Hirdetés
Hirdetés

Török tisztogatás: újabb embereket vitetett el Erdogan

2017. július 17., 10:21

Most 127 emberrel bővült a meghurcoltak és bebörtönzöttek listája.

Az Anadolu török hírügynökség értesülése szerint a gyanúba keveredettek közül 115-öt már el is fogtak, köztük üzletemberek, szülésznőket és újságírókat, őket az észak-nyugati Tekirdag megyében fogták el, írja a Reuters. A vád szerint ők is ugyanazt a ByLock nevű titkosítóalkalmazást használták a mobiltelefonjukon, amit – a gyanú szerint – Fethulah Gülen hívei használtak arra, hogy megszervezzék a tavalyi puccsot.

A puccsot követően – amiről Gülen tagadja, hogy bármi köze lenne hozzá – nagyjából 150 ezer embert vettek őrizetbe vagy távolítottak el a pozíciójából, köztük tanárokat, katonákat, politikusokat, bírákat és számos értelmiségit. Erdogan szükségállapotot tart érvényben Törökországban, ennek köszönhetően tudja folytatni az ész nélküli tisztogatást, a korábbi akciókról itt írtunk bővebben. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani

Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani

A legnagyobb amerikai palaolaj-kitermelő környéken, Nyugat-Texasban olyan ütemben növekszik a kitermelés, hogy rövidesen eléri azt a limitet, amit csővezetéken el tudnak szállítani, mondhatni, ami a csövön kifér. Egy évig most kénytelenek lesznek a földben hagyni a többletet, az OPEC legnagyobb örömére.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?