2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Hiába tiltakozott több ország, tényleg költöztetik az amerikai nagykövetséget.

Elkészültek az Egyesült Államok majdani jeruzsálemi nagykövetségének tervei - jelentette a Jediót Ahronót újság honlapja, a ynet.

A jövő héten, Izrael kikiáltásának gregorián naptár szerinti évfordulóján, vagyis május 14-én avatják fel az Egyesült Államok új, Jeruzsálembe átköltöztetett nagykövetségét, de az ünnepség inkább szimbolikus lesz, mivel az új épület a tervek szerint csak hat év múlva készül el teljes egészében.

Költözés és bővítés

A külképviselet tényleges áttelepítése az amerikai nagykövetnek és titkárának a még jeruzsálemi konzulátusként működő épületbe költözésével kezdődik meg. A következő években ezt a ma még csak hatezer négyzetméteres építményt fogják egy huszonötezer négyzetméteres nagykövetségi komplexummá bővíteni.

Egyelőre csak a meglévő épület belső tereit alakítják át, és a megváltozott biztonsági követelmények szellemében három méter magas falat, menekülő útvonalat, és új bejáratot építenek.

Később a lezárt pincét is beépítik, és irodát alakítanak ki a nagykövet részére. A biztonsági rendelkezések alapján az új védelmi követelmények teljesítéséig a konzulátus csak nevében válik követséggé, és David M. Friedman nagykövet is csak korlátozottan használhatja találkozókra és napi teendőihez, de tartósan nem tartózkodhat benne.

A következő három évben újabb emeleteket húznak fel a házra, és átadnak egy új épületet a követség többi alkalmazottjának. Lebontják a közelben lévő egykori Diplomat szállodát, hogy a helyére szintén az amerikai követség egyik szárnya kerüljön. Az egykor jobb napokat látott hotelben még négyszázötven oroszajkú nyugdíjas lakik, akik a kilencvenes években vándoroltak Izraelbe az azóta megszűnt Szovjetunióból.

Az épületegyüttes mellé a környék forgalmát elkerülő saját utat és az amerikai diplomaták, valamint a látogatók autóinak elhelyezéséhez parkolót is terveznek. A költözéssel nem számolják fel az eddigi tel-avivi irodákat sem, ott tovább folytatják majd a konzuli munkát, a vízumok és útlevelek kiadását.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Tanárfizetések: egy magyar vagy cseh pedagógus kap többet?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:43
A visegrádi országcsoporthoz tartozó többi három ország közül Csehországban és Szlovákiában sokkal jobban keresnek a tanárok, mint magyarországi kollégáik, és a kormány nem kezeli le őket.
Makro / Külgazdaság A magyar élelmiszerboltok vitték a prímet
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:30
Főként az élelmiszer-kiskereskedelem bővülése húzta a márciusi növekedést. 
Makro / Külgazdaság Kiakadtak és befejezték a munkát az olasz közmédia dolgozói
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:22
Sztrájkba kezdek az olasz közmédia újságírói, mert úgy érzik, hogy a regnáló kormány azon ügyködik, hogy a saját szócsövévé tegye munkahelyüket, ami nem fér bele szakmai önbecsülésükbe.
Makro / Külgazdaság Ráhoznák a frászt Putyinra Trump emberei?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 07:22
Doland Trump novemberi választási győzelme esetén a regnáló Biden-adminisztrációnál is keményebben lépne fel Oroszországgal szemben egy elemző szerint.
Makro / Külgazdaság Kínai gyarmat lesz Magyarország?
Vég Márton | 2024. május 6. 15:11
Nincsenek beruházások, elfogyott a pénz az önkormányzatoknál, így a polgármesterek nem tudnak mivel kampányolni, mégis nagy csata várható a választásokon. Minek jön ide a kínai elnök? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Megint minden olcsóbb lehet az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:47
Tovább csökkennek a termelői árak, elsősorban az energiaárak miatt.
Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG