Hirdetés
Hirdetés

Összerúgták a port: újabb fontos találkozót mondtak le Trumppal

2018. február 25., 16:37

Észak-Korea után Mexikó sem hajlandó leülni tárgyalni az amerikai elnökkel.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Donald Trump Forrás: MTI/EPApool/Michael Reynolds
Donald Trump Forrás: MTI/EPApool/Michael Reynolds

A Reuters cikke szerint a döntést egy mintegy 50 perces telefonbeszélgetés előzte meg Donald Trump és a mexikói miniszterelnök, Enrique Pena Nieto között. Korábban ugyanis úgy volt, hogy a mexikói elnök hamarosan vendégeskedni fog a Fehér Házban (egyébként életében először), a meglehetősen paprikás hangulatú beszélgetést követően azonban lemondta az utat.

Trump ugyanis ismét nehezményezte, hogy Mexikó nem hajlandó fizetni a falért, amit az Egyesült Államok déli határán készül építtetni, illetve azt, hogy ettől nyilvánosan visszalépjen. A déli fal megépíttetése ugyanis egyike volt a legfontosabb kampányígéreteinek, ugyanakkor – értelemszerűen – a mexikóiaknak eszük ágában sincs fizetni. A belső információk szerint Trump „elvesztette a türelmét a beszélgetés közben”, ezért a két vezér úgy döntött, hogy a nézeteltérések miatt „nem ez a legmegfelelőbb alkalom” arra, hogy találkozzanak.

Hirdetés

Nemrég egy hasonló rossz diplomáciai húzás hiúsította meg a tárgyalásokat Észak-Koreával, erről bővebben itt írtunk. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Donald Tusk leoltotta a brit miniszterelnököt

Donald Tusk leoltotta a brit miniszterelnököt

Theresa May brit miniszterelnök Salzburgban ismét az EU-vezetők elé tárta pár hónapja kidolgozott megállapodási tervét, de arra az Európai Tanács vezetője nemet mondott. Európa nem engedhet elveiből, úgy tűnik, megismétlődik a játék, hogy ki rántja félre a kormányt, mint 2015-ben a görögökkel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?