Hirdetés
Hirdetés

Óriási kedvezményt kapnak a fiatalok - most utazz te is!

2018. február 20., 16:40

Idén nyártól igénybe vehető az EU fiataloknak szánt ingyenes utazási kedvezménye.

Már idén nyáron igénybe vehető lesz az Európai Unió, az európai identitás kialakítását és megerősítését célzó, fiataloknak szánt utazási kedvezménye – mondta Ujhelyi István. Az MSZP európai parlamenti képviselője elmondta: azt szeretnék, hogy az Európai Parlament által tavaly megszavazott támogatási összeg úgy hasznosulna, hogy mindenki számára bebizonyosodjon, a fiatalok európai identitását segítő projektnek a következő évtizedekben is folytatódnia kell.

A mintegy 12 millió eurós támogatással létrejövő programmal kapcsolatban hozzátette: Ehhez nagyságrendekkel növelni kell a támogatási összeget és százezres nagyságrendig növelni a programban részt vevő fiatalok számát. Tájékoztatása szerint az uniós programban az idei évre megszavazott összegből mintegy 20-50 ezer fiatal vehet részt, attól függően, hogy 10 és 30 napos vonatbérleteket választanak. Ujhelyi István elmondta: azt akarja elérni, hogy más tagországokkal egyetemben a magyar kormány is promóciós kampányt indítson saját országa lehetséges úticélként történő népszerűsítésére.

Hirdetés

Move2Learn, Learn2Move

Az EP először 2016-ban tárgyalta azt a főként oktatási céllal előterjesztett javaslatot, amelynek értelmében minden, 18. életévét betöltött európai fiatalnak díjmentes, egy hónapra szóló Interrail-jegyet biztosítanának az unióban. A program célja elsősorban az európai fiatalság lehetőségeinek kinyitása, az európai integráció sikeres elmélyítése, a kultúrák közötti jobb kommunikáció, kapcsolatok és együttműködések kialakítása és elmélyítése.

A kezdeményezés koordinátorai el kívánják érni, hogy az Interrail-program része legyen a 2020-től érvényes uniós költségvetésnek, így hosszú évekre előre azzal számolhat az Európai Bizottság, hogy az Erasmus-programhoz hasonlóan állandósított költségvetéssel rendelkező programot valósít meg. Az európai fiatalok pedig azzal, hogy komoly büdzsével rendelkező, kiszámítható uniós program részesei lehetnek – tette hozzá a képviselő.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?