Hirdetés
Hirdetés

Régi-új barátunk: Szijjártó újranyitott egy 11 éve bezárt nagykövetséget

2017. október 19., 08:53

Szijjártó Péter újra megnyitotta Limában a 2006-ban bezárt magyar nagykövetséget.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar nagykövetség megnyitóján Limában 2017. október 19-én. Mellette Kaleta Gábor perui magyar nagykövet és Guillermo Molinari perui oktatási miniszterhelyettes.
MTI Fotó: KKM
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar nagykövetség megnyitóján Limában 2017. október 19-én. Mellette Kaleta Gábor perui magyar nagykövet és Guillermo Molinari perui oktatási miniszterhelyettes. MTI Fotó: KKM

Szijjártó Péter a perui fővárosból az MTI-nek telefonon azt mondta, hogy Latin-Amerika a világ egyik leggyorsabban fejlődő térségévé vált, és Peru azon belül is gyorsan növekvő ország. Emellett szerinte a perui gazdaság számos hasonlóságot mutat a magyar gazdasággal - mindkettő rendkívüli nyitott, mindkét kormány gazdaságpolitikája fontos céljának tartja a szabadkereskedelmet, és mindkét gazdaság a dimenzióváltás stádiumában van, amikor a kutatás-fejlesztésre, az innovációra, a magas hozzáadott értékre alapuló ágazatok és tevékenységek veszik át a főszerepet.

"Éppen ezért a két ország gazdasági, politikai együttműködésének fejlesztéséből mindkét ország jelentős mértékben tud profitálni, ezért úgy döntöttünk, hogy újranyitjuk a 2006-ban bezárt limai magyar nagykövetséget" - húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter.

Hirdetés

A miniszter hangsúlyozta, hogy a két ország érdeke a szabadkereskedelmi folyamatok felgyorsítása. Rámutatott, hogy az EU és Peru között 2013 óta érvényben van a szabadkereskedelmi megállapodás ideiglenes alkalmazása, Magyarország pedig már 2013-ban már ratifikálta a megállapodást, és az az érdekünk, hogy ezt mielőbb minden tagállam megtegye, hogy teljes mértékben életbe léphessen.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?