Hirdetés
Hirdetés

Szemet szemért? Szankciókat vetett ki Putyin Amerikára

2017. december 27., 15:13

Január 1-től nem lehet csak úgy röpködni majd az orosz területek fölött.

A RIA Novosztyi hírügynökség tájékoztatása szerint jövő év elejétől korlátozni fogja Oroszország a Nyitott Égbolt-szerződés alapján végrehajtandó katonai megfigyelő repülések számát. Az ország ezzel válaszol ugyanis azokra a területi korlátozásokra, amelyet az Egyesült Államok foganatosított nemrég az oroszokkal szemben.

Washington ugyanis korábban meg akarta tiltani az Alaszka és a Hawaii fölötti orosz megfigyelő repüléseket, és korlátozza azok távolságát, mivel Oroszország nem engedélyezi a kalinyingrádi enklávé légi megfigyelését. Erre válaszul Oroszország korlátozni fogja az igénybe vehető repülőterek számát a megfigyelők számára. Amerika és Oroszország már jó ideje folytat szankciós vitát, a korábbi korlátozásokról itt olvashatsz bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés

Mi az a Nyitott Égbolt-szerződés?

A 2002-ben hatályba lépett Nyitott Égbolt-szerződésnek 34 részes állama van, és a rendelkezései alapján az utóbbi 15 évben több mint 1200 ellenőrző repülést hajtottak végre, amelyek egyik fő célja a bizalomerősítés, a leszerelési egyezmények betartásának ellenőrzése.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?