Hirdetés
Hirdetés

Összerúgták a port: újabb fontos találkozót mondtak le Trumppal

2018. február 25., 16:37

Észak-Korea után Mexikó sem hajlandó leülni tárgyalni az amerikai elnökkel.

Donald Trump Forrás: MTI/EPApool/Michael Reynolds
Donald Trump Forrás: MTI/EPApool/Michael Reynolds

A Reuters cikke szerint a döntést egy mintegy 50 perces telefonbeszélgetés előzte meg Donald Trump és a mexikói miniszterelnök, Enrique Pena Nieto között. Korábban ugyanis úgy volt, hogy a mexikói elnök hamarosan vendégeskedni fog a Fehér Házban (egyébként életében először), a meglehetősen paprikás hangulatú beszélgetést követően azonban lemondta az utat.

Trump ugyanis ismét nehezményezte, hogy Mexikó nem hajlandó fizetni a falért, amit az Egyesült Államok déli határán készül építtetni, illetve azt, hogy ettől nyilvánosan visszalépjen. A déli fal megépíttetése ugyanis egyike volt a legfontosabb kampányígéreteinek, ugyanakkor – értelemszerűen – a mexikóiaknak eszük ágában sincs fizetni. A belső információk szerint Trump „elvesztette a türelmét a beszélgetés közben”, ezért a két vezér úgy döntött, hogy a nézeteltérések miatt „nem ez a legmegfelelőbb alkalom” arra, hogy találkozzanak.

Hirdetés

Nemrég egy hasonló rossz diplomáciai húzás hiúsította meg a tárgyalásokat Észak-Koreával, erről bővebben itt írtunk. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sokk a klímacsúcson: Trump, Putyin és az arabok kisiklatták a tárgyalásokat

Sokk a klímacsúcson: Trump, Putyin és az arabok kisiklatták a tárgyalásokat

Az USA-Oroszország-Szaúd-Arábia-Kuvait négyes együtt torpedózta meg az októberi klímajelentést. Rajtuk kívül minden résztvevő ország támogatta a dokumentumot, de a különutasok elérték, hogy a klímaügyi csúcstalálkozó konszenzus híján nem tudja kötelező érvényűvé tenni a riasztó jövőképet festő tanulmány klímamentő javaslatait.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?