Hirdetés
Hirdetés

Összerúgták a port: újabb fontos találkozót mondtak le Trumppal

2018. február 25., 16:37

Észak-Korea után Mexikó sem hajlandó leülni tárgyalni az amerikai elnökkel.

Donald Trump Forrás: MTI/EPApool/Michael Reynolds
Donald Trump Forrás: MTI/EPApool/Michael Reynolds

A Reuters cikke szerint a döntést egy mintegy 50 perces telefonbeszélgetés előzte meg Donald Trump és a mexikói miniszterelnök, Enrique Pena Nieto között. Korábban ugyanis úgy volt, hogy a mexikói elnök hamarosan vendégeskedni fog a Fehér Házban (egyébként életében először), a meglehetősen paprikás hangulatú beszélgetést követően azonban lemondta az utat.

Trump ugyanis ismét nehezményezte, hogy Mexikó nem hajlandó fizetni a falért, amit az Egyesült Államok déli határán készül építtetni, illetve azt, hogy ettől nyilvánosan visszalépjen. A déli fal megépíttetése ugyanis egyike volt a legfontosabb kampányígéreteinek, ugyanakkor – értelemszerűen – a mexikóiaknak eszük ágában sincs fizetni. A belső információk szerint Trump „elvesztette a türelmét a beszélgetés közben”, ezért a két vezér úgy döntött, hogy a nézeteltérések miatt „nem ez a legmegfelelőbb alkalom” arra, hogy találkozzanak.

Hirdetés

Nemrég egy hasonló rossz diplomáciai húzás hiúsította meg a tárgyalásokat Észak-Koreával, erről bővebben itt írtunk. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Balaton helyett a Velencei-tónál vennél nyaralót? Ennyiért találsz

Balaton helyett a Velencei-tónál vennél nyaralót? Ennyiért találsz

Az idei nyár egyelőre szeszélyes arcát mutatja, mégis ezekben a hetekben, hónapokban pörög leginkább a nyaralóvásárlás. A Balaton mellett kedvelt célterület a Velencei-tó környéke, amely elsősorban Budapesthez való közelségének köszönhető, így akár lakhatási szándékkal is megfontolandó lehetőség az ingatlanvásárlás.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?