Hirdetés
Hirdetés

Végre sikerül felállni a válság után?

2018. február 19., 16:02

Örülhetnek Görögországban, a Fitch emelte az adósosztályzatukat.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő B mínuszról B-re javította Görögország devizában fennálló szuverén adósosztályzatát, amit egyben pozitív kilátással látott el. A hitelminősítőnél a pozitív kilátás megadása újabb adósosztályzati felminősítés lehetőségére utal.

A most bejelentett javítás ellenére az adósosztályzat így is mélyen a befektetésre nem ajánlott szinten maradt. Még öt osztályzat-javítás kell ahhoz, hogy elérje a befektetésre ajánlott szint legalsó határát.

Hirdetés

A Fitch kiemelte, hogy stabilizálódott a görög államadósság, tartós a gazdasági növekedés, emelkedik az adósságszolgálat nélkül számított úgynevezett elsődleges költségvetési többlet és mérséklődtek a belpolitikai kockázatok.

Egy másik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Standard and Poor's január 19-én javította szintén B mínuszról egy fokozattal B-re a devizában fennálló görög szuverén adósságosztályzatot, ugyancsak pozitív kilátással ellátva.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Pár nap, és lezuhan egy űrállomás - mi tegyünk, ha a kertünkbe esik?

Pár nap, és lezuhan egy űrállomás - mi tegyünk, ha a kertünkbe esik?

A kínaiak két éve elvesztették az irányítást első űrállomásuk fölött - a legfrissebb becslések szerint a Tienkung-1 pár napon belül belép a Föld légkörébe és darabjaira hullik. Van rá esély, hogy nem ég el teljesen a légkörben - de mekkora a valószínűsége annak, hogy a fejünkre esik? Ha reggel a kertben találjuk egy darabját, mit tegyünk, hogy ne kerüljön börtönbe?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?