Hirdetés
Hirdetés

Nem menekültek meg: komoly bírságot fizethet a Wizz Air és a Ryanair

2018. szeptember 26., 08:08

Az utóbbi hónapok problémái miatt sokmilliós bütetést kell kifizetnie a két fapadosnak.

Budapest Főváros Kormányhivatala százmillió forintra bírságolta a Ryanair és 25 millió forintra a Wizz Air diszkont légitársaságot. Az elsőfokú, nem jogerős ítéletet a nyári poggyászkezeléssel, illetve utasfelvétellel kapcsolatos súlyos mulasztások miatt hozták – közölte a Miniszterelnökség.

A kormányhivatal megállapítása szerint a társaságok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, a vizsgálat alapján a egyértelművé vált, hogy a légitársaságok nem tettek meg minden tőlük elvárhatót az utasok megfelelő tájékoztatása érdekében. Ahogy arról korábban írtunk, a két fapados társaság ellen július végén, illetve augusztus elején indított fogyasztóvédelmi eljárást a kormányhivatal.

Hirdetés

A Miniszterelnökség akkor közlése szerint a Wizz Air tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, és nem biztosítja az utasok által előzetesen kifizetett szolgáltatásokat, mindeközben semmibe veszi a fogyasztóvédelem alapvető szabályait. A nyáron megjelent hírek szerint több Wizz Air járatnál is előfordult, hogy nem tudtak elszállítani minden jeggyel rendelkező utast, mert nem fértek föl az adott gépre – a Ryanairrel szemben pedig a sorozatos, poggyászkezeléssel kapcsolatos incidensek miatt indítottak eljárást.

Otthagyott csomagok, dühös utasok: kiakadtunk a fapadosokra

Rájár a rúd Európa vezető fapadosaira: a Ryanairt folyamatos sztrájkok sújtják, a Wizz Airnél feltorlódtak az utasok, és mindkét cég ellen fogyasztóvédelmi eljárás indult itthon. Ráadásul az elmúlt negyedévben mindkét légitársaság eredménye romlott. További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?