Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó szerint még mindig védtelen Európa

2018. június 11., 16:19

A tárcavezető szerint a terület biztonsága kizárólag a törökökön múlik.

Európa biztonsága továbbra is a török vezetés jóindulatán múlik, az EU határai továbbra is védtelenek – mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) tagállamainak külügyminiszteri találkozója után hozzátette: Törökország felmondta a Görögországgal megkötött visszafogadási megállapodását, ez azt jelenti, hogy a törökök innentől kezdve nem fogadnak vissza illegális bevándorlókat Görögországból.

A tárcavezető szerint ez egy rendkívüli figyelmeztető jel, hogy mennyire is törékeny az a helyzet, ami Európa déli határánál kialakult. Ha az EU-török megállapodás is erre a sorsra jut, akkor egy újabb nagyon komoly hullám indulhat meg a nyugat-balkáni útvonalon, pillanatok alatt több százezer illegális bevándorló érkezhet meg Magyarország déli határához – tette hozzá. Szijjártó Péter szerint a nyugat-balkáni útvonalon az egyetlen olyan védvonal, amely létezik, és valóban működik, az a Magyarország déli határán felhúzott kerítés.

Hirdetés

Merkel a bukás szélén – törvénytelen volt a határnyitás?

Merkel most nem tudja levakarni magáról a felelősséget, hiszen már tavaly tiszta képpel rendelkezett arról, hogy a bevándorlási és menekültügyi hivatalban micsoda elképesztő állapotok uralkodnak. Az AfD szerint, ha az alkotmánybíróság kimondja, hogy törvénytelenség történt a határ védtelenül hagyásával, akkor „Merkel a másodperc töredéke alatt fog megbukni”. Tovább >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyakunkon a magyar fizetési forradalom – de mi következik utána?

Nyakunkon a magyar fizetési forradalom – de mi következik utána?

A július 1-jén elrajtoló magyarországi azonnali fizetési rendszer komplexebb lesz, mint a világ bármelyik hasonló megoldása - persze azért máshol sem tétlenkednek, folyamatosan születnek az újabb és újabb, innovatív banki szolgáltatások. A világ egyik legjelentősebb Fintech-rendezvénye, a londoni FintechConnect kiállítás és konferencia nyomán járjuk körül a folyamatokat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?