megállapítása szerint a társaságok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, a vizsgálat alapján a egyértelművé vált, hogy a légitársaságok nem tettek meg minden tőlük elvárhatót az utasok megfelelő tájékoztatása érdekében. Ahogy arról korábban írtunk, a két fapados társaság ellen július végén, illetve augusztus elején indított fogyasztóvédelmi eljárást a kormányhivatal.

Hirdetés

A Miniszterelnökség akkor közlése szerint a Wizz Air tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, és nem biztosítja az utasok által előzetesen kifizetett szolgáltatásokat, mindeközben semmibe veszi a fogyasztóvédelem alapvető szabályait. A nyáron megjelent hírek szerint több Wizz Air járatnál is előfordult, hogy nem tudtak elszállítani minden jeggyel rendelkező utast, mert nem fértek föl az adott gépre – a Ryanairrel szemben pedig a sorozatos, poggyászkezeléssel kapcsolatos incidensek miatt indítottak eljárást.

Otthagyott csomagok, dühös utasok: kiakadtunk a fapadosokra

Rájár a rúd Európa vezető fapadosaira: a Ryanairt folyamatos sztrájkok sújtják, a Wizz Airnél feltorlódtak az utasok, és mindkét cég ellen fogyasztóvédelmi eljárás indult itthon. Ráadásul az elmúlt negyedévben mindkét légitársaság eredménye romlott. További részletek >>>

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Panamai helyett mikor lesz magyar dinnye a boltokban? Megnéztük, milyen lesz az idei szezon

Panamai helyett mikor lesz magyar dinnye a boltokban? Megnéztük, milyen lesz az idei szezon

Míg tavaly a korán jött nyár, most a hűvös és csapadékos május okozott gondot a magyar dinnyetermelőknek, de állítják: a minőséggel idén nem lesz probléma. A boltok zöldséges standjain a görög görög és új vetélytársként megjelenő marokkói import mellett lassan felbukkan a magyar is, elsőként a sárgadinnye, míg a görögdinnye július közepére várható. Az áruházláncok ígérik, ha már lesz magyar is, leállnak az importtal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?