Hirdetés
Hirdetés

Valami egészen furcsa dolgot állítanak a lengyelek

2018. május 28., 13:33

Épülget egy orosz-német gázvezeték, a lengyeleknek nem tetszik.

Az Északi Áramlat-2 orosz-német gázvezeték új hibridfegyvernek minősíthető - mondta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Morawiecki szerint az Oroszország és Németország között a Balti-tenger alatt épülő gázvezeték fenyegetést jelent Európa energiabiztonságára és szolidaritására nézve.

Veszélyes gázvezeték?

Utalva Volodimir Hrojszman ukrán kormányfő korábbi kijelentésére, elmondta: egyetért azzal, hogy a beruházás új, az Európai Unió és a NATO országai ellen irányuló hibridfegyver.

Hirdetés

Az Északi Áramlat-2 mérgező kapszula az európai biztonságban, messzemenő geopolitikai következményei lehetnek - fogalmazott, azzal érvelve, hogy már a gázvezeték első, már meglévő vonala, az Északi Áramlat-1 lehetővé tette az orosz hadsereg korszerűsítését, majd 2008-ban Grúzia, később pedig Ukrajna megtámadását és a Krím elcsatolását.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump végre lelt egy barátot

Trump végre lelt egy barátot

Lezajlott Donald Trump és Vlagyimir Putyin csúcstalálkozója Helsinkiben, és nem tudtuk meg, mi mindenről beszélt a két elnök, néhány részlet azért kiderült, Trump pedig hozta a formáját a csúcs utáni sajtóértekezleten. Ezúttal azonban nem sértegette tárgyalópartnerét, ellenkezőleg: remekül szót értett vele.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?